ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν γνωρίζετε κάποιον στο διαδίκτυο

Δέσποινα Άσπρου

Στην εποχή που ζούμε, ο κόσμος των online dating και του διαδικτυακού φλερτ φαντάζει ονειρικός... και μέρα με την μέρα αποκτά ολοένα και περισσότερο έδαφος. That's true και μέχρι εδώ όλα καλά.

Αναλυτικότερα, όπως μαρτυρά πρόσφατη έρευνα της Global Webindex, τα ποσοστά αποδοχής των εν λόγω υπηρεσιών αγγίζουν το 45% στη Λατινική Αμερική, το 46% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, και το 29% στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Και μπορεί η συμμετοχή των Κύπριων σε site γνωριμιών -λόγω της "κλειστής" κοινωνίας μας και το "φόβου" που μας διακατέχει- να είναι μειωμένα, συγκρητικά με το εξωτερικό, ωστόσο και εδώ, σιγά σιγά τα ποσοστά αυξάνονται. Με αφορμή ωστόσο το πρόσφατο αποτρόπαιο περιστατικό δολοφονίας των δυο γυναικών από serial killer - που τις γνώρισε μέσω online site γνωριμιών, το ζήτημα της ασφάλειας των online site γνωριμιών επανέρχεται.

Εμείς δεν πρόκειται να σας "απαγορεύσουμε" την συμμετοχή σε site γνωριμιών, ούτε και θα εναντιωθούμε στο online flirt και συνεπώς στα ραντεβού στα τυφλά... καθώς αυτό θα σήμαινε ότι πρέπει να αλλάξουμε εποχή και να γίνουμε υπέρμαχοι της ζωής χωρίς τεχνολογία, κάτι που σαφώς δεν θα κάνουμε. Ό,τι υπάρχει -καλώς ή κακώς- υπάρχει και εμείς το αποδεχόμαστε. Το ζήτημα είναι να θέτουμε όρια και να ξέρουμε τι κάνουμε.

Επειδή λοιπόν όπως ο πραγματικός κοσμος, έτσι και ο κόσμος των διαδικτυακών ραντεβού είναι γεμάτος με ψεύτικες πληροφορίες και απατεώνες– πρέπει να είμαστε άκρως προσεχτικοί και να μην εμπιστεύομαστε εύκολα αγνώστους. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε;

1) Τα online φαινόμενα απατούν
Ας ξεκινήσουμε με τον πιο δομικό κανόνα του σύμπαντος: Πιστεύουμε μόνο στα μάτια μας και σε αυτό που βλέπουμε να περνάει ή να εμφανίζεται μπροστά τους. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι το πρόσωπο που είδαμε στην profile picture πιθανώς να μην είναι αυτό με το οποίο συνομιλούμε. Το ίδιο ισχύει και για την ηλικία που δηλώνει ένα πρόσωπο. Οι άνδρες κυρίως, δηλώνουν αρκετά μεγαλύτερη ή μικρότερη ηλικία, προσπαθώντας να προσεγγίσουν το ταίρι της αρεσκείας τους και να μην απορριφθούν λόγω ηλικίας ή πιθανής σεξουαλικής δυσλειτουργίας που στο μυαλό αρκετών σημαίνουν τα …μεγαλύτερα νούμερα στα χρόνια! Τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό; Πριν πραγματοποιήσουμε κάποια συνάντηση, φροντίζουμε να συνομιλήσουμε με το άλλο πρόσωπο μέσω βιντεόκλησης. 

2) 'Εχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του διαδικτυακού μας φίλου
Υπάρχουν διάφοροι επιτήδειοι στο διαδίκτυο, οι οποιοι προσπαθούν κα υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών, όπως κωδικούς πρόσβασης ή αριθμούς πιστωτικών καρτών. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε σε ποιες ιστοσελίδες δίνουμε τα στοιχεία μας.

3) Σκεφτόμαστε το χειρότερο πιθανό σενάριο
Ρεαλιστικά, δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο απ' το να εμφανιστεί μια γυναίκα ή ένας άντρας που δεν μας αρέσει καθόλου. Θεωρητικά, μπορεί να εμφανιστεί ένα πρόσωπο που όχι μόνο δεν μας αρέσει, αλλά θα μας δέσει χειροπόδαρα και θα μας κλέψει το πορτοφόλι... στην καλύτερη περίπτωση. Στην χειρότερη, πιθανώς και να μας σκοτώσει. Καλό θα ήταν να έχουμε πάντα ένα πλάνο υποστήριξης. Μπορούμε για παράδειγμα να στείλουμε ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στην πιο καλή μας φίλη και εκείνη συνεννοημένα να μας απαντήσει πίσω, προσποιούμενη πως είναι ένα από τα παιδιά μας ή από τα αδέλφια μας ή γονιός, συγγενής, φίλος που μας χρειάζεται άμεσα και πρέπει να πάμε σπίτι αμέσως. Δουλεύει κάθε φορά και εξοικονομεί χρόνο αλλά και ενέργεια για να αποφύγουμε κάποιον όταν βλέπουμε ότι δεν είναι αυτό που θέλουμε αλλά και όταν δεν είμαστε σίγουροι για το αν είναι ασφαλές να βγούμε τελικά μαζί του. Φροντίζουμε επίσης να δώσουμε σε κάποιο κοντινό μας πρόσωπο όλες τις πληροφορίες που ξέρουμε για το άτομο με το οποίο θα βγούμε και προφανώς το μέρος στο οποίο θα πάμε. 

4) Βρίσκουμε πώς θα αντιδράσουμε στο παραπάνω σενάριο. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να βρεθούμε μόνη/ος με ένα άτομο που δεν γνωρίζουμε... μέχρι να περάσει ένα διάστημα και να γνωριστούμε καλύτερα - κάτι που είναι και πάλι αρκετά επικίνδυνο.

5)Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι ένα: προσπάθούμε να αναγνωρίσουμε αν το profile είναι fake ή εμπεριέχει ψευδείς πληροφορίες. 

Συμπερασματικά, το online dating είναι ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους στον πολυάσχολο και συνδεδεμένο online κόσμο, κάτι το οποίο όλοι μας παραδεχόμαστε. Όπως συμβαίνει όμως με κάθε δημοφιλή διαδικτυακή τάση, δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να χρησιμοποιούν το online dating για κακόβουλους σκοπούς και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε. Το σημαντικό είναι να είμαστε προσεχτικοί και όχι καχύποπτοι με τα πάντα... γιατί όπως και να 'χει, όταν είναι γραφτό να μας "συμβεί" κάτι, θα μας συμβεί. Οι serial killers... δεν περιορίζονται αποκλειστικά στα site online γνωριμιών.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση