ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Άκαρπες οι έρευνες για τις σορούς των θυμάτων του «Ορέστη»

Για 17η ημέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες των αρχών στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, σε σχέση με τις δολοφονίες που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος. Οι έρευνες τόσο στην Κόκκινη Λίμνη όσο και στον Ξυλιάτο ολοκληρώθηκαν το απόγευμα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και ακολούθως θα αρχίσουν έρευνες με τη χρήση συστήματος σόναρ. 

Οι έρευνες στη λίμνη «Μεμί» θα συνεχιστούν αύριο και θα ολοκληρωθούν σε πρώτη φάση, ενώ ακολούθως θα ξεκινήσει προετοιμασία για διεξαγωγή ερευνών, επίσης με τη χρήση συστήματος σόναρ.

Νωρίτερα με δύο οχήματα έφτασαν στην Κόκκινη Λίμνη το απόγευμα οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πορεύθηκαν πεζοί προς το σημείο όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες. Πλησίασαν στο αντίσκηνο και μίλησαν με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, ο οποίος τους έδειξε σημεία εντός της λίμνης, στην περιοχή όπου επικεντρώνονται οι έρευνες.

Νωρίτερα με δύο οχήματα έφτασαν στην Κόκκινη Λίμνη το απόγευμα οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πορεύθηκαν πεζοί προς το σημείο όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες. Πλησίασαν στο αντίσκηνο και μίλησαν με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, ο οποίος τους έδειξε σημεία εντός της λίμνης, στην περιοχή όπου επικεντρώνονται οι έρευνες.

 

Θολά τα νερά στην Κόκκινη Λίμνη 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, αναμένεται να εισέλθει στρατιωτική βάρκα.

Στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού είναι από νωρί το πρωί μέλη της Αστυνομίας και το ασθενοφόρο, για προληπτικούς λόγους, σε σχέση με την ασφάλεια του δύτη.

Όπως μας αναφέρθηκε, το νερό εξακολουθεί να είναι θολό και η σημερινή επιχείρηση είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί. Θα προηγηθεί μια αξιολόγηση της κατάστασης προτού αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Με την ρομποτική κάμερα να μπαίνει στην Κόκκινη Λίμνη αρχίζει και σήμερα η επιχείρηση έρευνας, την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφόρησή μας, άρχισαν οι έρευνες και στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, με το σκάφανδρο. 

Στο σημείο όπου βρίσκεται το δωμάτιο ελέγχου, έφτασε και μέλος της ιδιωτικής εταιρείας. Η κάμερα σήμερα κινείται στην περιοχή του δεύτερου σημείου που υπέδειξε ο 35χρονος. 

Σε μια άλλη εξέλιξη εντός της λίμνης εισήλθε η βάρκα περίπου η ώρα 11:50 η οποία κινείται σε σημείο κοντά στην πλαγιά του βουνού. Πριν λίγο (12:10) τοποθετήθηκε σημαδούρα, πρόκειται για νέο σημείο που φαίνεται να προέκυψε μετά από την έρευνα της ρομποτικής κάμερας. Στις 12:49 η βάρκα βρίσκεται εκτός λίμνης , αλλά επανατοποθετήθηκε η σημαδούρα στο σημείο κοντά στον βράχο. Να επαναλάβουμε ότι μετά από κάποιες ώρες ερευνών το περιβάλλον της λίμνης παραμένει ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς με την παραμικρή κίνηση η λάσπη μετακινείται θολώνοντας τα νερά.

 

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη

Σε δηλώσεις του από την Κόκκινη Λίμνη είπε ότι, οι εμπειρογνώμονες που ήρθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν συνάντηση σήμερα στο αρχηγείο της αστυνομίας με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τους επικεφαλείς της ανακριτικής ομάδας. Στόχος είναι μέσα από την εξειδίκευση να δώσουν βοήθειες στο ανακριτικό έργο και δεν αποκλείεται να επισκεφθούν και τις σκηνές των δολοφονιών.

Σχετικά με τις έρευνες στις δύο λίμνες ο κύριος Αγγελίδης, είπε ότι έχουν υπόψη τους τις δυσκολίες και τον βαθμό της επικινδυνότητας αλλά στόχος είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο. Τόνισε επίσης ότι ο ρόλος των ειδικών της Scotland Yard είναι καθαρά συμβουλευτικός ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα δουν τον 35χρονο.

Ενημερώθηκαν για τον «Ορέστη» τα μέλη της Scotland Yard

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας με μέλη της Scotland Yard. Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, που έφτασαν χθες στην Κύπρο για να συνδράμουν τις έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με τις δολοφονίες που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος, συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και ενημερώθηκαν από τα μέλη της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ακολούθως τα μέλη της Scotland Yard αναχώρησαν από το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η κάθοδος των πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας, ώστε να συνδράμουν τις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου γυναικών.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Οι έρευνες και η νεκροτομή 

Χθες πραγματοποιήθηκε νεκροτομή επί της σορού ενήλικης γυναίκας που εντοπίστηκε την Κυριακή του Πάσχα μέσα σε βαλίτσα, στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, στο Μιτσερό, με τις κυπριακές αρχές να τελούν εν αναμονή των εξετάσεων DNA για την ταυτοποίηση του θύματος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης».

Εξάλλου, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας δήλωσε χθες ότι φτάνει την Παρασκευή στην Κύπρο το σύστημα sonar, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το Σάββατο στις έρευνες των αρχών στις δύο λίμνες.

ΠΗΓΗ: 24NEWS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X