ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ace Play More

Σταύρη Φράγκου

Tο κυπριακό brand Ace Playmore, έκανε δυναμική εμφάνιση στις παραλίες με τις χειροποίητες ρακέτες του, και συνεχίζει προσθέτοντας περισσότερα στη συλλογή του. Εμείς θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για το buzz που υπάρχει γύρω από το όνομά του.

Είναι αυτό που πολλοί θα ονόμαζαν startup. Δεν έχουν «ώρες γραφείου» και προσλαμβάνουν γενικά και κάποτε συγκεκριμένα. Κάνουν λίγο από όλα, επειδή πρέπει. Το γραφείο τους είναι πότε κάποιο παραθαλάσσιο εξοχικό και πότε κάποιο καφέ στην πόλη. Δεν υπάρχει τμήμα αποστολής δεμάτων και σίγουρα δεν υπάρχει τμήμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Εκείνο ωστόσο που υπάρχει άφθονο είναι έξυπνοι άνθρωποι, με αναλυτική σκέψη και απόλυτα αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη των λίγων αλλά βασικών ιδεών που αντιπροσωπεύουν τη δυναμική της εταιρείας. Αν βάζαμε κάποια χρονολογία δίπλα στο κλασικό «est» το ημερολόγιο θα έγραφε 2016. Αυτό όμως θα
ήταν ένα ψέμα, μια αναλήθεια αν θέλετε. Βλέπετε, αυτό το πάθος για τη θάλασσα και την παραλία μέσα τους ζυμωνόταν από τότε που έμαθαν να περπατούν. «Από τότε που οι πατεράδες μας μάς ακούμπησαν στη ζεστή μεσογειακή άμμο ποτέ δεν κοιτάξαμε πίσω. Το ότι φοράγαμε παπούτσια στο σχολείο και γενικά, ήταν ό,τι πιο άβολο» λέει ο ιδρυτής της Ace, Στέφανος. «Είμαστε παθιασμένοι με τη θάλασσα, τη σταρένια άμμο ανάμεσα στα δάχτυλά μας, το θαλασσινό αλάτι στα μαλλιά μας. Περάσαμε ώρες αμέτρητες στην παραλία - εκεί μάθαμε να παίζουμε το παιχνίδι. Παίζαμε ρακέτες μέχρι να εξουθενωθούμε».


It’s playtime
Και τώρα, χρόνια μετά, θέλουν να επαναπροσδιορίσουν το παιχνίδι. Να εμπνεύσουν και άλλους λάτρεις της θάλασσας να παίζουν περισσότερο, να παίζουν γενικότερα. «Θέλουμε να συμβάλουμε σε έναν πιο ενεργό και ευτυχισμένο τρόπο ζωής». Επιθυμώντας να επικοινωνήσουν με τον κόσμο την αγάπη τους για το παιχνίδι δημιούργησαν τα Ace Playgrounds™, μια ζωντανή διαδραστική πλατφόρμα που στήνεται σε διάφορες παραλίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, και φέρνει σε επαφή τον κόσμο με τα προϊόντα της Ace και το ίδιο το παιχνίδι, δημιουργώντας έτσι μια μικρή κοινότητα από λάτρεις της θάλασσας και της ρακέτας. Περισσότερο από οτιδήποτε
άλλο το μεράκι τους φαίνεται στις ίδιες τις ρακέτες που κατασκευάζουν. H αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν αποπνέεται από κάθε πόρο, κόμβο, δαχτυλίδι και κάθε σκλήθρα ξύλου που επεξεργάζονται για να δημιουργήσουν αυτό που θεωρείται αναμφισβήτητα η καλύτερη ξυλορακέτα στον κόσμο.

Brainchild
Η Ace είναι «παιδί» του Στέφανου Ιεροδιακόνου. Ένα αμάλγαμα παιδικών αναμνήσεων, ηλιόλουστων ημερών, εικόνων και αρωμάτων από τα παιδικά του χρόνια στην Κύπρο, αναμειγμένο με λίγη Americana κουλτούρα από τις ακτές της Νότιας Καλιφόρνιας και του Μαϊάμι. Το όραμά του διαμορφώθηκε περαιτέρω από τον χρόνο που πέρασε σε ένα διαφημιστικό πρακτορείο στη Νέα Υόρκη, καθώς και μια ακαδημία τένις εκεί, όπου δούλεψε επίσης. Πέρασε ένα χρόνο ερευνώντας και εξευγενίζοντας την ιδέα του την οποία μοιραζόταν συχνά με φίλους του ζητώντας τους εποικοδομητική κριτική, μέχρι την επιστροφή του στην Κύπρο, όπου επανασυνδέθηκε με παιδικούς του φίλους, δίνοντας φρέσκια πνοή στο το όραμά του. Ο Ανδρέας Παλταγιάν ήταν ο πρώτος που πίστεψε στο όραμα της Ace και είναι συνοδοιπόρος του Στέφανου από τις πρώτες μέρες, ενώ στα τέλη της περασμένης χρονιάς μπήκε στην ομάδα και ο Κωνσταντίνος Κουγιάλης ως creative director, ενισχύοντας τη δημιουργική πλευρά της εταιρείας.

Αυτό που κάνουν
Η Ace σήμερα κατασκευάζει δύο χειροποίητες ξυλορακέτες από συμπιεσμένο σουηδικό ξύλο και Marine κόντρα πλακέ, σε τρεις χρωματισμούς, aqua, coral και ultramarine. Οι ρακέτες μοιάζουν πανομοιότυπες αλλά δεν είναι. Διαφέρουν στο βάρος, με τα 360γρ. να ανταποκρίνονται στον έμπειρο παίχτη και σε ένα πιο επιθετικό παιχνίδι, ενώ τα 390γρ. στον αρχάριο παίχτη και ένα πιο αμυντικό παιχνίδι. Η ιδιαιτερότητα της ρακέτας βασίζεται στην καινοτομία του Air Pocket, που ουσιαστικά αποτελεί το καλύτερο σύστημα αντιδόνησης που μπορεί κανείς να βρει μέσα σε μια ξύλινη ρακέτα. Παράγουν επίσης ένα snapback καπέλο σε navy blue αλλά και γκρίζο και κάθε χρόνο ανανεώνουν το design των καπέλων τους. Οι ρακέτες έρχονται σε δύο διαφορετικές τσάντες από καμβά: μια Ace Duffel Beach Bag για το Ace Kit και μια μικρότερη Ace College Bag. Στα μέσα της σεζόν θα παρουσιάσουν μια μικρή σειρά από T-shirts. «Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες» συνεχίζει ο Στέφανος, και τίποτε δεν δείχνει να μπορεί να σταματήσει την παγκόσμια επέκταση αυτής της μικρής εταιρείας που πρόσφατα έκλεισε συμφωνίες με retailers και διανομείς σε Ντουμπάι και Αμερική.

Catch me if you can

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Ace στο ολοκαίνουργιο website τους, προϊόν κι αυτό αγάπης και επιμονής, στο aceplaymore.com, και να αγοράσετε με ένα κλικ τα προϊόντα τους. Μπορείτε ακόμη να ακολουθήσετε το ευφάνταστο Instagram τους με φωτογραφίες των προϊόντων τους από παραλίες σε όλο τον κόσμο και ενημερωτικά stories.


Μας αρέσει να κάνουμε τον κόσμο να γελάει. Απλό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση