ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αγωγή κατά του Trump για περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των Αμερικανών στο Διαδίκτυο

Στη αγωγή επισημαίνεται ότι το προεδρικό διάταγμα υπογράφηκε μετά την κίνηση του Twitter να διορθώσει μία από τις αναρτήσεις του Trump και να τη χαρακτηρίσει «ξεκάθαρα εκδικητική»

Το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία (CDT), που υποστηρίζεται από την τεχνολογική βιομηχανία, κατέθεσε χθες αγωγή κατά του προέδρου Donald Trump, σχετικά με την υπογραφή εκ μέρους του ενός προεδρικού διατάγματος που θα αποδυναμώσει τον νόμο που προστατεύει τις διαδικτυακές πλατφόρμες, μεταξύ αυτών και τις εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χαρακτηρίζουν ή ελέγχουν ως προς την ακρίβειά τους τις αναρτήσεις που πραγματοποιεί ο πρόεδρος Trump (με έμφαση στο Twitter).

Το CDT υποστηρίζει στην αγωγή του ότι το προεδρικό διάταγμα του Trump παραβιάζει τα δικαιώματα που έχουν οι εταιρίες κοινωνικής δικτύωσης βάσει της 1ης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Στη αγωγή επισημαίνεται ότι το προεδρικό διάταγμα υπογράφηκε μετά την κίνηση του Twitter να διορθώσει μία από τις αναρτήσεις του Trump και να τη χαρακτηρίσει «ξεκάθαρα εκδικητική».

Στην ίδια αγωγή υποστηρίζεται επίσης ότι το αναφερόμενο προεδρικό διάταγμα του Trump θα μειώσει την ικανότητα των Αμερικανών να εκφράζονται ελεύθερα στο Διαδίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS