ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τα 5 πιο συχνά λάθη στην αναζήτηση εργασίας

Ψάχνεις δουλειά και δεν βρίσκεις; Ίσως να φταίει κάτι από αυτά τα 5 πράγματα

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του Αυγούστου και οι περισσότερες από εμάς το μόνο που σκεφτόμαστε να είναι οι διακοπές μας, ωστόσο πολλές γυναίκες εξακολουθούν αυτή την περίοδο να ψάχνουν δουλειά. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία και ενώ προσπαθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα να βρείτε μια δουλειά, δεν τα καταφέρνετε, υπάρχουν 5 λάθη που ίσως κάνετε και δυσκολεύετε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

1.Έχετε ένα βιογραφικό που εστιάζει σε λάθος πράγματα: Καλό είναι το βιογραφικό σας να είναι σύντομο και να περιέχει μέσα μόνο τα απαραίτητα. Μερικές φορές, όταν υπάρχουν πολλά στοιχεία, ο εργοδότης ίσως εστιάσει σε αυτά που δεν σας κάνουν ιδανική για την θέση εργασίας που προσφέρει.

2.Δεν έχετε συνοδευτική επιστολή: Μια καλογραμμένη συνοδευτική επιστολή που ταιριάζει στην θέση και στην εταιρεία που υποβάλλετε είναι must.

3.Στέλνετε «ανεπιθύμητα» βιογραφικά: Αν μια εταιρεία δεν έχει κενές θέσεις ή η θέση που προσφέρει δεν ανταποκρίνεται στα προσόντα σας, τότε το βιογραφικό σας είναι ανεπιθύμητο. Τι εννοούμε; Αν ψάχνουν για Software developer και έχεις τελειώσει παιδαγωγικά, εννοείται πως δεν τους κάνεις. Αν όμως μπορείς να ανταπεξέλθεις στην θέση, τότε δώσε έμφαση στο τι σε κάνει ιδανική.

4.Δεν γνωρίζετε την αγορά εργασίας: Αν η τελευταία φορά που ψάξατε για εργασία ήταν πριν από 10 χρόνια, ενημερωθείτε για το τι ζητάνε σήμερα.

5.Η σωστή αναζήτηση είναι το κλειδί: Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Jenny.gr, καλό είναι να θυμάστε πως η σωστή αναζήτηση είναι το κλειδί για να βρει αυτό που ψάχνετε. Φυσικά, καλό είναι να έχετε πάντα στην άκρη του μυαλού σας ότι δεν φταίτε απαραίτητα εσείς που δεν πήρατε μια θέση. Μερικές φορές είναι θέμα τύχης... μερικές θέμα γνωριμιών.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X