ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

30 περίπου λεπτά με τον Nicolas Cage

Δέσποινα Άσπρου

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Hilton Park η διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση της ταινίας “Jiu Jitsu”, με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό του Hollywood Nicolas Cage, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Κύπρο. Εκεί βρίσκονταν οι ηθοποιοί Tony Jaa  (γνωστός μέσα από τις ταινίες Fast and Furious 7, xXx: Return of Xander Cage), Frank Grillo (Avengers: End Game, The Purge: Election Year), Alain Moussi (Kickboxer: Retaliation) και προφανώς ο βραβευμένος με όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Nicolas Cage και ο σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας Δημήτρης Λογοθέτης. Ευδιάθετοι και χαμογελαστοί απάντησαν σε ότι τους ρωτήθηκε σχετικά με την ταινία, μιας και είχε τεθεί ο όρος να μην ειπωθεί κάποια ερώτηση σχετικά με την προσωπική και οικογενειακή ζωή των ηθοποιών.

Με αέρα σταρ, που γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι, ο Cage δήλωσε πως η Κύπρος είναι ένα υπέροχο νησί και χωρίς καμία αμφιβολία θα το επισκεφτεί ξανά. Αναφερόμενος στην ταινία, ο ηθοποιός τόνισε ότι το νέο κινηματογραφικό εγχείρημά του είναι μια υπέροχη ευκαιρία για αυτόν και ξεκαθάρισε πως αποτελεί μια πρόκληση που θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιός της. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την αγάπη του προς τα έργα επιστημονικής φαντασίας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι του έκανε εντύπωση στην Κύπρο, χαμογελώντας είπε ο καιρός, μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες του νησιού δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Ο ταλαντούχος ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα νόστιμα φαγητά του νησιού μας, ενώ αποκάλυψε πως σήμερα το μεσημέρι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ελληνικά παραδοσιακά φαγητά... τα οποία του έμειναν αξέχαστα!

Στην συνέχεια o 55χρονος ηθοποιός μιλώντας για τις διαφορές της κινηματογράφισης στο Hollywood και σε ένα μικρό νησί όπως η Κύπρος, δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία διαφορά αφού ένα μέρος είναι απλώς ένα μέρος. Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνησε πως η υποκριτική, όπου και αν βρίσκεσαι, εξακολουθεί να είναι το ίδια.

Ανάμεσα σε άλλα, ο χολιγουντιανός ηθοποιός αναφέρθηκε στην φιλοξενία του νησιού μας καθώς και στην εξαίρετη ομάδου του.

Όσο αφορά τους υπόλοιπους ηθοποιούς του καστ, συμφώνησαν με όσα ειπώθηκαν και όλοι τους δεν μπόρεσαν να μην αναφερθούν στον ενθουσιασμό τους για την ταινία “Jiu Jitsu”... και στον καυτό καιρό του νησιού μας.

Λίγο μετά το τέλος των δηλώσεων, όσοι βρεθήκαμε εκεί, είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε μερικές selfies με τους ηθοποιούς και αναμφίβολα όλοι μας... είχαμε τον ίδιο ενθουσιασμό, μιας και οι περισσότεροι δεν είμαστε συνηθισμένοι να βρισκόμαστε σε μια αίθουσα με stars του Hollywood. Σαν μικρά παιδιά λοιπόν, προσπαθήσαμε όλοι μας να προσεγγίσουμε τον Cage αλλά και τους υπόλοιπους ηθοποιούς.

Εμφανώς ταλαιπωρημένος και μάλλον "έχοντας αγανακτήσει" από τις πολλές φωτογραφίες, ο Nicolas προσπαθούσε κάπως να το αποφύγει... αλλά μάταια.  "Πώς τελικά είναι ο Nicolas Cage από κοντά;" Δεν είμαι σίγουρη. Η αλήθεια είναι πως το να κρίνεις κάποιον σε μόλις 30 περίπου λεπτά, είναι δύσκολο.  Αν όμως έπρεπε να το απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα, θα περιοριζόμουν να πω ότι είναι ένας σταρ. Ούτε λεπτό δεν είχε βγάλει τα γυαλιά ήλιου που φορούσε και όταν περπατούσε είχε τον δικό του μοναδικό αέρα. Δεν είναι ο πιο "προσιτός" και χαμογελαστός άνθρωπος στον κόσμο, αλλά επαναλαμβάνω είναι σταρ και αυτό τα λέει όλα.

Όσο αφορά τώρα τους ηθοποιούς Tony Jaa, Frank Grillo, Allain Moussi, ομολογώ πως ο χαρακτήρας τους με ξάφνιασε μιας και ήταν ιδιαίτερα κοινωνικοί και χαμογελαστοί. Μιλούσαν με όλους μας και έκαναν πλάκα. 

Στο σημείο αυτό, καλό θα ήταν δούμε μερικές πληροφορίες για την ταινία. Το Jiu Jitsu είναι μία από τις πρώτες διεθνούς παραγωγής ταινία που αξιοποιεί τα νέα φορολογικά κίνητρα που εφαρμόστηκαν από τον Invest Cyprus. Η ταινία των $27.5 εκ. που θα γυριστεί εξ’ολοκλήρου στην Κύπρο, επωφελείται από το πρόγραμμα του Invest Cyprus, το οποίο παρέχει την ευκαιρία σε παραγωγές ταινιών να διαλέξουν ανάμεσα σε επιστροφή χρημάτων ή φορολογική πίστωση, και να ωφεληθούν από φορολογικές εκπτώσεις για επενδύσεις που γίνονται στον εξοπλισμό και στα έργα υποδομής.

Όσο αφορά την πλοκή, κάθε 6 χρόνια, μια αρχαία ομάδα από μαχητές της πολεμικής τέχνης Jiu Jitsu αντιμετωπίζει έναν τρομακτικό ξένο εισβολέα σε μια μάχη για τη Γη. Για χιλιάδες χρόνια, οι μαχητές που προστατεύουν τη Γη ακολουθούν τους κανόνες… μέχρι τώρα. Όταν ο Jake Barnes, ένας διάσημος πολεμιστής και master του Jiu Jitsu, αρνείται να αντιμετωπίσει τον ακαταπολέμητο ηγέτη των ξένων εισβολέων, Brax, το μέλλον της ανθρωπότητας είναι αβέβαιο. Τραυματισμένος και υποφέροντας από αμνησία, ο Jake αιχμαλωτίζεται από μια στρατιωτική ομάδα που είναι ανίκανη να πολεμήσει τον ανελέητο εισβολέα στη Γη. Έπειτα από μια βίαιη επίθεση των εξωγήινων στη στρατιωτική ομάδα, ο Jake σώζεται από τον Wylie (Nicolas Cage) και την ομάδα των μαχητών Jiu Jitsu, οι οποίοι πρέπει να τον βοηθήσουν να ανακτήσει την μνήμη και τη δύναμή του προκειμένου να νικήσουν τον Brax σε μια επική μάχη που θα καθορίσει για ακόμη μια φορά τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την δημοσιογραφική διάσκεψη της ταινίας “Jiu Jitsu”:

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση