ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

5 θάνατοι και 419 νέα κρούσματα

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 8 Δεκεμβρίου 2020:

- Πέντε άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 68.

- 115 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 21 σε σοβαρή κατάσταση.

- Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 10,910 τεστ ανίχνευσης της νόσου, εκ των οποίων τα 4,208 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 6,702 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

- 419 νέα περιστατικά της νόσου εντοπίστηκαν και επιβεβαιωθήκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 13,286. Στα 419 συμπεριλαμβάνονται 212 επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.

- Σε 218 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Τα πέντε άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

- Άντρα, ηλικίας 76 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας.
- Άντρα, ηλικίας 84 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά από μεταφορά του από το Γηροκομείο Κλημέντιο, Επαρχία Λευκωσίας.
- Άντρας, ηλικίας 63 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά από μεταφορά του από το Πολυδύναμο Κέντρο Κυπερούντας, Επαρχία Λεμεσού.
- Γυναίκα, ηλικίας 92 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από μεταφορά της από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιστερώνας, Επαρχία Λευκωσίας.
- Γυναίκα, ηλικίας 91 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από μεταφορά της από το Γηροκομείο Παναγιά, Επαρχία Λεμεσού.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 68, εκ των οποίων:
- 44 άντρες (65%), και
- 24 γυναίκες (35%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 115 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 21 σε σοβαρή κατάσταση.

Από τους 21 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 10 είναι διασωληνωμένοι, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οκτώ σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Γ. Μοριακή Εξέταση (PCR test)

Από τις 4,208 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα με τη μοριακή μέθοδο (PCR), εντοπίστηκαν και επαληθεύτηκαν 419 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

• 60 κρούσματα από 663 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
• 4 κρούσματα από 915 που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων.
• 121 κρούσματα από 1,630 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
• 19 κρούσματα από 361 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
• 2 κρούσματα από 251 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
• 1 κρούσμα από 98 δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας.
• 212 κρούσματα από 218 δείγματα που λήφθηκαν για επαλήθευση με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης θετικών αποτελεσμάτων που εντοπίστηκαν μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων ολοκληρώθηκαν 50 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 22 εργαστηριακές εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X