ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

5 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν έχετε πρωτάκια

newsroom must

Η μετάβαση απο το νηπιαγωγείο στο δημοτικό είναι μια διαδικασία που αγχώνει τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς. 

Για να αποδεχτεί όσο πιο ομαλά γίνεται το παιδί σας τη νέα του καθημερινότητα, φροντίστε να το προετοιμάσετε κατάλληλα εξηγώντας του πως το σχολείο δεν έχει μόνο υποχρεώσεις, αλλά και πολλά θετικά στοιχεία.

Αποφύγετε να μεταφέρετε το δικό σας άγχος στο παιδί. Ένα απο τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνει μια μητέρα, είναι να χάσει τον έλεγχο. Το παιδί σας είναι ήδη νευρικό γι’ αυτή την καινούργια εμπειρία, και αν σας δει να κλαίτε ή να αντιδράτε έντονα, θα προσαρμοστεί πιο δύσκολα στο νέο περιβάλλον. Μπορεί ο πρώτος χωρισμός με το παιδί σας να είναι δύσκολος, όμως σταδιακά θα χαλαρώσει αν σας δει ότι και εσείς αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο αυτή τη διαδικασία.

Ένα ακόμα λάθος που κάνουν οι γονείς είναι να επιστρέφουν πίσω στο παιδί τους όταν το ακούνε να κλαίει.

Αν έχετε ήδη αποχαιρετίσει το παιδί σας και το ακούσετε να κλαίει ή να σας φωνάζει, αποφύγετε να γυρίσετε. Είναι ένα ζημιογόνο λάθος που κάνουν οι γονείς την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Το προσωπικό του σχολείου είναι εκπαιδευμένο να βοηθήσει το παιδί σας να ηρεμήσει. Η πλειοψηφία των παιδιών ηρεμεί γρήγορα, μόλις λίγα λεπτά αφότου φύγουν οι γονείς. Αρχίζουν ν’ αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, κάποια περισσότερο από άλλα, όμως όλα τα παιδιά προσαρμόζονται τελικά.

Μην μένετε για πολύ ώρα στο σχολείο ή έξω απο την τάξη για να ελέγξετε το παιδί σας.

Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε το παιδί να ξαναζήσει την αγωνία, και έτσι θα δυσκολέψετε την προσαρμογή του.

Φροντίστε όταν αποχαιρετάτε το παιδί σας αυτό να μην κρατάει πολύ ώρα. Ο αποχαιρετισμός πρέπει να είναι μια σύντομη διαδικασία, και αν το τραβήξετε πολύ, ίσως δώσετε στο παιδί την εντύπωση να πιστέψει ότι θα μείνετε. Επίσης, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να υποσχεθείτε πως θα μείνετε ενώ ξέρετε ότι δεν πρόκειται να συμβεί.

Τα παιδιά ίσως νιώθουν φοβισμένα ήδη στην πρώτη μέρα στο σχολείο. Έτσι, αν τα μαλώσετε ή τα συγκρίνετε με άλλα παιδιά μπορεί να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Είναι φυσιολογικό να κλαίνε τις πρώτες μέρες. Κάποια παιδιά προσαρμόζονται γρηγορότερα από άλλα, όμως το να τα κάνετε να αισθανθούν άσχημα δε θα βοηθήσει στην προσαρμογή.

  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X