ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

17 ιδέες για το weekend (19-20/11/16)

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Boyz Stuff Show & Έκθεση Αυτοκινήτου
Η Offsite Auto διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά το Boyz Stuff Show και την 8η Έκθεση Κλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου, στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας! Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά τα ομορφότερα και γρηγορότερα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες της Κύπρου, Aγωνιστικά Rally, Drift, Dragster, Ανάβασης και Time Attack καθώς και να επισκεφθούν καταστήματα με προϊόντα βελτίωσης, αξεσουάρ αυτοκινήτου, ποδήλατα, ηχοσυστήματα, προϊόντα για τον άντρα και clubs αυτοκινήτων.

Για φέτος το Boyz Stuff Show φιλοξενεί το αυτοκίνητο του Valentino Rossi, παγκόσμιου πρωταθλητή στην Moto Gp, ενώ ιδιαίτερη παρουσία θα είναι αυτή του Πάνυ Παστού, του κύπριου πρωταθλητή του αγγλικού πρωταθλήματος Time Attack για το 2016, με το φοβερό του Mitsubishi Evo, ο οποίος θα βρίσκεται στην έκθεση για να υπογράψει αυτόγραφα.

Οι λάτρεις του κλασικού, θα δουν την 8η Έκθεση Kλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου, με συλλεκτικά κλασικά αυτοκίνητα που άφησαν εποχή, αυτοκίνητα και αντικείμενα αντίκες από τις αρχές του περασμένου αιώνα, καθώς και supercars!

Παράλληλα διοργανώνεται αγώνας Enduro με δεκάδες συμμετοχές μοτοσικλετών με μία ειδική διαδρομή εντός του χώρου της έκθεσης!

Info 
Σάββατο 19 - Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Κρατική Έκθεση, 10.00-23.00 
Περίπτερα 6, 5, 7, 2 και 1
Γ. Σεφέρη, Περιοχή Μακεδονίτισσας, Έγκωμη 
Πληροφορίες 22460580


ΜΑΘΕ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

TEDxLimassol 2016  
Ο κόσμος σταθεροποιείται σε μια συνεχή κατάσταση απρόβλεπτων αλλαγών. Μικρές ομάδες ξεφυτρώνουν σε όλη την υφήλιο, διατεθειμένες για επαναστατική αλλαγή, έτοιμες να αποκαλύψουν την αντιπάθειά τους προς το status quo. Οι στρατιωτικές δυνάμεις μετακινούνται. Οι κυβερνήσεις αποδυναμώνουν. Τα δίκρανα ακονίζονται.

Οι ψηφιακές εταιρείες καθορίζουν τη διάταξη, τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης έχουν χειροτερέψει εξαιτίας των μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένας αυξημένος αριθμός μπλόγκερ έχει μεγαλύτερη επιρροή από ότι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι.

Καθώς μαθαίνουμε να ζούμε περισσότερο αυτοεκπληρούμενες ζωές, η ζωή τεχνητής νοημοσύνης γίνεται απειλή και ευκαιρία. Καθώς ο κόσμος γίνεται περισσότερο μετριοπαθής και φιλελεύθερος, γίνεται επίσης περισσότερο συντηρητικός και εξτρεμιστής.

Αυτές είναι οι νέες διαταγές. Αυτό είναι το TEDxLimassol 2016.

Το θέμα της νέας παγκόσμιας διαταγής, συναντά τρεις από τους πιο σημαντικούς στόχους του TEDTalk.
• Να εκδημοκρατίσει τη γνώση και την επιστήμη
• Να τονώσει και να αφυπνίσει το κοινό σε όλο τον κόσμο
• Να προκαλέσει βαθυστόχαστες συζητήσεις και συνδέσεις

Info 
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
Τρακασόλ, 09.00-17.00
Μαρίνα Λεμεσού 
https://www.facebook.com/TEDxLimassol/
 

ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Μάριος Φραγκούλης - Γιώργος Περρής στο Παττίχειο 
Από το καλοκαίρι o Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής  μας ταξιδεύουν στα θαύματα της ελληνικής μουσικής με αφορμή τα ντουέτα που ηχογράφησαν στο καινούριο τους άλμπουμ, «Κιβωτός», που είναι και ο τίτλος της περιοδείας τους.

Στη συναυλία τους μας χαρίζουν απλόχερα μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια του ‘80 και ’90, που υπογράφουν οι πιο σπουδαίοι συνθέτες και στιχουργοί αυτής της γενιάς που άγγιξαν τις καρδιές μας. Δημιουργίες των Κραουνάκη, Νικολακοπούλου, Ρεμπούτσικα, Γαλάνη, Μικρούτσικου, Αντύπα, Αλεξίου, Παπαδημητρίου, Γκανά, Καββαδία, Αδελφών Κατσιμίχα, Μαχαιρίτσα, Καραΐνδρου, Ιωαννίδη, Λάγιου, Χατζιδάκι και Γκάτσου, σε νέες, ευφάνταστες και σύγχρονες ενορχηστρώσεις του Πέτρου Κλαμπάνη.

Με την «Κιβωτό», οι δύο καλλιτέχνες υπόσχονται στον κόσμο συναυλίες που θα σιγοψιθυρίζει από την αρχή ως το τέλος, θα ερωτευτεί, θα ονειρευτεί, θα νιώσει ξανά την ελπίδα και θα πιστέψει στα θαύματα.

Info 
Σάββατο 19 - Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30
 Αγίας Ζώνης 6, Λεμεσός 
25377277
Προπώληση 
SoldOut Tickets
www.soldoutticketbox.com
www.pattihio.com.cy


Πέννυ Μπαλτατζή στο Κέντρο Αντωνάκης
Η Πέννυ Μπαλτατζή, η τραγουδοποιός που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό, γυρίζει σελίδα στην εντυπωσιακή μέχρι τώρα πορεία της και επανασυστήνεται μέσα από τα καινούργια τραγούδια της, που αναδεικνύουν μια νέα πλευρά του ταλέντου της χωρίς να χάνουν τον κεφάτο, μεταδοτικό χαρακτήρα τους που ακολουθεί την Πέννυ στη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια.

Συνοδευόμενη από την ολοκαίνουργια μπάντα της, τα πρώτα τραγούδια από τη νέα της δουλειά, τη βελούδινη φωνή της, την ακαταμάχητη σκηνική παρουσία αλλά και ένα φρέσκο μπουκέτο από τις καλύτερες ξένες και ελληνικές διασκευές.

Info 
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, 21.30
Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 17, Λευκωσία, Λευκωσία Κύπρος
Κρατήσεις 22664697
Είσοδος €15
Προπώληση www.tickethour.com.cy


Μ.Στρατής & Ησ. Ματιάμπα στο Lush 
Lush Sundays - αλά Ελληνικά... με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα με ένα κεφάτο πρόγραμμα  
 
Info 
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Lush Beach Bar από τις 20.00
Παραλία Μακένζι Λάρνακα 
Κρατήσεις 70008089
Είσοδος δωρεάν


AN ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ JAZZ

Cyprus Jazz & World Music Showcase
Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά την Πλατφόρμα Jazz and World Music Showcase.

Στόχος και της 3ης Πλατφόρμας, είναι να δημιουργήσει μια ζωντανή ατμόσφαιρα, γεμάτη από ήχους της Τζαζ και των Μουσικών του Κόσμου παρουσιάζοντας αξιόλογες κυπριακές ομάδες, οι οποίες εκπροσωπούν το σύνολο των τάσεων της τζαζ και της World Music. Οι δέκα ομάδες που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, θα παρουσιάσουν μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας. Η οπτικοακουστική καταγραφή του showcase, όπως και των προηγούμενων χρόνων, συμβάλλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου αρχείου, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον μέσο προώθησης των δημιουργών της Κύπρου στο εξωτερικό.

Προγραμματίζονται επίσης παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, jam session και συζητήσεις με ομιλητές από τη διεθνή μουσική βιομηχανία. Βασικός στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης των Κυπρίων μουσικών δημιουργών για τις δομές και τους μηχανισμούς λειτουργίας της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας.

Τη διοργάνωση θα παρακολουθήσουν και φέτος ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ, παραγωγοί αλλά και εκπρόσωποι οργανισμών με τους οποίους το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης της Κύπρου συνεργάζεται.

Τα μουσικά σχήματα που λαμβάνουν μέρος είναι:  
Cahit Kutrafali Quartet, Fuzz Bus, Leonid Nesterov Trio, Nikos Charalambous Trio, Rumba Attack, Takoushis Karapatakis Project, The Original Quartet, Tricoolore, Trio Frisson και Urban Trio.

Info 
Παρασκευή 18 - Σάββατο 19 Νοεμβρίου 
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός 
Εισιτήρια:  €10 / 6 (ανά μέρα) & €15 / 10 (για 2 μέρες)
Προπώληση 77777745  
www.rialto.com.cy 
www.cymic.org.cy


TriCoolOre - Π. Στόικος - Δ.Λάππας στο Εναλλάξ
Οι TriCoolOre συναντούν επί σκηνής τους Παντελή Στόικο και Δημήτρη Λάππα. Το Τρίο παίζει αποκλειστικά δικές του συνθέσεις τόσο από τον πρώτο όσο και από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο του που αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του 2017.

Μαζί τους ο Παντελής Στόικος, συνοδοιπόρος στις ζωντανές τους εμφανίσεις αλλά και με συμμετοχή σε κομμάτια του καινούριου δίσκου, καθώς και ο Δημήτρης Λάππας που μετά την πρόσφατη συνεργασία τους στο στούντιο ανεβαίνει για πρώτη φορά μαζί τους στη σκηνή.

Άγγελος Δούκας: Πλήκτρα
Βασίλης Βασιλείου: Τύμπανα / Κρουστά
Νίκος Δούκας: Ηλεκτρικό Μπάσο / Λούπες
Παντελής Στόικος: Τρομπέτα
Δημήτρης Λάππας: Άταστη Κιθάρα

Info
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Μουσική Σκηνή Εναλλάξ, από τις 19.00
Λεωφ. Αθηνάς 16-17, Λευκωσία 
Κρατήσεις 22430121
Είσοδος €10
 

Urban Trio - Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στο Windcraft 
Κάθε φορά που η τρομπέτα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου συναντά τους ήχους των Ανδρέα Ροδοσθένους, Γιώργου Μορφίτη και Στέλιου Ξυδιά, το αποτέλεσμα είναι μια συναυλία που ξεχειλίζει χρώματα και αναμνήσεις, με δυνατές συναισθηματικές στιγμές που ισορροπούν μεταξύ νοσταλγίας και πάθους.

Με ένα προσωπικό ήχο και ένα ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, οι τέσσερεις μουσικοί παρουσιάζουν τόσο κομμάτια του μπασίστα Αντρέα Ροδοσθένους όσο και συνθέσεις από τους προσωπικούς δίσκους του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου – κομμάτια που εξελίχθηκαν μέσα από τις πολύχρονες εμπειρίες και τις πολλαπλές επιρροές των μουσικών.

Το Urban Trio συστάθηκε εδώ και τρία χρόνια από τον μπασίστα Αντρέα Ροδοσθένους, με τον Στέλιο Ξυδιά στα τύμπανα και τον Γιώργο Μορφίτη στο πιάνο. Στο ενεργητικό τους έχουν αξιόλογες παρουσιάσεις όπως το EUNIC Jazz Festival στο Βερολίνο και το Τεχνόπολις τζαζ φεστιβάλ στην Αθήνα.

H πρώτη προσωπική τους δουλειά με τίτλο “Απλότητα” (“Simplicity”) ηχογραφήθηκε το 2015. Στον ψηφιακό δίσκο συμμετείχε ο Άλκης Αγαθοκλέους στο Νέυ ο οποίος και συνέχισε μαζί τους στις παρουσιάσεις που ακολούθησαν. Τώρα με τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα, παρουσιάζουν μουσική που ηχογραφήθηκε στον ψηφιακό δίσκο του Αντρέα Πολυζωγόπουλου με τίτλο “Annica” και στον δίσκο του Αντρέα Ροδοσθένους με τίτλο “Simplicity”, καθώς και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια. Μαζί ακολουθούν ένα πιο σύγχρονο τρόπο έκφρασης της μουσικής τους.

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς νεαρούς μουσικούς της Ελληνικής τζαζ σκηνής, ενεργός με πολλά σχήματα και συχνές εμφανίσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα
Αντρέας Ροδοσθένους: μπάσο
Γιώργος Μορφίτης: πιάνο
Στέλιος Ξυδιάς: τύμπανα

Info
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Windcraft Music Centre, 21.00
Ξάνθης Ξενιέρου 27, Λευκωσία 
Κρατήσεις 22377748
Εισιτήριο €10/ €8 (για μέλη Windcraft Loud)


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Fantastic Beasts and Where to Find Them (νέα ταινία)
Πέντε χρόνια μετά το τέλος του υπερεπιτυχημένου franchise του Χάρι Πότερ, η J.K. Rowling παρουσιάζει το νέο της φανταστικό δημιούργημα. Πρόκειται για την περιπέτεια που μεταφέρει τη μαγική δράση στην jazzy Νέα Υόρκη του μεσοπολέμου.

Ο κίνδυνος παραμονεύει στον κόσμο των μάγων της Νέας Υόρκης του 1926. Κάτι μυστηριώδες αφήνει ένα μονοπάτι καταστροφής στους δρόμους της πόλης, απειλώντας να ξεσκεπάσει την κοινότητα των μάγων στους Δεύτερους Σαλεμαίους, μια φανατική φατρία Άμαγων (οι Μαγκλ για τους Αμερικάνους), αποφασισμένων να τους εξολοθρεύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πανίσχυρος, σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, αφού έχει σπείρει το χάος στην Ευρώπη, έχει ξαφνικά χαθεί… από προσώπου Γης.

Η J.K. Rowling και η κινηματογραφική ομάδα του «Χάρι Πότερ» μεταφέρουν το παραμυθένιο τους σύμπαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ακολουθώντας πιστά κι επιτυχημένα την ίδια χρυσοφόρα συνταγή. Αν εξαιρέσει, λοιπόν, κάποιος το στοιχείο της οπτικής έκπληξης που αναγκαστικά απουσιάζει και το προβλέψιμο (πλην μιας απρόσμενης cameo εμφάνισης), καταπλακωμένο από τα ειδικά εφέ φινάλε, έχουμε να κάνουμε με το mainstream σινεμά διασκέδασης στα καλύτερά του.

Σκηνοθέτης: David Yates  
Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol

K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 17.00, 19.35, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 14.00
K Cineplex 1 (Λευκωσία) 17.00, 19.35, 22.15  
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 17.00, 19.35, 22.15  
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.00, 19.35, 22.15 
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 17.00, 19.35, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 14.00
RIO 1 19.45, σαββατοκύριακο επιησς 17.20  
RIO 2 22.00 
RIO 4 μόνο σαββατοκύριακο 15.30


Hacksaw Ridge (νέα ταινία)
Η αληθινή ιστορία του Ντέσμοντ Ντος, πιστού χριστιανού ο οποίος κατατάχτηκε εθελοντικά στον αμερικανικό στρατό, αλλά αρνήθηκε να πάρει όπλο, πολέμησε στην Οκινάουα κι έγινε ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που τιμήθηκε με το μετάλλιο της τιμής

Χοντροκομμένη χριστιανική παραβολή βουτηγμένη στη γραφική, σαδιστική βία και στον εύκολο εντυπωσιασμό. Η σκηνοθετική δεξιοτεχνία του Γκίμπσον είναι αξιοθαύμαστη (από την όλη χορογραφία της μάχης μέχρι την αίσθηση του χώρου που ποτέ, μέσα στο απόλυτο χάος, δεν χάνει η κάμερα), οι ιδέες του όμως παραείναι πολεμοχαρείς, υπερπατριωτικές και αφελείς, σερβιρισμένες με τον πιο μελοδραματικό και «λαϊκίστικο» τρόπο.

Σκηνοθέτης: Mel Gibson  
Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey

K Cineplex 5 (The Mall of Cyprus) 22.05 
K Cineplex 6 (Λευκωσία) 19.30, 22.05   
K Cineplex 5 (Λεμεσός) 22.05  
K Cineplex 6 (Λάρνακα)  19.30, 22.05   
K Cineplex 4 (Kings Avenue - Πάφος) 22.05
RIO 3 22.00   
RIO 4 19.45


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Γενικός Γραμματεύς» από τον ΘΟΚ
Ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της νεοελληνικής δραματουργίας, «Ο Γενικός Γραμματεύς» του Ηλία Στ. Καπετανάκη παρουσιάζει ο ΘΟΚ στην Κεντρική Σκηνή του, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη.

Ο Λάμπρος,  ένας αγράμματος αλλά πλούσιος επαρχιώτης επιδιώκει μέσα από την υποστήριξή του στον τοπικό βουλευτή, μια θέση στο δημόσιο που θα του εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη μεγάλη ζωή και τα αξιώματα στην πρωτεύουσα. Βασικός υποστηρικτής του στο όραμα αυτό, η φαντασμένη γυναίκα του, Πηνελόπη, που επίσης προσβλέπει ένα μεγάλο αξίωμα για τον άντρα της. Όσο ο σύζυγός της θα προσπαθεί να εισχωρήσει στο διεφθαρμένο κράτος και στους μηχανισμούς του πελατειακού συστήματος, η ίδια θα περιφέρεται στα αριστοκρατικά σαλόνια. Ένθερμη υποστήριξη βρίσκει και από όλη του την οικογένεια που ήδη έχει ετοιμαστεί να εγκαταλείψει την επαρχία.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Πώς μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα των κακώς κειμένων της Ελλάδας στο κατώφλι του 20ου αιώνα μπορεί να παρουσιαστεί εν έτει 2016 και να αφορά ένα σύγχρονο κοινό; Μα η αξία ενός έργου σαν τον "Γενικό Γραμματέα" είναι ακριβώς η βαθιά τομή που κάνει σε χαρακτήρες και καταστάσεις. Είναι η ειρωνεία  με την οποία ο συγγραφέας "βλέπει" την εποχή του, η κριτική που ασκεί στον Έλληνα του τότε που δυστυχώς είναι και ο Έλληνας του τώρα. Δυστυχώς, θα ανακαλύψουμε πως ο Καπετανάκης είναι σαν να έγραψε τον "Γραμματέα" μόλις χθες...»

* Το έργο «Ο Γενικός Γραμματεύς» έχει ανέβει άλλη μια φορά στο ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους το 1981.

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Μουσική/Μουσικός επί σκηνής: Σάββας Σάββα
Χορογραφία/Κίνηση: Έφη Καρακώστα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ακουστικός Σχεδιασμός: Στράτος Σταμάτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Γιαννοπούλου
Βοηθός Σκηνογράφου/Ενδυματολόγου: Σάββας Λαζάρου

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):
Θεώνη: Παντελίτσα Λοΐζου 
Μαρουσώ: Έλενα Παυλίδου 
Πηνελόπη: Έλενα Ευσταθίου 
Λάμπρος Θυμέλης: Χάρης Σώζος 
Κωσταντής: Φώτης Γεωργίδης 
Θεόδωρος: Γιώργος Τάτσης 
Μαγδαληνή: Αρετή Τίλη
Μίχος: Πέτρος Γιωρκάτζης 
Στρατήγης: Κώστας Καζάκας 
Κοσμάς/Αστυνόμος: Χάρης Κκολός 
Ζώρζ: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος 
Λιλή: Χρυσή Ανδρέου 
Κοπέλα του καμπαρέ: Μαρύλια Γιαλλουρίδου 
Κοπέλα του καμπαρέ: Χρυστάλλα Σκόρδου 
Κοπέλα του καμπαρέ: Άντρη Χατζηχριστοδούλου 
Κλέων: Λουκάς Ζήκος 
Χρύσογλους: Γιάννης Μίνως 
Γραφίδης/Καλεσμένος: Ιούλιος Τζιάτας 
Βενέτης: Μιχάλης Μουστάκας 
Καλεσμένη: Ζωή Κυπριανού 
Καλεσμένη: Δέσποινα Γιαννοπούλου 
Καλεσμένη: Νάγια Αναστασιάδου 
Καλεσμένη: Σοφία Ιακώβου

Info 
Πρεμιέρα Σάββατο 19 – Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Θέατρο ΘΟΚ, 20.30
Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €12 / €6 
Προπώληση Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ,  77772717 
Παραστάσεις Παρασκευή-Σάββατο 20.30 και Κυριακή 18.00
www.thoc.org.cy


«Χρωματιστές Γυναίκες» στο Θέατρο Ένα Λεμεσού
Ένα από τα κορυφαία έργα του νεοελληνικού ποιητικού θεάτρου, τις «Χρωματιστές γυναίκες» του Βασίλη Ζιώγα, προτείνει το Θέατρο Versus, σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη στο χώρο του θεάτρου Ένα 

Δύο αδελφές εγκλωβισμένες στο πατρικό τους σπίτι και σε αυτό που αποκαλούν «παρελθόν». Δύο γυναίκες σε μια συνεχόμενη κατάσταση αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Δύο αντίθετοι κόσμοι που βρίσκουν το σημείο συνάντησης τους στην ανάμνηση και στην αναπαράσταση της παιδικής τους ηλικίας.

Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις – το συνειδητό και το ασυνείδητο. Μία διαδρομή στα σκοτεινά πεδία της φαντασίωσης και της απωθημένης επιθυμίας. Ο φόβος του ανθρώπου προς το άγνωστο, το διαφορετικό, το αβέβαιο.

Ένας αγώνας επιβίωσης, μέσα σ’ έναν λαβύρινθο συμβολικών μηνυμάτων και αλληγοριών. Η λύτρωση που έρχεται μέσω του άλλου. Ένα παράθυρο προς την ελευθερία, που ανοίγουν μαζί.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης
Παίζουν: Νάτια Χαραλάμπους και Βίβιαν Νικολαϊδου
Κίνηση: Νάταλι Αμμάν
Β. Σκηνοθέτη/ Μουσική Επιμέλεια: Μελίντα Ιακωβίδου
Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Σχεδιασμός Φωτισμού: Αλεξάντερ Γιότοβιτς

Info
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 
Θέατρο Ένα, 20.30  
(Β’ Δημοτική Αγορά)
Γενεθλίου Μιτέλλα, Λεμεσός
Κρατήσεις 99395970


«Αναστασία» από το R.B. Live στο Ριάλτο
Στο πλαίσιο του προγράμματος Royal Opera House Live Cinema, μέσω του οποίου το Θέατρο Ριάλτο μεταδίδει σπουδαίες παραστάσεις του διάσημου Royal Ballet, από το Covent Garden Theatre του Λονδίνου. Η «Αναστασία» είναι μια από τις πρώτες δημιουργίες του Kenneth MacMillan όταν έγινε διευθυντής του The Royal Ballet το 1970, σε μουσική Τσαϊκόφσκι και Martinů.

Υπόθεση
Μια χώρα σε επανάσταση και μια προσωπικότητα σε κρίση. Μία γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας, μοναδική επιζώσα της εκτέλεσης της οικογένειας Ρομανώφ κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Επανάστασης, βρίσκεται κλεισμένη σε άσυλο. H μνήμη θα συναντήσει τη φαντασία, ενώ οι εφιάλτες της δεν θα καταφέρουν να κλονίσουν την πίστη στην ταυτότητά της.

Τα υποβλητικά σκηνικά και τα εκπληκτικά κοστούμια του Bob Crowley ταξιδεύουν το κοινό στην καρδιά της ρωσικής βασιλικής αυλής και στα σκοτεινά μονοπάτια γύρω από ένα διαταραγμένο μυαλό. Πραγματικότητα και φαντασία γίνονται δυσδιάκριτα σε αυτό το μπαλέτο τριών πράξεων, το οποίο αφήνει το κοινό να αποφασίσει αν οι ισχυρισμοί της Αναστασίας είναι βάσιμοι.

Στην παράσταση συμμετέχει ένα καστ διακεκριμένων Πρώτων Χορευτών. Η Ρωσίδα σταρ Natalia Osipova αναλαμβάνει την χορευτική και ψυχολογική πρόκληση να ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο της Αναστασίας. Μαζί της πρωταγωνιστούν οι Marianela Nuñez, Federico Bonelli , Edward Watson και Thiago Soares.

Διάρκεια: 165’

Info 
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Θέατρο Ριάλτο,  18.30
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
Πληροφορίες 77777745 
Είσοδος € 15-10  
E-ticket: www.rialto.com.cy


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ

No Body Festival 2016 
H Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Dance Gate Lefkosia διοργανώνουν το 8ο Φεστιβάλ Χορού, κίνησης & Παραστατικών Τεχνών  NO_ BODY στη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

Το  festival φιλοξενεί 9 καλλιτεχνικές ομάδες/καλλιτέχνες: 
Τον  χορογράφο Ιωάννη Μανταφούνη απ την Ελβετία , την φιλοξενούμενη Αθανασία Κανελλοπούλου από την Ελλάδα, τον Pascal Caron/φιλοξενούμενο καλλιτέχνη της Στέγης Χορού Λευκωσίας με νέα δουλειά , τη νέα χορογράφο/ φιλοξενούμενη καλλιτέχνη της Στέγης Χορού Λευκωσίας Melissa Garcia σε μια πρώτη παρουσίαση.

Επίσης, φέτος συμμετέχει σε παράσταση η Τ/κ χορογράφο Sevim Akpinar με την ομάδα της, ενδυναμώνοντας τις δυνατότητες για συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ όλων των καλλιτεχνών του τόπου σε ένα κοινό δημιουργικό καλλιτεχνικό μέλλον.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν η γνωστή χορογράφος απ τη Λεμεσό Milena Ugren με τον μουσικό Γιώργο Κούλα και οι νέες χορογράφοι / φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες της Στέγης Χορού Λευκωσίας Έλλη Κωνσταντίνου με την χορεύτρια Νάταλη Τσίγκη και η Γεωργία Ανδρέου με την ομάδα της. Τέλος, η Μαρία Καμπέρη συμμετέχει με τo EN-ΦΑΝΤΑΣΙΑ (seminar workshop for pre-primary teachers).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σάββατο 19/11
-Ιωάννης Μανταφούνης  (Ελβετία)
-Αθανασία Κανελλοπούλου (Ελλάδα)
-Sevim Akpinar
-Pascal Caron
-Melissa Garcia

Κυριακή 20/11 
Milena Ugren / Γιώργος Κούλας
-Έλλη Κωνσταντίνου / Νάταλη Τσίγκη
-Γεωργία Ανδρέου

Παράλληλες  εκδηλώσεις 
11.00- 12.30   
Μαρία Καμπέρη / ΕΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ Seminar workshop for pre-primary teachers.

Info 
Σάββατο 19 - Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, 
Στέγη Χορού Λευκωσίας, από τις 19.30   
(Αγορά Αγίου Αντρέα) 
Παρθενώνος 25, Άγιος Αντρέας, Λευκωσία
Εισιτήρια  € 7/ € 5 ευρώ 
Προκράτηση 
Dancehouse Lefkosia  22780960, 7000 5035  
www.dancehouselefkosia.com
www.facebook.com/dance.lefkosia 
www.facebook.com/dancehouse.lefkosia
 

ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι...αλλιώς» στη Λεμεσό 
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο πρίγκιπας Ερνέστο παλεύει ενάντια στον χρόνο για να βρει την αγάπη! Μια πραγματική πριγκίπισσα να αγαπήσει και να τον αγαπήσει.  Με ένα χάρτη πριγκιπισσών για οδηγό, την καμαριέρα κρυμμένη στην άμαξα, ένα ξάδερφο που δεν μιλάει ποτέ, μια παράξενη μάγισσα και 3 δοκιμασίες για κάθε πριγκίπισσα, ο πρίγκιπας ξεκινά ένα ταξίδι μόνο για θαρραλέους!

Το Θέατρο Τσέπης και η Μπαλωμένη Τσέπη παρουσιάζουν την «Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι...αλλιώς: Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» διαφορετική από αυτήν που έχετε ακούσει τόσες φορές! Μόνο για αυτά τα Χριστούγεννα!!

Εσύ είσαι αρκετά θαρραλέος για να ανακαλύψεις την πραγματική πριγκίπισσα;

Κείμενο: Μαρία Σωκράτους
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Σκηνικά/Κουστούμια: Χρίστος Όθωνος
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης,
Artwork: Strass and Glitter
Κινησιολογία: Έλενα Αντώρκα
Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Σωκράτους


Παίζουν: Γιάννης Ιωάννου, Ξένια Προδρόμου, Μαρία Σωκράτους.
Έκτακτη συμμετοχή: Όλγα Ευαγόρου, Μαριάννα Ιωαννίδου, Χριστιάνα Ιωαννίδου.
Συμμετέχει η παιδική χορωδία του lnternational Music Conservatory Cyprus.
Διευθύνει η Μαρία Καπετάνιου.

 
Info 
Σάββατο 19 - Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 
Θέατρο Ένα, 17.00
Β’ Δημοτική Αγορά, Λεμεσός
Κρατήσεις στο 96297278
Είσοδος €7


Παραμυθούπολη 2016 
Το πολυαναμενόμενο στέκι μικρών και μεγάλων, η αγαπημένη «Παραμυθούπολη», έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρωτεύουσα και μας προτείνει να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μια παραμυθένια πόλη έχει στηθεί για την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου 
με συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες, παιδικές παραστάσεις, χορό, παιχνίδια όπως giant wheel και carouzel, ξυλοπόδαρους, μπαλονοκατασκευές, ταχυδακτυλουργούς και με τον  Άγιο Βασίλη να δίνουν και φέτος ραντεβού στην «Παραμυθούπολη».

Χρυσός Χορηγός: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Μέγας χορηγός: ΜΤΝ
Χορηγοί: Blue Air, FORD, KEANITA, ΖΟΡΠΑΣ, PARKO PALIATSO, Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ION, Γαριδάκια TOPSI
Υποστηρικτές: Ελληνικά Πετρέλαια EKO, PGS, Λανίτης, Ανθοπωλεία Μαρίνος 
Χορηγοί επικοινωνίας MAD & Love FM

Info 
Παρασκευή 18 - Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016
Παραμυθούπολη, 16.00-23.00
Φώτα Ορφανίδη, Στρόβολος
Είσοδος δωρεάν


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Οι Cyprus Strollers πάνε Μαχαιρά
Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν εξόρμηση στην οροσειρά του Μαχαιρά. Η πεζοπορία ξεκινά από το χωριό Καπέδες, διασχίζει όμορφο δάσος σε μονοπάτι και καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Ονουφρίου. Θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία για την επιστροφή. 
Το μήκος είναι 10 χλμ, η διάρκεια είναι 3 1/2 ώρες

Η πορεία παρουσιάζει δυσκολίες, με κατηφόρες που απαιτούν χρήση πεζοπορικών μπαστουνιών. Οι υψομετρικές διαφορές είναι μικρές, αφού ξεκινούμε στα 600 μ, ανεβαίνουμε στα 735 μ και φτάνουμε στον Άγιο Ονούφριο στα 690 μ. Όλη η διαδρομή γίνεται σε δάσος, αλλά αρκετά μέρη είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. 

Info 
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
Αναχώρηση από Λευκωσία 9.45 πμ. 
Βαθμός δυσκολίας 2 (μέτρια) προς 3 (δύσκολη)
Δωρεάν 
Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, 97613720

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση