ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

93 πρόσφυγες στις ακτές της Τηλλυρίας

Σε άμεση κινητοποίηση οι αρχές

Ενενήντα τρεις μετανάστες αφίχθηκαν με σκάφος χθες το βράδυ στην περιοχή του Κάτω Πύργου και εντοπίστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς σε άμεση κινητοποίηση είχαν τεθεί οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πληροφορία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κορμακίτη και κατευθυνόταν προς τον Πύργο Τηλλυρίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι μετανάστες αφήχθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα στην περιοχή “Μακρυά λίμνη”, έδαφος του χωριού Κάτω Πύργου.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κάτω Πύργου και του οδοφράγματος Λιμνήτη και μετά από έρευνα εντοπίστηκαν 93 μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι μετανάστες, 34 άντρες,17 γυναίκες και 42 παιδιά, μεταφέρθηκαν αρχικά στο αγροτικό κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου όπου εξετάστηκαν από το ιατρικό προσωπικό και ακολούθως μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στον Αστυνομικά σταθμού Πόλης Χρυσοχούς. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

Το σκάφος μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X