ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

4+3 Τρόποι να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα

Ανάλαβε δράση και δες την διάθεσή σου να αλλάζει στο πι και φι.

newsroom must

Της Δωριάνας Κυριάκου

Οι μέρες που ζούμε γίνονται όλο και δυσκολότερες, lockdown μετά από lockdown μας βρίσκουν αγχωμένους και πιεσμένους. Κάποιος σωστά μπορεί να αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να κάνει για να απαλλαγεί από τα αρνητικά συναισθήματα και να πάρει πίσω όσα του «έκλεψε» η πανδημία.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε εύκολες και πρακτικά γρήγορες λύσεις για να αναλάβετε δράση και να δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει στο πι και φι, με 7 τρόπους.

1. Γίνε Δημιουργικός
Τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσεις ένα αγαπημένο χόμπι που ήθελες πάντα να δοκιμάσεις, ζωγραφική cheek, γλυπτική cheek, φωτογραφία cheek. Ότι είναι αυτό που θα σε κάνει να σκεφτείς «έξω απ’ το κουτί» είναι και αυτό που θα κάνει boost την δημιουργικότητά σου και θα σε «αναγκάσει» να δεις τα πράγματα πιο θετικά.

Νιώσε το φως του ήλιου να σε διαπερνά, ρούφηξε τα χρώματα της άνοιξης και πάρε τη ζωή ξανά στα χέρια σου.

2. Κάνε γυμναστική
Εντάξει, στο νησί του καλοκαιριού (σ.σ. Κύπρος) οι προετοιμασίες για «δραστικές» αλλαγές και η δημιουργία του hot summer bod αρχίζουν από πολύ νωρίς. Η διαρρύθμιση όμως που θα πρέπει να κάνουμε με τον εαυτό μας δεν αφορά την εμμονή με την σωματική διάπλαση, αλλά με την υγεία που εκπέμπει το σώμα μας όταν τρέφεται και σμιλεύεται σωστά. Κάνε λοιπόν 20 λεπτά τουλάχιστον την ημέρα γυμναστική, ανέβασε τις ενδορφίνες σου και δες την διάθεσή σου να αλλάζει.

3. Πήγαινε μια βόλτα:
Ναι, αν και χιλιοειπωμένο το σχέδιο δράσης «άλλαξε περιβάλλον» ίσως είναι και από τα πιο αποτελεσματικά. Όχι μόνο γιατί σου δίνει χρόνο να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος, να παράξει happy hormones και να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου. Στείλε λοιπόν το μήνυμα με αριθμό 6 στο 8998 και άλλαξε την εικόνα που έχεις, νιώσε το φως του ήλιου να σε διαπερνά, ρούφηξε τα χρώματα της άνοιξης και πάρε τη ζωή ξανά στα χέρια σου.

4. Άκου μουσική
Το tempo και η ανεβαστική μουσική πάντα θα σου φτιάχνουν την διάθεση. Οι υποσυνείδητες σκέψεις και άγχη θα εξαφανιστούν μέσα σε 4 λεπτά «αναγκάζοντας» το μυαλό σου να υπακούσει στην «καρδιά».

5. Φάε ένα γλυκό
Ακούγεται αστείο; Απλό; Ίσως δεν το πιστεύεις αλλά όντως, ένα γλυκό θα δώσει στον εγκέφαλό σου την οδηγία ότι όλα βαίνουν καλώς. Θα ανεβάσει τα επίπεδα γλυκόζης και θα σε σπρώξει στο να γίνεις πιο παραγωγικός. Έτσι «όχι πια δάκρυα».

6. Σταμάτα να σκέφτεσαι αρνητικά
Είναι εύκολο να το λέμε. Είναι και δύσκολο να το πράξουμε. Όμως εάν βάλεις στόχο κάθε φορά που οι αρνητικές σκέψεις θολώνουν το μυαλό σου να τις αποβάλεις, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Προσπάθησε κάθε φορά που κάτι σε «πνίγει» να σκέφτεσαι μια θετική ανάμνηση, θες απ’ τις διακοπές σου; θες από τις στιγμές με την οικογένειά σου; Ό,τι σε κάνει εσένα πιο χαρούμενο.

7. Επένδυσε στην απαλλαγή από την τοξικότητα
Το τελευταίο μας tip αφορά τον πιο μακροχρόνιο στόχο που μπορείς να βάλεις. Προσπάθησε να βρεις τί είναι αυτό που σε χαλάει και κράτα το μακριά από εσένα. Είτε αυτό είναι κάποια συνήθεια, είναι κάποιος άνθρωπος ή κάποιο συναίσθημα. Μάθε στον εαυτό σου να περιτριγυρίζεται από θετικές σκέψεις και να χτίσει μηχανισμούς άμυνας που θα απορρίπτουν την τοξικότητα. Επένδυσε στην απομάκρυνση του αρνητισμού και θα δεις την μεγαλύτερη αλλαγή, trust us!

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση