ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

26 ιδέες για το weekend (8-9/10/16)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλι Κύπρος 2016
Μοναδικές συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρει το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2016. Ο εξαιρετικός σχεδιασμός των διαδρομών, η πλειάδα αξιόλογων πληρωμάτων στη λίστα συμμετοχών του και οι καινοτομίες που παρουσιάζει αποτελούν τη μαγική συνταγή για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 822.47 χιλιομέτρων θα απαρτίζουν το φετινό αγώνα ενώ τα 214,17 αγωνιστικά χιλιόμετρα θα είναι μεικτής επιφάνειας (χώμα/άσφαλτος). Τα ‘highlights’ της φετινής διοργάνωσης αφορούν πρώτιστα τις τελετές εκκίνησης και τερματισμού που επιστρέφουν μετά από χρόνια στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Μετά από χρόνια, επιστρέφουν επίσης και οι νυχτερινές ειδικές διαδρομές ενώ το Σάββατο η Λευκωσία θα φιλοξενήσει και πάλι την  Super Special Stage. Τέλος, την Κυριακή τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα στην Love Cyprus Golden Stage η οποία θα αποτελείται από τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Διάβασε περισσότερα

Το κοινό πρέπει να συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Αστυνομίας και των marshals αφού πρώτιστο μέλημα όλων είναι ένας ασφαλισμένος αγώνας.

Το Σάββατο 8/10 οι δρόμοι στο κέντρο της Λευκωσίας με επίκεντρο τη Βουλή, θα είναι κλειστοί.

Info 
Παρασκευή 7 - Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
www.cyprusrally.com.cy


ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ

MTN Run in Colour στον Εναέριο
Το 2o MTN Run In Colour έρχεται στις στην Λεμεσό, στο parking Εναερίου! Είναι μια διεθνής εκδήλωση με σύνθημα «Join The Fun»  που περιλαμβάνει 5 χιλιόμετρα τρέξιμο ή περπάτημα γεμάτα ζωντάνια από χρώματα, κορυφαία εμπειρία ψυχαγωγίας και στήριξη σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Τρέξτε και περπατήστε μέσα στα χρώματα και στη συνέχεια απολαύστε ένα μεγάλο πάρτι γεμάτο χρώματα και μουσική από τον Jimmy D! Άνθρωποι κάθε ηλικίας παρακινούνται να βγουν από τα σπίτια τους, να αλλάξουν συνήθειες και να μπουν στη δράση του MTN Run in Colour.

Οι συμμετέχοντες (ηλικίας 12+) παίρνουν με το εισιτήριο: τσάντα, μπλούζα, γυαλιά και χρώμα την μέρα της εκδήλωσης. 
Τα παιδιά κάτω των 11 ετών παίρνουν ένα Colour Pack το καθένα στην εκδήλωση!

Όλα τα καθαρά έσοδα  θα δοθούν στο Ίδρυμα Ελπίδα που στηρίζει παιδιά με καρκίνο.

Info
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
Parking Εναερίου, Λεμεσός, 15.00-21.00
Εισιτήρια  
€25 (ενήλικας)
€20 (το άτομο, για ομάδα δύο ατόμων)
€18 (το άτομο, για ομάδα τεσσάρων ατόμων)
€17 εφηβικό 
€15 (το άτομο για ομάδα δύο εφήβων) 
€14 (το άτομο για ομάδα τεσσάρων εφήβων)
€5 (παιδιά 6-10 χρονών)
Δωρεάν (για παιδιά μέχρι πέντε χρονών)
www.runincolour.com
www.facebook.com/runincolour


ΑΝ ΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Φεστιβάλ «Μεσαιωνική Λευκωσία»
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας διοργανώνει το πρώτο φεστιβάλ "Μεσαιωνική Λευκωσία" με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας μεσαιωνικής κληρονομιάς της πόλης.

Την Παρασκευή 7 /10 η Δρ Ρίτα Σεβέρη μας ξεναγεί στην μεσαιωνική Λευκωσία για να ανακαλύψουμε όλα τα κρυμμένα μυστικά και τις ομορφιές της πόλης, πριν καταλήξουμε στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, όπου η έφορος του Μουσείο, Δρ Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ μας ταξιδεύει στη μεσαιωνική Λευκωσία μέσα από τα εκθέματα του μουσείου. Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν με κουμμανταρία στην αυλή του μουσείου.

Το Σάββατο 8 /10, σε συνέδριο που διοργανώνεται στην αίθουσα Καστελιώτισσα, ο διακεκριμένος καθηγητής μεσαιωνικής ιστορίας Peter Edbury θα μας μιλήσει για τη Λευκωσία, τη γοτθική πρωτεύουσα της Κύπρου, ενώ άλλοι αξιόλογοι ακαδημαϊκοί θα μας δώσουν τις δικές τους απόψεις για τη μεσαιωνική Λευκωσία.

Το βράδυ του Σαββάτου σας προσκαλούμε να απολαύσετε ένα πλούσιο δείπνο εμπνευσμένο από τη μεσαιωνική κουζίνα, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Κουμμανταρία, στο roof garden του Κέντρου Εικαστικών τεχνών και Έρευνας (Σεβέρη) με θέα τη μεσαιωνική Λευκωσία.
Τέλος, την Κυριακή, μπορείτε να απολαύσετε μια εκδρομή στο φέουδο του Φικάρδο, στο γραφικό χωριό που διατηρεί ακόμα τα παραδοσιακά μεσαιωνικά του χαρακτηριστικά.
Συστήνονται κρατήσεις όπως κρατήσετε τη θέση σας για όλες τις εκδηλώσεις.

Info
Παρασκευή 7 - Κυριακή  9 Οκτωβρίου 2016
Πολλαπλοί Χώροι Λευκωσίας
Πληροφορίες/ κρατήσεις 22889704, a.heraclidou@ccci.org.cy,
 Facebook/VisitNicosia, www.visitnicosia.com.cy


11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας
Ο Δήμος Αγίας Νάπας φορεί και πάλι τα γιορτινά του και διοργανώνει το 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ , με διεθνές πλέον εκτόπισμα. Με καλλιτέχνες από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ουκρανία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Κύπρος δημιουργείται ένα φαντασμαγορικό 8ήμερο που εντυπωσιάζει τις χιλιάδες των επισκεπτών του.

Ιδιαίτερα σημαντική για το φετινό Μεσαιωνικό Φεστιβάλ η συνεργασία του με το αντίστοιχο της Ρόδου με το project «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας» το οποίο είναι ουσιαστικά μία θεματική έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από ιστορίες του Μεσαίωνα. 
Διάβασε περισσότερα

Info 
Σάββατο 8 - Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
Μεσαιωνικό Μοναστήρι Αγίας Νάπας 
www.ayianapa.org.cy/events.php

Χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα «Η Καθημερινή»

 
ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Moonspell στο Savino Live
Οι Πορτογάλοι gothic metallers Moonspell επιστρέφουν στη Κύπρο για ένα μοναδικό live στο Savino Live. Ένα από τα συγκροτήματα που ποτέ δεν φοβήθηκαν τον πειραματισμό δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα σε κάθε άλμπουμ του.

Η παράσταση γίνεται στα πλαίσια της περιοδείας τους "Road to Extinction"

Support band οι Sensual Alchemist.

Info 
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016  
Savino Live, 22.00
Watkins 1, Λάρνακα 
Πληροφορίες  96522974
Εισιτήρια €25 / €20 (προπώληση)


Δ. Τσακνής - Γ. Μηλιώκας στο Πέραμα
Η Έντεχνη-Ροκ Σκηνή "Στο Πέραμα" φιλοξενεί δύο σπουδαίους τραγουδοποιούς μαζί με το μουσικό τους σχήμα - τον Διονύση Τσακνή και τον Γιάννη Μηλιώκα.

Συμμετέχει επίσης και η Βιολέτα Ικάρη.

Info 
Παρασκευή 7 - Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
Πέραμα, από τις 22.00
Ζικ Ζακ 12, Λεμεσός 
Κρατήσεις 25373763
Είσοδος €15


Ρ. Αντωνοπούλου & Μ. Ανδρουλιδάκης στη Λεμεσό
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της και ο εξαιρετικός συνθέτης και σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης στην κιθάρα, έχοντας συνδέσει το όνομά τους με το κοινωνικοπολιτικό τραγούδι, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Να θυμάσαι τι ξεχνάς».

Ένα πρόγραμμα με τις υπογραφές των σπουδαιότερων ελλήνων συνθετών και ποιητών, οι οποίοι άγγιξαν τις ψυχές των ανθρώπων μιλώντας μέσα από την τέχνη τους για την εκάστοτε κοινωνικοπολιτική συγκυρία, μια μουσική παράσταση φτιαγμένη για να ενώσουμε τις φωνές μας.

Info 
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
Πολιτιστικός Όμιλος Στέκι, από τις 21.00
Μεγάλου Αλεξάνδρου 7, Λεμεσός 
Κρατήσεις 96900933 
Είσοδος €12


Uli Fussenegger & Hélène Fauchère - Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος 
Η δεύτερη συναυλία του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος παρουσιάζει το ψυχολογικό αριστούργημα του Μπέατ Φούρερ, Λωτοφάγος Ι για σοπράνο και κοντραμπάσο, το οποίο γράφτηκε το 2006 και εκτελέστηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο καλλιτέχνη.

O εντυπωσιακός κοντραμπασίστας του διάσημου συνόλου Klangforum Wien, Uli Fussenegger (φωτο), ενώνει δυνάμεις με την υπέροχη Γαλλίδα σοπράνο Hélène Fauchère.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει επίσης έργα των Χένρυ Πέρσελ, Klaus Huber, Vito Juraj και Εύη Σαμμούτη.

Info 
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
The Shoe Factory, 20.30
Ερμού 304, Λευκωσία 
Είσοδος €10
Προπώληση  www.pharosartsfoundation.org,  96669003 (Δευ-Παρ 10.00-15.00)

 

ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

The Girl on the Train (νέα ταινία)
Χωρισμένη και αλκοολική, η Ρέιτσελ μαθαίνει πως μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα την οποία βλέπει κάθε μέρα από το τρένο της αγνοείται. Πρόκειται για την νταντά της νέας οικογένειας του πρώην άντρα της, την οποία είχε δει λίγες μέρες πριν αγκαλιά με κάποιον που δεν ήταν ο σύζυγός της. Αποφασίζει να μάθει την αλήθεια, μπλέκοντας σε ένα ζωντανό εφιάλτη.

Διεκπεραιωτική και άνευρα σκηνοθετημένη μεταφορά ενός (wannabe «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») αγωνιώδους μπεστ σέλερ. Εδώ όμως δεν υπάρχει όχι μόνον η επιδέξια πένα της Gillian Flynn ή η κοφτερή κινηματογραφική ματιά του David Fincher, αλλά ούτε καν η δυναμική παρουσία της Rosamund Pike.

Σκηνοθέτις: Tate Taylor  
Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 19.45, 22.15 
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 19.45, 22.15 
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 19.45, 22.15
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.15
RIO 3 19.45, 22.00


Miss Peregrines Home For Peculiar Children
Μετά το μυστηριώδη θάνατο του αγαπημένου του παππού ο Τζέικ αποφασίζει να ακολουθήσει τις τελευταίες συμβουλές του και να αναζητήσει ένα ορφανοτροφείο για ασυνήθιστα παιδιά στην Ουαλία. Όταν όμως φτάνει εκεί, διαπιστώνει πως το οίκημα είναι κατεστραμμένο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Tim Burton βρίσκεται στο παραμυθένιο στοιχείο του και σκηνοθετεί με κέφι, αλλά δεν έχει υλικό παρά για… μισή ταινία. Έτσι πολλές και υποσχόμενες ιδέες, όπως μια διακριτική αλληγορία πάνω στη μνήμη και την Ιστορία, καταλήγουν σε ένα ατελείωτο κυνηγητό με κοινότοπη κορύφωση

Σκηνοθέτης: Tim Burton  
Πρωταγωνιστούν: Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Judi Dench

K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 19.30, 22.15 
K Cineplex 1 (Λευκωσία) 19.30, 22.15 
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 19.30, 22.15
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 19.30, 22.15 
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 19.30, 22.15
RIO 1 19.40, 22.00 
RIO 5 μόνο σαββατοκύριακο 15.20, 17.30


 ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 

«Φρανγκεσταϊν» από το NT live στο Ριάλτο
Την παράσταση με την οποία το θέατρο Ριάλτο εισήγαγε το 2012 το πρόγραμμα του NT Live στην Κύπρο, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του θεάτρου.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Nick Dear βασισμένο στο μυθιστόρημα της Mary Shelley «Φράνκενσταϊν», που κριτικοί και θεατές εξύμνησαν ως ένα από τα πιο εκπληκτικά θεάματα των τελευταίων χρόνων και που τιμήθηκε με 5 αστέρια!

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Danny Boyle (127 Ώρες, Slumdog Millionaire) και σκηνοθέτης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, επιστρέφει στο θέατρο, σκηνοθετώντας μεταξύ άλλων τον πολυβραβευμένο Benedict Cumberbatch έναν από τους πιο λαμπερούς Βρετανούς ηθοποιούς της νέας γενιάς. Ο Benedict Cumberbatch, ξεχώρισε για την ερμηνεία του ως Σέρλοκ Χόλμς στη σειρά Sherlock του BBC αλλά και στην ερμηνεία του Άμλετ στην περσινή παραγωγή του National Theatre.

Κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετών
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους 
 
Info
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
Θέατρο Ριάλτο,  20.30
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
Κρατήσεις 77777745  
Είσοδος  € 10 - €7
Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.rialto.com.cy

Χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα «Η Καθημερινή»


«Αντρόνικος ή ο ζωγκράφος» από τους Σόλο για Τρεις
Η θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις»  εμμένοντας στην ανάδειξη των Κυπρίων συγγραφέων παρουσιάζει ανεβάζει στον καινούργιο χώρο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού-Κοραή 1  το έργο της Ευρυδίκης Περικλέους- Παπαδοπούλου «Αντρόνικος ή ο ζωγκράφος», σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά.

Η συγγραφέας Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων αλλά και με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας μας μεταφέρει στο μοναχικό και ιδιαίτερο κόσμο του κύπριου ζωγράφου Κώστα Στάθη (1913-1987) ενός εξαιρετικά ταλαντούχου ζωγράφου που δυστυχώς και αδίκως πέθανε στην αφάνεια.

Στις δύσκολες δεκαετίες του ’30 και του ’40 στην Κύπρο το να είναι κανείς καλλιτέχνης και δη ζωγράφος δεν ήταν ούτε ευυπόληπτο ούτε και ελπιδοφόρο. Ο νεαρός ζωγράφος εκτός από την άγρια φτώχια ήταν διαρκώς αντιμέτωπος με ένα περιβάλλον που περιφρονούσε την ανάγκη του να υπάρξει μέσα από τη ζωγραφική.

Το 1948 όταν ο Κώστας Στάθης ήταν μόλις 35 χρονών, άρχισε να μελαγχολεί, να κλείνεται στον εαυτό του, να χάνεται στην κατάθλιψη και την απομόνωση. Αποσύρθηκε το 1950 στο χωριό του, τον Ασκά, εγκαταλειμμένος και απομονωμένος, συνεχίζοντας όμως να δημιουργεί αδιάκοπα σε μια μοναχική πορεία μέχρι τον θάνατο του, το 1987. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η ιστορικός τέχνης Δρ. Νίκη Λοϊζίδη «ο Κώστας Στάθης είναι ο αφανής πρωτοπόρος της σύγχρονης κυπριακής τέχνης».

Το έργο «Αντρόνικος ή ο ζωγκράφος» εμμέσως διαπραγματεύεται το κάθε αδικοχαμένο ταλέντο ή την ευφυΐα που χαραμίζεται σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κουννής
Κοστούμια: Μαρίνα Νικολαϊδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου
Τον ζωγράφο υποδύεται ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου

Διάβασε για τις εκδηλώσεις μέσα στο θέατρο

Info 
Πρεμιέρα Παρασκευή 7 - Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού 
Κοραή 1 (απέναντι από το Παγκύπριο Γυμνάσιο) 
Κρατήσεις  99544934
Εισιτήρια: €13 / €10 ευρώ μειωμένο / φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι 
(με την επίδειξη φοιτητικής κάρτας, κάρτας ανεργίας και ταυτότητας)
Παραστάσεις Παρασκευή και Σάββατο 20.30, Κυριακή 18.30
Facebook page: Σόλο για τρεις
Facebook Event: Αντρόνικος ή Ο ζωγκράφος

Χορηγοί επικοινωνίας ΡΙΚ, Η Καθημερινή


«Happy Mess» στο Σατιρικό  
Η ομάδα Paravan παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Happy Mess» στον Κάτω Χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο).

 20 Ιουλίου 1969. Ημερομηνία ορόσημο για την ιστορία της ανθρωπότητας. Για πρώτη φορά ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη και φέρνει πίσω στη γη πέτρες από την "θάλασσα της ηρεμίας" στο Φεγγάρι.

20 Ιουλίου 2016, σε μια παράλληλη θάλασσα στην Κύπρο, ο Αλέξης, επιστρέφει μετά από 25 χρόνια, ζητώντας απαντήσεις για τη σημασία της δικής του πέτρας. Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη μνήμη. Οι δύο ιστορίες εξελίσσονται ταυτόχρονα, καθώς κοιτάζουμε παράλληλα τα παγκόσμια γεγονότα της περιόδου 1969-1974 και την προσωπική ιστορία του Αλέξη.

Πρόκειται για μια παράσταση που δημιουργήθηκε με τη διαδικασία του devised theatre (Θέατρο της Επινόησης), με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική έρευνα, η οποία έγινε μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων με προσωπικές εμπειρίες και ακαδημαϊκών, έρευνα σε αρχεία, βιβλιοθήκες και βίντεο- ντοκουμέντα. Οι ηθοποιοί, σε στενή συνεργασία με τους συντελεστές της παράστασης, κτίζουν μαζί μια παράσταση την οποία χαρακτηρίζει η έντονη θεατρικότητα, η κινησιολογία, μουσική και η γρήγορη εναλλαγή εικόνων και σκηνών.

Συντελεστές 
Στην παράσταση  συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Μάριος Κακουλλή. Στέλιος Καλλιστράτης, Μαρία Παπακώστα, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Λουκία Πιερίδου, Πολυξένη Σάββα.

Σκηνοθεσία / Δραματουργία: Paravan - Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης
Συγγραφή: Σταύρος Λαμπράκης σε συνεργασία με τους ηθοποιούς.
Σκηνογραφία / Κοστούμια: Paravan - Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης.
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Info 
Πρεμιέρα Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
Κάτω Χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης 
(Σατιρικό Θέατρο) 
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά, Λευκωσία.
Κρατήσεις 70008086 (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
www.paravan.org

 
«Η Μαριχουάνα της μαμάς μου είναι πιο καλή απ΄της δικιάς σου» 
Το πανέξυπνο έργο του Νομπελίστα θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο ανεβαίνει σε μια επιτυχημένη διασκευή του Χρήστου Γρηγοριάδη και σε σκηνοθεσία του Λοίζου Μαρκίδη.  
Το έργο από το 1976 που γράφτηκε, ανεβαίνει αδιάκοπα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ηθοδιδακτικές κωμωδίες.

Ο Ντάριο Φο, μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Ιταλικής λογοτεχνίας, έχοντας ζήσει όλες τις ιστορικές στιγμές του αιώνα, τις αποτύπωσε στα θεατρικά και τα γραπτά του. Κυνηγήθηκε από κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους της εκκλησίας και τελικά τιμήθηκε με νόμπελ το 1997.  Χάρισε στη λογοτεχνία στιγμές σπαρταριστές αλλά ταυτόχρονα με προβληματισμό και σκληρή κριτική. 

Διάβασε για την υπόθεση του έργου

Συντελεστές 
Συγγραφέας Ντάριο Φο 
Διασκευή  ΧρήστοςΓρηγοριάδης
Σκηνοθεσία  Λοίζου Μαρκίδη
Σκηνικά και κοστούμια Σόσε Εσκιτζιάν 
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Γιάννα Λευκάτη, Μαρίνος Ξενοφώντος, Μαριλένη Σταύρου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Νικόλας Πέτρου, Ιάσονας Λοιζίδης και Γιώργος Ονησιφόρου.

Info 
Πρεμιέρα Παρασκευή 7 - Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Αρχαγγέλου 7, Λατσιά
Κρατήσεις 70007721


«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της μηλιάς» στο θέατρο Δέντρο
Το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει το ταξίδι του με ένα έργο που αφορά στη λαϊκή μας παράδοση. Πρόκειται για το λαϊκό παραμύθι «Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της μηλιάς» που εκδόθηκε πρόσφατα σε αφήγηση του Λάμπρου Πολυκάρπου και εικονογράφηση του Χαμπή με εξαιρετικά χαρακτικά έργα.

Γράφει ο Λάμπρος Πολυκάρπου για τους Τρίπλαρους: «Το παραμύθι Οι τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της μηλιάς το πρωτοάκουσα από το παππού μου, ο οποίος το έμαθε από τον παππού του και αποφάσισα να το καταγράψω με λίγες αλλαγές και προσθέσεις που έκανα, για να μην χαθεί, γιατί είναι πολιτιστική παρακαταθήκη .Διότι αν σκεφτείς ότι ο παππούς μου επέθανε 103 χρονών και το άκουεν από τον παππού του ,εγώ δε αυτήν την στιγμήν είναι 91 χρονού, αυτό σημαίνει ότι το παραμύθι αυτό ελέγετο πριν τρεις αιώνες».

Στα χέρια μας είχαμε  λοιπόν ένα παραμύθι τόσον αιώνων που κατάφερε να φτάσει σε μας μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση του Χαμπή του χαράκτη  . Με πολύ σεβασμό και αγάπη για την παράδοση μας, αγκαλιάσαμε τους ήρωες και την ιστορία τους και τη μεταφέρουμε στα  παιδιά με την ευχή να τους αγαπήσουν όσο και εμείς.

Συντελεστές 
Διασκευή παραμυθιού: Άνδρη θεοδότου  / Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνοθεσία/Κινησιολογία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος
Ηθοποιοί: Ηλιάνα Κάκκουρα, Θέμιδα Νικολάου, Βασίλης Παφίτης, Αντρέας Σιαμαρής, Φώτης Φωτίου

Info 
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
Θέατρο  Δέντρο, 10.30, 12.00 (διπλές παραστάσεις)  
Λεωφόρος Ενότητας 44, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία. 
Κρατήσεις 99544454 
Είσοδος €8  
 

«Κωδικός Κόκκινο» στο Μελίνα Μερκούρη 
Ο κίνδυνος της αποκτήνωσης του ανθρώπου είναι ένα θέμα οικουμενικό και, δυστυχώς, εξαιρετικά επίκαιρο. Οι αποχρώσεις της αλήθειας δραματοποιούνται αριστοτεχνικά σε αυτό το θεατρικό έργο από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα κινηματογράφου, τηλεόρασης και θεάτρου, Aaron Sorkin (έργα του οι οσκαρικές ταινίες The Social Network και Steve Jobs αλλά και οι κορυφαίες σειρές The West Wing και Newsroom).

Το θεατρικό «A Few Good Men» (Βραβείο Outer Critics Circle) μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1992 με τους Tom Cruise, Jack Nicholson και Demi Moore, χαρίζοντας στον Sorkin την πρώτη του υποψηφιότητα (από έξι, μέχρι σήμερα) για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου. Παρακολουθούμε μια υπόθεση στρατιωτικού δικαστηρίου όπου τρεις νεαροί δικηγόροι υπερασπίζονται δύο Πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτιών Αμερικής που κατηγορούνται για το φόνο ενός νεοσύλλεκτου στην Ναυτική Βάση Guantanamo Bay στην Κούβα.

Με τίτλο «Κωδικός Κόκκινο», το έργο ανεβαίνει σε Πανελλήνια Πρώτη, με δεκατέσσερεις Κύπριους ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σκηνικά Γιώργου Γιάννου και κοστούμια Ρέας Ολυμπίου. Η μετάφραση είναι της Ανθής Ζαχαριάδου, η μουσική του Σταύρου Μακρή και οι φωτισμοί του Σταύρου Τάρταρη. Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Ανδρέας Τσέλεπος, Χριστίνα Μαρούχου, Φώτης Αποστολίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ανδρέας Φυλακτού, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Αντρέας Νικολαΐδης, Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο, Κωνσταντίνος Δημητρίου και Ανδρέας Καρούμπας.

Info 
Πρεμιέρα Σάββατο 8 - Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  
Εισιτήρια €16 (€12 για φοιτητές και συνταξιούχους)
Προπώληση www.tickethour.com.cy ,7777 7040 , όλα τα ACS Courier
Το Σάββατο στις 20.30, την Κυριακή στις 18.30
www.alphasquare.com.cy


«Τριστάνος και Ιζόλδη» live in HD στο Ριάλτο
Το βραβευμένο πρόγραμμα της Μετροπόλιταν Όπερα, The Met: Live in HD,  συνεχίζει για 11η χρονιά τις προβολές του και το θέατρο Ριάλτο δίνει για μια ακόμη χρονιά την ευκαιρία στο φιλόμουσο κοινό της Κύπρου να απολαμβάνει τα αριστουργήματα της παγκόσμιας όπερας.

Η νέα παραγωγή του «Τριστάνος και Ιζόλδη» του Richard Wagner, δίδεται υπό την διεύθυνση του Sir Simon Rattle στις πρώτες του εμφανίσεις στη Met μετά το ντεμπούτο του το 2010. Η Nina Stemme κάνει το δικό της ντεμπούτο στη Met ως Ιζόλδη –έναν ρόλο που έχει ερμηνεύσει με κορυφαίους θιάσους του κόσμου. Ο Τριστάνος της είναι ο Αυστραλός Stuart Skelton, που ερμήνευσε τον Ζίγκμουντ στον Κύκλο του Δαχτυλιδιού της Met το 2013. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει την Ekaterina Gubanova ως Μπρανγκένε και τον Evgeny Nikitin ως Κούρβεναλ (και οι δύο κάνουν το ντεμπούτο τους στη Met), με τον René Pape ως Βασιλιά Μάρκε, έναν ρόλο που ερμήνευσε εξαιρετικά σε τρεις προηγούμενες σεζόν της Met.

Η σκηνοθεσία από τον Mariusz Treliński (που το 2015 σκηνοθέτησε τη διπλή παράσταση της Met, Γιολάντα / Το Κάστρο του Κυανοπώγωνα), είναι μια συμπαραγωγή με το Festival Hall Baden-Baden, το  Teatr Wielki – της Εθνικής Όπερας Πολωνίας και το Εθνικό Κέντρο Θεατρικής Τέχνης της Κίνας (NCPA).

Συντελεστές 
Διευθυντής Ορχήστρας: Sir Simon Rattle 
Σκηνοθεσία: Mariusz Treliński 
Σκηνικά: Boris Kudlička
Κουστούμια: Marek Adamski
Φωτισμοί: Marc Heinz
Σχεδιασμός Παραγωγής: Bartek Macias
Χορογραφίες: Tomasz Wygoda

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Info
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
Θέατρο Ριάλτο, 19.00 
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
Κρατήσεις  77777745 
Είσοδος: €18 / €13 
E-ticket: www.rialto.com.cy

 
ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» στον ΘΟΚ
Το παιδικό έργο της Άλκης Ζέη «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» παρουσιάζεται στον ΘΟΚ. Στην Αθήνα του 1940-1944 παρακολουθούμε την πορεία ζωής του εννιάχρονου Πέτρου προς την εφηβεία την ώρα που ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει την πατρίδα του. Το σχολείο κλείνει, ο θείος Άγγελος φεύγει για τον πόλεμο, η μαμά μετρά τα τρόφιμα στα ντουλάπια. Ο Πέτρος ζει τις πρώτες νίκες , την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, την κατοχή και την πείνα. Με τον Γιάννη και τον Σωτήρη διαδηλώνει, γράφει συνθήματα στους τοίχους, γνωρίζει τον Αχιλλέα και τη Δροσούλα, συμμετέχει στην αντίσταση.

Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς σημειώνει: «Η παράσταση μας στην Κύπρο φιλοδοξεί να φωτίσει μέσα από τη ματιά του Πέτρου, τα παιδιά όλου του κόσμου που από τη μια στιγμή στην άλλη ανατρέπονται όλα στη ζωή τους και γίνονται μάρτυρες και θύματα ενός κόσμου που ολοένα γίνεται και πιο βίαιος. Επομένως το έργο της Άλκης Ζέη ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ και παρόλο που παραπέμπει στη φρίκη του πολέμου και στη κατοχή στην Αθήνα αποκτά μια οικουμενική διάσταση για τα παιδιά όλου του κόσμου. Μια βίαιη πορεία προς την ωριμότητα.»

Συντελεστές
Δραματοποίηση: Σάββας Κυριακίδης/Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά/Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός
Στίχοι Τραγουδιών: Δημήτρης Ζαβρός, Νέβι Κανίνια
Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη 
Κίνηση: Έλενα Χριστοδουλίδου
Video Art: Χρήστος Δήμας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ακουστικός Σχεδιασμός: Γιώργος Χριστοφή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θέμης Νικολάου
Βοηθοί Σκηνογράφου/Ενδυματολόγου: Ελένη Ιωάννου, Έλλη Εμπεδοκλή
Διευθυντής Σκηνής: Αχιλλέας Αχιλλέως
Βοηθός Σκηνής: Γιώργος Νικολάου
Φροντιστής: Σπύρος Ιωαννίδης

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): 
Γιάννης Καραούλης (Πέτρος), Φανή Γεωργακοπούλου (Αντιγόνη), Ντίνα Μιχαηλίδη (Μαμά), Σώτος Σαυράκης (Μπαμπάς), Ανδρέας Βασιλείου (Παππούς), 
Αντώνης Χαντζής (Άγγελος/Ιταλός Στρατιώτης Β’), Ηλίας Ανδρέου (Σωτήρης),
Άννα Γιαγκιώζη (Κυρία Λεβέντη), Άντρεα Δημητρίου (Ρίτα), Μικαέλλα Θεοδουλίδου (Νιούρα/Κορίτσι/Κυρία Ερυθρού Σταύρου/Κουκλοπαίκτης Β’), Αντρέας Μακρής (Γιάννης), Στέλιος Καλλιστράτης (Αχιλλέας/Γκούντερ/Ιταλός Στρατιώτης/Ψηλέας), Βικτώρια Φώτα (Δροσούλα), Δημήτρης Μαχαίρας (Κώστας Αγαρινός/Διερμηνέας/Κος Λουκάτος/Κουκλοπαίκτης)

Info
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
Θέατρο ΘΟΚ, 10.30 
Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Γρηγόρη Αυξεντίου 9 , Λευκωσία
Εισιτήρια Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717
www.thoc.org.cy


«Ο Μάγος του ΟΖ» στο Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών
Το αγαπημένο παραμύθι του Frank Baum «Ο Μάγος του ΟΖ», σε διασκευή του Πέτρου Κονόμου, παρουσιάζεται από το Θέατρο Μασκαρίνι. Μια παιδική θεατρική παραγωγή που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στο θαυμαστό κόσμο του ΟΖ. Μια παράσταση γεμάτη μαγεία , ζωντάνια, χρώμα, κέφι, και υπέροχες μουσικές, κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 3 έως 103 χρόνων!

Το έργο 
Ενας δυνατός κυκλώνας μεταφέρει την Ντόροθυ και το σπίτι της στη μαγική χώρα του ΟΖ. Ακολουθεί το δρόμο με τα κίτρινα τούβλα με σκοπό να φτάσει στην Σμαραγδένια πολιτεία, για να συναντήσει το πανίσχυρο μάγο του ΟΖ, που είναι ο μόνος που μπορεί να τη βοηθήσει να γυρίσει στο σπίτι της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, η Ντόροθυ γνωρίζεται με το Αχυρένιο, τον Ντενεκεδένιο και το Λιοντάρι. Ο Αχυρένιος  επιθυμεί να αποκτήσει μυαλό, ο Ντενεκεδένιος λαχταρά να αποκτήσει καρδιά ενώ το Δειλό Λιοντάρι θέλει να αποκτήσει τι άλλο; θάρρος. Θα καταφέρει άραγε ο Μάγος του ΟΖ, να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες τους; Ενα έργο που εξυμνεί την ομαδικότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη δύναμη που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι όταν το εγώ γίνεται εμείς.

Συντελεστές 
Διασκευή και σκηνοθεσία: Πέτρος Κονόμου.
Mουσική: Στυλιανός Γερασίμου 
Κίνηση/χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή, βοηθός  Σταυρίνα Κούσπαρου.
Κοστούμια: Μιρέλα Χατζηχριστοδούλου 
Κατασκευή  κούκλων: Βασιλική Ανδρέου
Σκηνικό: Δημήτρης Δημητρίου

Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Θέμις Ππόλου και Δήμος Χριστοδούλου.

Info 
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 
Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, 15.00 & 17.30 
Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάνω Πολεμιδιών
Κρατήσεις 99485083, 22270420
Είσοδος €7 
www.maskarini.com

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 
Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, 10.30
Αλάσιας 16, Λευκωσία 
Κρατήσεις 99485083,  22270420
Είσοδος €7 
www.maskarini.com


«Γαβ, γαβ και τρα λα λα… παραμύθι αρχινά» από την Αιώρα
Η Παιδική Θεατρική Σκηνή Αιώρα παρουσιάζει τη νέα της παιδική θεατρική παράσταση «Γαβ, γαβ και τρα λα λα… παραμύθι αρχινά» της Πωλίνας Θρασυβουλίδου.           
                                             
Δύο αδέσποτοι σκύλοι ψάχνουν παντοτινό σπίτι, αγάπη και στοργή. Ένα κοριτσάκι μαζεύει από τον δρόμο ένα σκυλάκι παρά τις αντιρρήσεις της μαμάς της και φτιάχνουν μαζί ένα μαγικό παραμύθι- παιχνίδι, που στο τέλος του έχει να τους δώσει το πιο μεγάλο μάθημα για την αγάπη και την φιλία.

Πρόκειται για μια φιλοζωική παράσταση με πρωταγωνιστές τους καλυτέρους φίλους του ανθρώπου και με κεντρικό μήνυμα ότι η υιοθεσία τους δεν είναι παιχνίδι, ούτε κάτι εφήμερο αλλά είναι για μια ολόκληρη ζωή που την γεμίζουν με αφοσίωση, αγάπη και στοργή.

Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ και φαντασία.

Συντελεστές 
Κείμενο & Σκηνοθεσία: Πωλίνα Θρασυβουλίδου   
Σκηνικά: Θαλής, Κουστούμια: Βικτώρια Σαρρή
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης, Μουσική Επιμέλεια: Χάρις Πισσουρίου
Παίζουν: Μαρία Φιλίππου, Παντελίτσα Μαυρόγιαννη και Χάρις Πισσουρίου

Info 
Πρεμιέρα Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 
Θέατρο Αιώρα, 11.00
Τριών Ιεραρχών 4, Λεμεσός 
(Δρόμος Carrefour Βόλος, πλησίον ξενοδοχείου Πεύκος)
Κρατήσεις 99668043

 
«Δον Κιχώτης» - παιδική σκηνή του Θεάτρου Σκάλα

 Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Σκάλα παρουσιάζει το έργο «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες σε διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Αδάμη.

Μια φαντασμαγορική παράσταση με χρώματα και εικόνες, ένα υπέροχο σκηνικό και καταπληκτικά κοστούμια, άφθονα ηχητικά και φωτιστικά εφφέ, μουσική και τραγούδια, χορό, κούκλες, ευφυέστατους διαλόγους, ρυθμό και ζωντάνια.  
 
Η ιστορία
Για τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδέψει και να γνωρίσει… Να μάθει τον κόσμο, να αντιμετωπίσει ανεμόμυλους. Να βρει την αλήθεια του, την αλήθεια του καθενός. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ισπανία. Ένας ευγενής που ζει εκεί με την ανιψιά του, και τους λίγους αλλά καλούς του υπηρέτες διαβάζει πολλά βιβλία αλλά ένα από αυτά του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι το βιβλίο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες ο «Δον Κιχώτης». Χωρίς δεύτερη σκέψη, πείθει τον εαυτό του ότι ο  Δον Κιχώτης, είναι αυτός ο ίδιος και ότι ο συγγραφέας ουσιαστικά περιγράφει τις περιπέτειες και τα ταξίδια του. Αυτό τον οδηγεί να αναζητήσει τα ίχνη του ήρωά του στο δικό του πια ταξίδι που έχει άπειρες ομοιότητες με το ταξίδι του Δον Κιχώτη.
 
* Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Συντελεστές  
Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη, Σκηνικά/Κοστούμια : Βαγγέλης Ευαγγέλου, 
Ενορχήστρωση-Διασκευή τραγουδιών: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Στίχοι-Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, 
Χορογραφίες: Μαρία Ζαχαρίου-Καραπίττα.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Δρακόπουλος, Παρασκευή Αναστασίου, Άκης Αντωνίου, Μαρία Μουστάκα, Λουκάς Λουκά. Θα συμμετέχουν επίσης μαθητές από την Σχολή Χορού Mambo

Info 
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 
Θέατρο Σκάλα, 10.30
Κυριάκου Μάτση 15, Λάρνακα
Είσοδος €7
Κρατήσεις 24652800/1, 99490102 
www.theatroskala.com


«Πάμε μια βόλτα;» από τους The little worry people
Η παράσταση «Πάμε μια βόλτα;» είναι  μια πρωτοποριακή διαδραστική παράσταση με τη συμμετοχή των παιδιών και με άμεση επικοινωνία με του ηθοποιούς. Στόχος μας είναι να μάθουν τα παιδιά την αξία της τέχνης και της αληθινής επικοινωνίας  με τους άλλους ανθρώπους. Επίσης να μην τα βάζουν κάτω με την πρώτη δυσκολία αλλά με υπομονή να πετυχαίνουν  τους στόχους τους και να αντιμετωπίζουν την ζωή με αισιοδοξία, επιμονή και υπομονή.

Στη παράσταση βλέπουμε την ιστορία του Τάκη που προσπαθεί λίγο αργά και απεγνωσμένα και χωρίς μεγάλη επιτυχία να μάθει ποδήλατο.

Ο Τάκης είναι ένας απίστευτα διασκεδαστικός χαρακτήρας που μαζί του τα παιδιά νιώθουν αμέσως οικειότητα. Η συνάντηση του με την Νικολέττα θα έχει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Οι περιπέτειες τους σκορπούν γέλιο και γεμίζουν τα παιδιά με θετικά συναισθήματα.

Info 
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016   
The little worry people art and drama studio, 11.00
Ορφέως 2,  Έγκωμη, Λευκωσία 
Εισιτήριο €5  
Κρατήσεις 99358663, 99621669, 22590197 
Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Απαραίτητη προ-κράτηση-πώληση εισιτηρίων. 
www.thelittleworrypeople.com

 

ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

4ο Φεστιβάλ ΣΑΡΔΑΜ: Η λογοτεχνία αλλιώς
Το ΣΑΡΔΑΜ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στη λογοτεχνία, μέσα από σύγχρονους τρόπους συγγραφής και ανάγνωσης!
 
Συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό μοιράζονται πρωτότυπους τρόπους συγγραφής και ανάγνωσης, μέσα από ανατρεπτικές αναγνώσεις / περφόρμανς και εργαστήρια. Κοινό τους χαρακτηριστικό η ανάδειξη του προσωπικού χαρακτήρα της συγγραφής / ανάγνωσης και ο συνδυασμός της λογοτεχνίας με σύγχρονα και κλασικά μέσα έκφρασης όπως θέατρο, τεχνολογία, σύγχρονος χορός, μουσική / ήχος, slamming / spokenword, εικαστικές τέχνες κ.ά.

Κάθε φεστιβάλ αποσκοπεί στο να παρουσιάζει κάθε χρόνο και κάτι καινούργιο. Πέρσι, το πρόγραμμα περιλάμβανε, συν τοις άλλοις, διαδραστική λογοτεχνική εγκατάσταση και ηχητική ποίηση (soundpoetry). Φέτος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά συνδυασμός λογοτεχνίας και αρχιτεκτονικής, οπτική γραφή (visualwriting), καθώς και συνδυασμός λογοτεχνίας με wheatpaste / stencilart.

Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει, επίσης, ΣΑΡΔΑΜ ΑΦΙΕΡΩΜΑ σε δύο Κύπριους συγγραφείς (Πάνο Ιωαννίδη, Γιώργο Καλοζώη), καθώς και μια παράλληλη εκδήλωση – ΣΑΡΔΑΜ ΣΟΛΟ – από τον προσκεκλημένο ποιητή-περφόρμερ Βασίλη Αμανατίδη (Ελλάδα) την τελευταία μέρα του φεστιβάλ. Φέτος επιστρέφει στο φεστιβάλ ο βραβευμένος ποιητής-περφόρμερ Sergio Garau (Ιταλία), αυτή τη φορά και ως ο εισηγητής ενός πολυδιάστατου εργαστηρίου.

* Εργαστήρια 15.00-19.00 Από Βασίλη Αμανατίδη 
Γραφή_αφή: Το κειμενικό σώμα / Η ποίηση και η επιτέλεσή της: αντλώντας από την επ-αφή Κόσμου-Εαυτού-Τέχνης, και από το «μεταξύ» των ειδών (ποίηση-πεζό-θέατρο)

Info 
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 
Βραδιά λογοτεχνικών αναγνώσεων, 20.30
Ιδρυμα ARTos 
Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία
Κρατήσεις – πληροφορίες 99404072
Είσοδος €5

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Inspire me - η ποίηση συναντά την τέχνη» ομαδική έκθεση στον Διάτοπο
Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Inspire me - η ποίηση συναντά την τέχνη». Για αιώνες η τέχνη ενέπνεε τους ποιητές και η ποίηση τους καλλιτέχνες. Τα μονοπάτια της τέχνης και της ποίησης συναντήθηκαν πολλές φορές δημιουργώντας νέους ορίζοντες σκέψεων, ιδεών, προβληματισμών και μοναδικών ανακαλύψεων για τη δημιουργική έκφραση.
  
Στην έκθεση «Inspire me» δεκαοκτώ δημιουργοί συναντώνται με την ποίηση και δημιουργούν έργα με αφορμή ένα στίχο ή ένα ποίημα. Τα μονοπάτια των δυο τεχνών με τις τόσες κοινές συνισταμένες , της εικαστικής δημιουργίας και της ποίησης, ενώνονται για νέες ανακαλύψεις και αναπαραστάσεις θεμάτων, συναισθημάτων και ιδεών.

Λαμβάνουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι: 
Χρίστος Αβραάμ, Μαρίνα Γεραλή, Ελίνα Ιωάννου, Αντρεάνα Καμπανέλλα, Έλενα Κούμα, Μαριάννα Κωνσταντή, Κυριακή Κώστα, Μαρία Λιανού, Ανδρέας Μαλλουρής, Σαβέλλα Μιχαήλ, Ελέν Μπλακ, Δάφνη Νικήτα, Αντώνης Τζιαρρίδης, Νικολέττα Παπαμιχαήλ, Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάριον Πασχάλη, Λίλια Χατζηγεωργίου και Αμαλία Χατζηνικολάου.   

Διαβασε περισσότερα

Info 
Εγκαίνια Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20.00
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος 
Κρήτης 11, Λευκωσία 
Πληροφορίες 22766117
Η έκθεση είναι ανοικτή μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2016  
Δευτέρα –Παρασκευή 17.00-20.00  
Σάββατο 11.00-13.00
www.diatopos.com

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Οι Cyprus Strollers στον Πρόδρομο
Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μια πεζοπορία στη φύση κάθε Σαββατοκύριακο, από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο. Οι Cyprus Strollers είναι ένας πεζοπορικός όμιλος που ξεχωρίζει, χάρη στον πλήρως ενημερωμένο και αποκλειστικό ιστότοπο του και στην πλατιά απήχηση του, απόρροια των διαδρομών μεσαίας διάρκειας (2-3 ώρες), που είναι προσιτές σε οικογένειες, πεζοπόρους και φυσιολάτρες με συνήθη φυσική κατάσταση, αλλά μεγάλη διάθεση να προσεγγίσουν τις φυσικές ομορφιές της Κύπρου. Η εγγραφή και συμμετοχή στις πεζοπορίες είναι χωρίς χρέωση.

Οι Cyprus Strollers πεζοπορούν το Σάββατο κοντά στον Πρόδρομο, το πιο ψηλό χωριό της Κύπρου. Η πεζοπορία διεξάγεται σε πανέμορφα μονοπάτια, στην περιοχή Ζουμί και Σταυρούλια, σε υψόμετρο 1500 μ, με εκπληκτική θέα στα χωριά της Μαραθάσας.

Διάρκεια πορείας 3 1/2 ώρες. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή.
 
Info 
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
Αναχώρηση από Λευκωσία 9.20 πμ. 
Βαθμός δυσκολίας 2 (μέτριος).
Δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή, για τη συμμετοχή στο γεύμα που θα ακολουθήσει στο 97613720
Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org


ΑΝ Θ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Weekend  |  ιδέες  |  νέα

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση