ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

20+1 ιδέες για το weekend

ΑΝ ΠΑΣ CLUBBING

Danny Howells στο Ammos
Ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της χρυσής γενιάς Άγγλων DJs της progressive house περιόδου, ο Danny Howells, παίζει απόψε  στο Ammos σε ένα μοναδικό πάρτι.
 
Ο ίδιος κρατάει σταθερά ψηλά την θέση του στο ολοένα εξελισσόμενο dance στερέωμα, από τα τέλη των 90s, όταν έγινε ευρύτερα γνωστός, μέχρι σήμερα, δουλεύει συνεχώς πάνω στον αγαπημένο του house ήχο και παραμένει  ένας από τους πιο ξεχωριστούς selectors και DJs του είδους.

Opening Set από τον Dj K

Info 
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016
Ammos Beach Bar στις 22.00
Παραλία Μακένζι, Λάρνακα 
Είσοδος €10 με 1 ποτό
Κρατήσεις 24828844


ΑΝ ΘΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Γιάννης Αγγελάκας live
Ο Γιάννης Αγγελάκας με την καινούργια του μπάντα εμφανίζονται σε μια συναυλία με τραγούδια από όλες τις φάσεις της μέχρι τώρα διαδρομής του (προσωπικούς δίσκους, Τρύπες, διασκευές ρεμπέτικων, κ.α.) και με καινούργιο υλικό από τον δίσκο που ηχογραφεί με τους μουσικούς του.

Η νέα του μπάντα αποτελείται από τους:
Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα
Αναστάσης Βουκυκλαράκης στα τύμπανα
Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα 
JamesWylie στο σαξόφωνο

Info 
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016
Savino Live, 22.00
Watkins 1, Λάρνακα
Κρατήσεις 99860304


Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
Tepee, 21.00
Αμπελακίων 5, Γερμασόγεια, Λεμεσός 
Κρατήσεις 25328222
Εισιτήριο 17 ευρώ


Λευτέρης Μουμτζής live  
Με αφορμή τον καινούριο του δίσκο «Now Happiness» που κυκλοφόρησε στις 16 Ιανουαρίου ο Κύπριος τραγουδοποιός παρουσιάσει ζωντανά το υλικό του δίσκου ανακατεμένο με άλλα τραγούδια του. Μαζί του θα είναι ο Ελλαδίτης μουσικός Δημήτρης Χατζηζήσης στην ηλεκτρική κιθάρα, βιολί, φωνητικά και λούπες, ενώ ο ίδιος παίζει κιθάρα και πιάνο.

Το «Now Happiness» είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί ο Μουμτζής κάτω από το δικό του όνομα, αφού στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους σαν J.Kriste, Master of Disguise σε συνεργασία με άλλους φίλους μουσικούς.

Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό δίσκο, με λιτή ενορχήστρωση αφήνοντας τον ακροατή μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας. Στυλιστικά, τα τραγούδια δανείζονται στοιχεία από folk, jazz, ambient και κλασική μουσική, χωρίς απαραίτητα να χαρακτηρίζουν το είδος της μουσικής.

Ο δίσκος θα υπάρχει διαθέσιμος σε CD, ενώ γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται και η κυκλοφορία τους σε βινύλιο.

Τη συναυλία ανοίγει η Βασιλική Αναστασίου με ένα σόλο σετ.

Info 
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 
Θέατρο Δέντρο, 21.00  
Ενότητος 44, Παλουριώτισσα, Λευκωσία 
Είσοδος  10 ευρώ 
Περισσότερες πληροφορίες www.moumtzis.com


Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016  
Σουσάμι, 21.00
Κιτίου Κυπριανού 8, Λεμεσός 
Είσοδος 5 ευρώ 
Περισσότερες πληροφορίες www.moumtzis.com


Γ. Λιανός & Γ. Βαρδής στο Καλλιπόλεως 4
Οι συνήθεις ύποπτοι επιστρέφουν! Γιώργος Λιανός και Γιάννης Βαρδής για ένα πρόγραμμα που παρουσιάζουν στην Λευκωσία.

Το πρόγραμμα ανοίγουν οι Παπιγιόν.
 
Info 
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016
Καλλιπόλεως 4 από τις 23.00
Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου 4, Μακεδονίτισσα, Λευκωσία 
Κρατήσεις 70000023


AN ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

 Daddy's Home (νέα ταινία)
Οι Will Ferrell και Mark Wahlberg, μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στην κωμωδία «The Other Guys», επιστρέφουν σε μια νέα ταινία που έχει να κάνει με την ιστορία ενός διευθυντή ραδιοφώνου που ανταγωνίζεται έναν πατέρα για τη στοργή των δύο του θετών παιδιών.

Οι δύο τους θα έρθουν αντιμέτωποι στους πιο αστείους διαγωνισμούς, προσπαθώντας να κερδίσουν την αγάπη της οικογένειάς τους.

Σκηνοθέτης: Sean Anders  
Πρωταγωνιστούν: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini 

K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.15
K Cineplex 1 (Λευκωσία) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 15.15
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 15.15
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 15.15 
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.15
RIO 1 μόνο σαββατοκύριακο 15.30, 17.30


Ο μαγικός καθρέφτης (νέα ταινία)
Ο 35χρονος Κλεάνθης, για να τα βγάλει πέρα, δουλεύει το πρωί ως έφορος αρχαιοτήτων και το απόγευμα σε συνεργείο αυτοκινήτων. Μέχρι που μια μέρα ανακαλύπτει έναν μαγικό καθρέφτη, ο οποίος μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τρελό του όνειρο.

Η πρώτη τρισδιάστατη ελληνική ταινία είναι τρεις κωμωδίες στη συσκευασία της μιάς, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει το "Μια Υπέροχη Ζωή" του Κάπρα με τηλεοπτικού τύπου φαρσικές παρεξηγήσεις, παρωδία αλά Μελ Μπρουκς και "γαργαλιστικά" λεκτικά αστεία. Λίγες οι πραγματικά αστείες στιγμές του άνισου, αποσπασματικού σεναρίου, τις πάσες του οποίου προσπαθούν εναγωνίως να αξιοποιήσουν ο ταλαντούχος Μάκης Παπαδημητρίου και ο φιλότιμος Χρήστος Δήμας.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Οικονομάκου, Δημήτρης Ήμελλος, Ελένη Κοκκίδου, Ευθύμης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Κώστας Κόκλας

K Cineplex 5 (The Mall of Cyprus) 20.00 
K Cineplex 5 (Λευκωσία) 20.00 
K Cineplex 5 (Λεμεσός) 20.00 
K Cineplex 5 (Λάρνακα) 20.00  
K Cineplex 4 (Kings Avenue - Πάφος) 20.00 
RIO 5 19.45


Fifty Shades of Black (νέα ταινία)
Ο πολυεκατομμυριούχος Κρίστιαν Μπλακ είναι ο άνθρωπος που θα μυήσει την ντροπαλή φοιτήτρια Χάνα Στιλ στον κόσμο του έρωτα, όταν η τελευταία τον γνωρίσει για να του πάρει συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της.

Σκηνοθέτης: Michael Tiddes  
Πρωταγωνιστούν: Marlon Wayans, Kali Hawk, Fred Willard 

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 20.00, 22.15
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 20.00, 22.15
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 20.00, 22.15
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 20.00, 22.15 
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 20.00, 22.15
RIO 2 22.30
RIO 3 19.45


The Danish Girl 
Στην Κοπεγχάγη της δεκαετίας του 1920 ο ζωγράφος Άιναρ Βέγκενερ αντικαθιστά για χάρη της επίσης ζωγράφου γυναίκας του, Γκέρντα, ένα θηλυκό μοντέλο. Μια εμπειρία που θα τον μεταμορφώσει, θα τον κάνει να ανακαλύψει την αληθινή ταυτότητά του και θα τον σπρώξει να γίνει ένας από τους πρώτους διεμφυλικούς που προχώρησαν σε αλλαγή φύλου.

Οσκαρικής κοπής (τέσσερις υποψηφιότητες), αλλά μάλλον ψυχρή και ακαδημαϊκή αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας από το σκηνοθέτη του «Λόγου του Βασιλιά». Παραγωγή με δουλειά στη λεπτομέρεια, υποδειγματική ερμηνευτική διεκπεραίωση, αλλά πάθη και συναισθήματα μοιάζουν να κυκλοφορούν στην οθόνη στεγνωμένα και δύσκαμπτα, προϊόντα ενός ντιζαϊνάτου, μα άψυχου και προκάτ concept.

Σκηνοθέτης: Tom Hooper  
Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 19.45
K Cineplex 6 (Λευκωσία) 19.45
K Cineplex 6 (Λεμεσός) 19.45
K Cineplex 4 (Λάρνακα) 19.45
K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 19.45
RIO 6 19.45


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Καλόγηρος» από το θέατρο Ανεμώνα
Το διαβόητο γοτθικό μυθιστόρημα του 18ου αιώνα, τον περίφημο «Καλόγηρο» του βρετανού Μάθιου Γκρέγκορι Λιουις, παρουσιάζει το θέατρο Ανεμώνα.  Ο συγγραφέας δεν είχε κλείσει ακόμα τα είκοσι του χρόνια όταν παρέδωσε στην λογοτεχνία το σκοτεινό αυτό βιβλίο, που αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα γοτθικού γραπτού του αγγλικού ρομαντισμού.

Ο Καλόγηρος Αμβρόσιος, αυστηρός, απρόσιτος και ψυχρός, πρότυπο ιερωμένου, παγιδεύεται από την Ματίλντα, μια διαβολική γυναίκα που έχει την όψη της Παναγίας όπως αυτή εμφανίζεται σ’ ένα εικόνισμα που έχει ο Αμβρόσιος στο κελί του.  Ο Αμβρόσιος έχοντας προσυλητιστεί από την Ματίλντα -στην οποία προσωποποιείται το πνεύμα του κακού- περνά στο στρατόπεδο του Σατανά.  Ο επί τριάντα χρόνια ασκητής, ο αρνούμενος τις επίγειες ηδονές και λάτρης μόνο των επουράνιων χαρών, σημαδεύει τώρα με μανία την σάρκα της αθώας Αντονία και ζητά απελπισμένα να γευτεί τους απαγορευμένους καρπούς.  Η ψυχή του υποφέρει σ’ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

Το έργο πραγματεύεται αριστοτεχνικά την αιώνια πάλη του καλού και του κακού.  Το θέμα που κάνει τόσο ενδιαφέρον το έργο, είναι η Ύβρις. Η θεατρική διασκευή του έργου από την Ιρένε Μαραντέι, επικεντρώνεται κυρίως σε αυτή την πτυχή, δίνοντας μια πιο λιτή ανάγνωση μιας πλοκής αρκετά πυκνής σε πρόσωπα και γεγονότα.

Μετάφραση - Διασκευή για το θέατρο: Ιρένε Μαραντέι – Σώκου
Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου
Σκηνικά - Κοστούμια: Νιόβη Κωνσταντινίδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Μουσική Επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):  Μαρίνος Ξενοφώντος, Ιάσωνας Λοιζίδης, Μαρία Φιακά, Νικόλας Πέτρου, Τώνης Ιακωβίδης, Χλόη Γεωργοπούλου, Κυριακή Κωνσταντίνου, Γαλάτεια Ζήνωνος, Ελένη Οδυσσέως καθώς επίσης και οι: Άγγελος Αγγελή, Άντρη Μηνά, Ραφαήλ Κολοβός.

Φωτισμός - Ήχος: Χρήστος Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Τίτος Αγαθαγγέλου
Γραφικά: Theo Πέτρου

*Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 16 ετών.

Info 
Πρεμιέρα Σάββατο 6 - Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, Ανεμώνα
Καντάρας 17, Λατσιά, Λευκωσία 
Εισιτήριο €12   
Κρατήσεις 70007721
Παραστάσεις κάθε Παρασκευή- Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00


Όταν η «Εβραία» συναντά την «Καρράρ» από το Θέατρο Αντίλογος
Με δύο εμβληματικά έργα της αντιναζιστικής δραματουργίας, την «Εβραία» και «Τα ντουφέκια της κυρίας Καρράρ» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, μπαίνει σε τροχιά το νέο θέατρο «ΑντίΛογος» υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Νεοκλή Νεοκλέους, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με το επικό θέατρο του σπουδαίου Γερμανού δραματουργού Μπέρτολτ Μπρεχτ ενώνοντας τα δύο αυτά έργα σε μία ενιαία παράσταση. και με μια ομάδα ταλαντούχων παλαιότερων και νέων ηθοποιών.

Και στα δύο αυτά έργα του Μπρεχτ ο εχθρός είναι ο επελαύνων φασισμός. Η διαχρονικότητά τους είναι ανατριχιαστική. Ο παραλληλισμός με τη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα είναι αναπόφευκτος. Η εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου, η επικράτηση των τραπεζών, οι πόλεμοι και οι βίαιες «μετακινήσεις» πληθυσμών, η υποκρισία και το ψέμα αναμφιβόλως συνέβαλαν στην άνοδο του ρατσισμού και του εθνικισμού και στις μέρες μας.

Διαχρονικά πρωτοποριακό, το επικό-διαλεκτικό θέατρο του Μπρεχτ προϋποθέτει την ελευθερία των συνειρμών και των προεκτάσεων. Η γνώση -βαθιά ή επιδερμική- των ιστορικών γεγονότων του παρελθόντος από το σημερινό θεατή, επαληθεύεται και στα δύο αυτά έργα. Το ξύπνημα του κτήνους καραδοκεί μέσα μας διαλαλεί ο Μπρεχτ την ίδια στιγμή που χρησιμοποιεί τα μέσα του θεάτρου για να αλλάξει τον κόσμο. Μέσα από τα έργα του τονίζονται τα κτηνώδη έμφυτα που όλοι φέρουμε ενώ την ίδια στιγμή, στον αντίποδα τους, διαφαίνεται μια  πνευματικότητα ως ουσία της βαθύτερης ανθρώπινης αναγκαιότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή -Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνικά: Καρολίνα Σπύρου
Κοστούμια: Στέλλα Βοντιτσιάνου
Κίνηση:  Αντιγόνη Τασούρη
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κολιάς
Φωτισμοί: Καρολίνα Σπύρου
Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Ειρήνη Ανδρονίκου, Χάρης Ευριπίδου, Μάριος Κακουλή, Βασίλης Παφίτης, Χριστίνα Χριστόφια.

Info 
Σάββατο 6 - Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, 
Θέατρο ΠΕΟ, 20.30 
Αρχέμου 29, Άγιος Αντώνιος, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία.
Κρατήσεις  99251331 - Αφροδίτη Κατσή
Εισιτήρια 7 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο / φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι - με την επίδειξη φοιτητικής κάρτας, κάρτας ανεργίας και ταυτότητας)


«Χοντροί Άντρες με Φούστες» από την ομάδα Persona 
Ενας πανηδονιστής σκηνοθέτης,  μια επιτηδευμένα αφελής  σύζυγος, μια φιλόδοξη -πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών- ερωμένη κι ένα παιδί –θ(α)ύμα και θύτης συγχρόνως ξετυλίγουν με χιούμορ και σαρκασμό το κουβάρι της τρέλας, του έρωτα και του τρόμου! Ενα ταξίδι στην Ιταλία που δεν έγινε ποτέ,  μια μοιραία συντριβή ενός αεροπλάνου, ένα ερημικό νησί, δύο επιζώντες, πολλά  κραγιόν, δημοφιλείς ταινίες, ακριβά παπούτσια και πτώματα τριγύρω...

Μια μαύρη κωμωδία, για την ακρίβεια μια σπαρακτική κωμωδία, που ξεγυμνώνει επί σκηνής τον άνθρωπο και τα όρια του! Οταν η ανάγκη για επιβιώση είναι η μόνη επιλογή, πόσο ηθικοί μπορούμε να είμαστε; Λογική και παράλογο, σεξ, βία, καννιβαλισμός, αιμομιξία μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι απρόσμενων σχέσεων και συμβάντων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα: Ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα!

Η οικογένεια Χόγκαν θα μπορούσε να ήταν μια παραδοσιακή οικογένεια και να θαφτεί με αξιοπρέπεια στα ληξιαρχικά βιβλία του κράτους, περνώντας σιγά-σιγά στη λήθη... Δεν είναι όμως! Είναι ζωντανή για να θυμίζει όλα τα κρυφά κι ανομολόγητα πάθη και λάθη κάθε οικογένειας...κάθε άνθρωπου.

Συντελεστές 
Σκηνοθεσία: Χρήστος Νικολάου
Μετάφραση: Χρήστος Νικολάου και οι ηθοποιοί της ομάδας
Σκηνικά/Κοστούμια: Κωνσταντίνα Αντρέου
Μουσική: Μιχάλης Κουτσουπίδης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Πρωταγωνιστούν οι Λέα Μαλένη, Αλέξανδρος Παρίσης, , Μάριος Μεττής, Χριστίνα Κωνσταντίνου

Info 
Παρασκευή 5 - Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, Σατιρικό (Δεύτερη Σκηνή)
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά, Λευκωσία
Κρατήσεις 70000138
Οι παραστάσεις Παρασκευή και Σάββατο αρχίζουν στις 20.30 και την Κυριακή στις 18.30


«Φλαντρώ» από το Σατιρικό
Κεντρική ηρωίδα είναι η αρχόντισσα Φλαντρώ, χήρα με δυο κόρες από διαφορετικούς γάμους. Παρόλο που το όνομά της σημαίνει «εκείνη που αγαπάει τον άντρα», η Φλαντρώ είναι μια γυναίκα που ζει για χρόνια καταπιεσμένη και στερημένη από έρωτα. Με την εμφάνιση ενός νεαρού άντρα, τα μυστικά και τα απωθημένα της ανέραστης ζωής της, σκιάζουν την ψυχή και το σπίτι της.

Για να τα ξορκίσει, αποφασίζει να δώσει τον νεαρό άντρα στη μεγάλη της κόρη, ελπίζοντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα τον κρατήσει κοντά της και συγχρόνως θα τον απομακρύνει από τη δεύτερη κόρη της, την οποία ζηλεύει και ανταγωνίζεται. Οι ενέργειές της, όμως, θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπροστά στο αδιέξοδο θα επιλέξει την πιο ακραία και επώδυνη λύση.  
 
Η «Φλαντρώ», που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα Παντελή Χορν «τραγωδία του πόθου», διαδραματίζεται σ' ένα νησί του Αιγαίου. Γράφτηκε στα 1925 και ανέβηκε την ίδια χρονιά από το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη σκανδαλίζοντας την κοινή γνώμη της εποχής.

Συντελεστές 
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνικά-κοστούμια: Χάρης Καυκαρίδης 
Μουσική: Μαρία Ανδρέου
Φωτισμοί: Βικέντιος Χριστιανίδης

Ηθοποιοί: Μαριάννα Καυκαρίδου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Μιχάλης Κορναράκης, Βασιλική Ανδρέου, Χρυστάλλα Καλλένου, Μαρίνα Δημητρίου

Info 
Παρασκευή 5 - Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2016 
Σατιρικό Θέατρο 
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά, Λευκωσία  
Τηλ. 99440254
Οι παραστάσεις αρχίζουν Παρασκευή-Σάββατο στις 20.30 και την Κυριακή στις 18.30www.satiriko.com


«Nice του Μήτσιου» στο Παλλάς
Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία που διαδραματίζεται με φόντο μια Δημόσια Υπηρεσία. Στο πρώτο μέρος ο θεατής θα γνωρίσει τους τέσσερις Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα.

Οι χαρακτήρες ξεδιπλώνουν τα καθημερινά τους προσωπικά προβλήματα, που μέσα από συγκρουσιακό κλίμα προκαλούν κωμικές καταστάσεις. Στο εκρηκτικό σκηνικό θα προστεθεί ο συμπαθής και υπερβολικά κωμικός χαρακτήρας του κυλικειάρχη της Υπηρεσίας. Ο χαρακτήρας αυτός θα προσδώσει μια σουρεάλ νότα στην ατμόσφαιρα. Παρεμβάσεις θα κάνει επίσης και η φωνή του Υπουργού που θα προκαλεί χαοτικές συμπεριφορές στους Υπαλλήλους.

Στην πορεία του έργου αποκαλύπτεται ότι όπως όλοι εμείς, έτσι και οι χαρακτήρες του έργου μας, κρύβουμε ένα όχι τόσο «αθώο» μυστικό. Κάτι που δεν θέλουμε κανείς να το μάθει αλλά κάποια στιγμή ανακαλύπτουμε ότι «ουδέν κρυπτόν από τον ήλιον». Στη συγκεκριμένη περίπτωση «ουδέν κρυπτόν από την ελεγκτική υπηρεσία». Η ευπαρουσίαστη υπάλληλος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που μπαίνει στο πλατό, θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για τους πρωταγωνιστές μας. Και τότε θα ισχύσει το ρητό «ο σώζων εαυτό σωθήτω». Οι πάλαι ποτέ φίλοι στην Υπηρεσία θα αποκαλύψουν μια άλλη όψη του χαρακτήρα τους με πισώπλατα μαχαιρώματα και ραδιουργίες προκείμενου να επιβιώσουν μέσα από τον κυκεώνα που έρχεται.

Συγγραφέας: Έλενα Χριστοφόρου
Σκηνοθέτης: Χρήστος Γρηγοριάδης
Ηθοποιοί: Χρήστος Γρηγοριάδης,  Έλενα Ευσταθίου, Δανάη Χρίστου, Χριστίνα Κυριάκου, Άλκης Χρίστου, Μιχάλης Χρίστου

Info 
Σάββατο 6 - Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
Κινηματοθέατρο Παλλάς, 20.30
Ρηγαίνης και Αρσινόης, Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Τηλ. 96477312
Εισιτήριο €15


«Όσα Είδε ο Μπάτλερ» από την ΕΘΑΛ
Η διάσημη πια, καυστική σε χιούμορ και απρόοπτα επί σκηνής, κωμωδία του Τζο Όρτον - από τους σημαντικότερους Άγγλους δραματουργούς -  «Όσα Είδε ο Μπάτλερ» (What the Butler Saw) ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ, σε μετάφραση Παύλου Μάτεση και σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου. Τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Χάρης Καυκαρίδης και τους φωτισμούς ο Βασίλης Πετεινάρης.

Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Βήχας, Μαρίνα Βρόντη, Φώτης Γεωργίδης, Μαρία Φιλίππου, Βασίλης Χαραλάμπους και ο Αντρέας Φυλακτού

Δύο ολόγυμνοι απελπισμένοι νέοι, μία νυμφομανής σύζυγος, ένας ηλίθιος που θέλει να γίνει μπλουζάκι, ένας αποφασισμένος αλλά “μαστουρωμένος” αστυφύλακας και ο περιβόητος τραβεστί ετεροφυλόφιλος δολοφόνος δρ. Πρέντις, αλωνίζουν τη σκηνή στην πιο παρανοϊκή κωμωδία που γράφτηκε ποτέ.  Σεξ, ξύλο και απόπειρες αυτοκτονίας στα πρώτα δέκα λεπτά, μετά τα πράγματα γίνονται πολύ, πολύ χειρότερα.

Info 
Σάββατο 6 - Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ 
Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Κτίριο Σάλα, Λεμεσός 
Κρατήσεις 25877827
Οι παραστάσεις αρχίζουν Σάββατο στις 20.30  και Κυριακή στις 18.30


«Λωξάντρα» ξανά στον ΘΟΚ
Λόγω μεγάλης ζήτησης από το θεατρόφιλο κοινό η παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ «Λωξάντρα» επανέρχεται για λίγες παραστάσεις. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Σ΄ εκείνη την παλιά Πόλη που υπήρξε κάποτε κι αγαπήθηκε πολύ, έζησε η Λωξάντρα. Στα χνάρια της πραγματικής- φανταστικής ζωής της, μας οδηγεί ένας Χορός νέων ηθοποιών. Η παρουσία του, επαναλαμβανόμενο μοτίβο της παράστασης, συνδέει το χτες με το σήμερα και η ιστορία παίρνει μια άλλη διάσταση.

Σ΄ εκείνη την παλιά Πόλη κάποτε πρόσωπα που ανήκαν σε διαφορετικές εθνότητες ζούσαν το ένα δίπλα στ’ άλλο με ανοχή και κατανόηση. Η προσωρινότητα της ύπαρξης, φόβοι και αγωνίες, μια αβέβαιη πατρίδα, μα το ισχυρότερο απ’ όλα, η αγάπη για τη ζωή. Αυτό το πνεύμα ελευθερίας, κοσμοπολιτισμού κι ανεκτικότητας, διαχέεται σ’ όλο το έργο κι ενσαρκώνεται μέσα από την κεντρική φιγούρα, τη Λωξάντρα. Είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει ηλικία, θα μπορούσε να είναι 30,50 ή 70 χρονών, αρκεί να έχει μεγάλη καρδιά κι ανοιχτή αγκαλιά.

Δραματοποίηση: Σάββας Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου
Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Δημήτρης Σπύρου
Κινησιολογία: Έλενα Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ακουστικός Σχεδιασμός: Στράτος Σταμάτης

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Δήμου, Λουκάς Ζήκος,
Βαλεντίνος Κόκκινος, Ιωάννα Κορδάτου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μάριος Κωνσταντίνου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Μιχάλης Μουστάκας, Έλενα Παπαδοπούλου, Κρίστη Παπαδοπούλου, Αστέρης Πελτέκης, Πολυξένη Σάββα, Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους, Θέα Χριστοδουλίδου

Βοηθός Σκηνοθέτης: Μάριος Μεττής
Βοηθός Σκηνογράφου: Ελένη Ιωάννου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Νάταλυ Κυρμίζη
Διευθυντής Σκηνής: Αχιλλέας Αχιλλέως
Βοηθός Σκηνής: Μαρία Χαραλάμπους
Φροντιστήριο: Σπύρος Ιωαννίδης

Info 
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
Νέο Κτήριο Θεάτρου ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, στις 18.00
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία  
Εισιτήρια Ταμείο ΘΟΚ 22864300, 77772717 (Τρ-Κυρ. 10.00-13.30 & 16.00-18.00


ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Living Dinosaurs στην Κρατική Έκθεση 
Κάτι μεγάλο και φουτουριστικό μας επιφυλάσσει η Λευκωσία του 2016, με ένα σκηνικό απόκοσμο και εξωτικό, με τεράστια βράχια, ομίχλη, μαγευτικό φωτισμό και με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν ποτέ στη Γη να ... κινούνται ανάμεσά μας. Θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γιγάντιο κόσμο των δεινοσαύρων με την έκθεση «Living Dinosaurs» που παρουσιάζει στην Κύπρο η Ελληνική Τράπεζα. Μιλάμε για κάτι ρηξικέλευθο για τα κυπριακά δεδομένα, μια διαδραστική υπερπαραγωγή, αφιερωμένη στα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν ποτέ στον πλανήτη, στην Κρατική Έκθεση που μετατρέπεται σε μηχανή του χρόνου και ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό για να παρουσιάσει τη διεθνή έκθεση.

Μια παραγωγή της παγκοσμίως γνωστής στον τομέα της «Aurea Exhibitions» σε συνεργασία με το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα Felix de Azara και το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και με την επιμέλεια του Sebastian Apesteguνa, διεθνούς και εγνωσμένου κύρους παλαιοντολόγο και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες.

Εικοσιπέντε (25) διαφορετικά είδη, ρομποτικών δεινοσαύρων, σε πραγματικά μεγέθη, με κινήσεις, χρώματα, υφές και ήχους, όπως ο Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο βασιλιάς των δεινοσαύρων, ύψος 8 μέτρων, «αναμένεται να καθηλώσουν μικρούς και μεγάλους».

Αυτό που σαφώς αναμένεται να εντυπωσιάσει είναι το ότι τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, κάτι που θα ξετρελάνει μικρά και μεγάλα παιδιά.

Πέραν της ξενάγησης που θα γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, τα μικρά παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους, παρακολουθώντας 3D ταινία, πηγαίνοντας βόλτα με τον δεινόσαυρο (dinosaur ride) βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες και παίζοντας με facepainting.

Να σημειωθεί πως ο χώρος θα διατίθεται για διοργάνωση παιδικών γενεθλίων και πάρτι.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστα Καδή.

Info 
Εγκαίνια Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, ExpoCyprus
Γ. Σεφέρη, Περιοχή Μακεδονίτισσας, Έγκωμη
Τηλ. 77772939
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι Δευτέρα 28 Μαρτίου 
Καθημερινά ανοιχτή 09.00-13.00 & 15.00-20.00
Σ-Κ 10.00-20.00
Εισιτήρια  €9 (Δευ-Παρ), €12 (Σ-Κ και αργίες) στην είσοδο και στον ιστότοπο της διοργάνωσης.
Πολύτεκνοι (Μόνο από ταμεία) με 4 παιδιά έχουν 2 εισιτήρια δωρεάν, με την επίδειξη ταυτότητας.
Τρίτεκνους (Μόνο από ταμεία) με την προσέλευση 3 παιδιών έχουν 1 εισιτήριο δωρεάν, με την επίδειξη ταυτότητας.
Επισκέψεις Σχολείων €5 
Η είσοδος για τους άπορους μαθητές είναι δωρεάν, με τη συνεργασία της Ελληνικής Τράπεζας
https://dinoscy.com


«Cats» από La Ronda στο Θέατρο Στροβόλου
Το μιούζικαλ «Cats» των Andrew Lloyd Webber και T.S.Eliot παρουσιάζει η  Σχολή Μουσικής και Μπαλέτου La Ronda, (Έλλη Γαβριήλ) στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Μια παράσταση φαντασμαγορική, παιχνιδιάρικη και απολαυστική, για μικρούς και μεγάλους, με μουσική, χορό τραγούδι και υποκριτική.

Info 
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, δύο παραστάσεις 11.30 & 19.30
Λεωφ. Στροβόλου 100, Στρόβολος, Λευκωσία  
Τηλ. 22313010
Εισιτήρια στην σχολή La Ronda στο 99417631 και στο www.tickethour.com.cy


«Πάμε μια βόλτα;» από τους Τhe Little Worry People
Η παράσταση «Πάμε μια βόλτα;» από τους Τhe Little Worry People είναι μια πρωτοποριακή διαδραστική παράσταση με τη συμμετοχή των παιδιών και με άμεση επικοινωνία με του ηθοποιούς.

Στόχος να μάθουν τα παιδιά την αξία της αληθινής επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους. Επίσης να μην τα βάζουν κάτω με την πρώτη δυσκολία αλλά με υπομονή να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να αντιμετωπίζουν την ζωή με αισιοδοξία, επιμονή και υπομονή.

Ήρωας της ιστορίας ο  Τάκης που προσπαθεί λίγο αργά και απεγνωσμένα και χωρίς μεγάλη επιτυχία να μάθει ποδήλατο. Ένας απίστευτα διασκεδαστικός χαρακτήρας που μαζί του τα παιδιά νιώθουν αμέσως οικειότητα. Η συνάντηση του με την Νικολέττα θα έχει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Οι περιπέτειες τους σκορπούν γέλιο και γεμίζουν τα παιδιά με θετικά συναισθήματα.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Κρουπά
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφόρου
Κείμενο: Νικολέττα Χριστοφόρου

Info
Πρεμιέρα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 
The Little Worry People Art and Drama Studio, 11.00
Ορφέως 2, Μακεδονίτισσα, Λευκωσία 2413, Κύπρος
Εισιτήριο  €5  
Απαραίτητη προκράτηση-πώληση εισιτηρίων 99358663, 99621669, 22590197
www.thelittleworrypeople.com


«Ο Παπουτσωμένος Γάτος» - Παιδική Σκηνή Σατιρικού
Το παιδικό έργο «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» ή ένα γατο-μιούζικαλ» του Σαρλ Περώ, παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, που διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Μάριος Κακουλλής.

Ο γάτος ντύθηκε! Μπότες φόρεσε και καπέλο στο κεφάλι! Στάθηκε στα δυο του πόδια και ξεκίνησε για μια άκρως ανατρεπτική, μυστηριώδη, σαγηνευτική, παραπλανητική σούπερ περιπέτεια! Τι γίνεται όταν ένας γάτος που μιλά εισβάλει στον κόσμο των ανθρώπων; Ο πιο γοητευτικός γάτος όλων των παραμυθιών, βοηθά το φτωχό αφεντικό του μέσα από πολλές περιπέτειες να γίνει ένας μεγάλος Άρχοντας. Έτσι με τη νέα του εμφάνιση και τον ψεύτικο τίτλο που του έδωσε ο γάτος (Πρίγκιπας Καραμπάς) γνωρίζει την όμορφη πριγκίπισσα και στο τέλος την παίρνει  για σύζυγο του.

Μια παράσταση με ήρωες πάνω από το ανθρώπινο μέτρο, όπου οι υπερφυσικές δυνάμεις βρίσκονται στην υπηρεσία των αδύναμων, των ευάλωτων και των τρυφερών. Μια γοητευτική ιστορία που εξυμνεί την έννοια της πραγματικής φιλίας! Η αλήθεια και  το ψέμα, το δίκαιο και το άδικο. η αιώνια πάλη του καλού και του κακού.

Σε αυτό τον παραμυθένιο κόσμο, οι άνθρωποι πετούν, τα ζώα μιλούν και ένα τρελό παιχνίδι μεταμφιέσεων ξεκινά! Με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, ο κόσμος του παραμυθιού συναντά τον κόσμο του musical παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε ένα γοητευτικό ταξίδι  στον κόσμο της φαντασίας.

Συντελεστές 
Σκηνοθεσια- διασκευή: Μάριος Κακουλλής
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Σκηνογραφία : Χάρης Καυκαρίδης
Μουσική: Στέλιος Γερασίμου
Video art / animation: Γιώργος Αλεξάνδρου
Μάσκες: Ανδριανή Ρουσογένους
Μακιγιαζ: Λίτσα Ιωαννίδου
Φωτισμοί: Βικέντιος Χριστιανίδης
Βοηθός ενδυματολόγος: Άντρια Ευαγόρου

Παίζουν: Άντονυ Παπαμιχαήλ, Ειρήνη Ανδρονίκου, Γιάννης Μίνως, Νάτια Μουάφη, Αντώνης Κλεάνθους, Ανδρέας Δανιήλ

Info 
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, Σατιρικό, στις 10.30  
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλατζιά, Λευκωσία 
Κρατήσεις 22421609
Παραστάσεις κάθε Κυριακή πρωί   
www.satitiko.com


«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στη Λάρνακα
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει μια οικογενειακή συναυλία με το Οργανικό Σύνολο “Allegro Vivace”, βασισμένη στο έργο Η Αλίκη των Θαυμάτων. Μικροί και μεγάλοι θα περιπλανηθούν μουσικά στον φανταστικό κόσμο της Αλίκης και θα ζήσουν μαζί της συναρπαστικές περιπέτειες.

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», γράφτηκε στα μέσα του 19ου αι. από τον Άγγλο Lewis Carol και η ιστορία περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο όπου ζει πολλές ενδιαφέρουσες αλλά και πολύ παράξενες ιστορίες.

Στην παράσταση με την ορχήστρα Allegro Vivace, η αφήγηση του παραμυθιού συνοδεύεται με μελωδίες από διάφορες ταινίες του Disney καθώς και ελεύθερες προσαρμογές αποσπασμάτων από έργα μεγάλων συνθετών της κλασικής μουσικής (Haydn, Beethoven, Schubert, Tchaikovsky, Prokofiev, κ.α.) ερεθίζοντας με τον πιο συναρπαστικό και καλαίσθητο τρόπο, τη δημιουργική φαντασία μικρών και μεγάλων.

Απευθύνεται σε «παιδιά» από 6 έως 96 ετών!!

Ιδέα παραγωγής και επιμέλεια μουσικής: Άλκης Μπαλτάς
Προσαρμογή κειμένου: Στέλλα Αθηναίου
Αφηγητής: Πέτρος Γιωρκάτζης
Μαέστροι: Άλκης Μπαλτάς και Γιάννης Χατζηλοΐζου
 
Info 
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στις 18.00
Λεωνίδα Κιούπη, Λάρνακα
Τηλ. 24665794 
Εισιτήρια €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)
Εισιτήρια διατίθενται από το ταμείο του Θεάτρου τη μέρα της συναυλίας 10.00-13.00 και 15.00-18.00
www.cyso.org.cy


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Οι Cyprus Strollers στην κοιλάδα της Σολέας
Οι Cyprus Strollers επισκέπτονται τη Γαλάτα και τη Κακοπετριά, στην κοιλάδα της Σολέας, σε μια περιήγηση με έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα, αφού η πεζοπορία θα περάσει από 7 Βυζαντινές εκκλησίες, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, και κοσμούνται από θαυμάσιες τοιχογραφίες!

Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα μέχρι και τον Μάιο. Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής. Οι πεζοπορίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται με γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα ή συνδυάζονται με πικνίκ, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Info 
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 09.45 
Διάρκεια πορείας 2 1/2 ώρες περίπου και βαθμός δυσκολίας 1 (εύκολη). 
Δωρεάν, αλλά απαραίτητη η προεγγραφή, εφόσον θα συμμετάσχετε στο γεύμα που θα ακολουθήσει σε ταβέρνα. 
Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, τηλ. 97613720.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
wiz  |  agenda  |  ατζεντα  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS