ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ακύρωση χαλάρωσης μέτρων και νέο lockdown σε Λονδίνο και γύρω περιοχές

Σε μια νέα βαθμίδα περιορισμών κατά του κορωνοϊού, που συνιστούν στην ουσία ένα τρίτο lockdown τίθενται από την Κυριακή το Λονδίνο και οι περισσότερες περιοχές της νοτιοανατολικής και ανατολικής Αγγλίας, ανακοίνωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Boris Johnson.

Στις περιοχές αυτές ανακαλείται επίσης πλήρως η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού για την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ και στην υπόλοιπη Αγγλία θα επιτραπεί τελικά η συνάντηση των μελών τριών διαφορετικών νοικοκυριών σε σπίτι μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι για το διάστημα 23-27 Δεκεμβρίου που είχε ανακοινωθεί.

Ο Boris Johnson επικαλέστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στα ΝΑ της χώρας, η οποία αποδίδεται στο νέο στέλεχος του κορωνοϊού που έχει ανιχνευθεί. Όπως είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το στέλεχος αυτό προξενεί βαρύτερη ασθένεια ή μεγαλύτερη θνησιμότητα ή ότι αντιστέκεται στο εμβόλιο, αλλά μεταδίδεται έως και 70% πιο εύκολα και γρήγορα.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς πρόσθεσε ότι το νέο στέλεχος του ιού ευθύνεται για πάνω από το 60% των κρουσμάτων στο Λονδίνο, όπου είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή.

Η καινούρια 4η βαθμίδα περιορισμών στην οποία θα υπαχθεί η πρωτεύουσα και οι γύρω περιοχές περιλαμβάνει τα μέτρα του δεύτερου lockdown το Νοέμβριο. 

Οι πολίτες «πρέπει να μένουν στο σπίτι» και να εργάζονται από εκεί εφόσον είναι δυνατόν, κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα που δεν πωλούν αναγκαία είδη, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια και λοιπές επιχειρήσεις ατομικής περιποίησης. Ο καθένας μπορεί να συναντάται μόνο με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό σε υπαίθριο χώρο.

Απαγορεύεται η συνάντηση σε κλειστό χώρο μεταξύ ατόμων που δεν συγκατοικούν, η μετακίνηση από και προς περιοχές της τέταρτης βαθμίδας, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δε θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, παρά μόνο για λόγους εργασίας.

Η εξαίρεση σε σχέση με τα μέτρα του Νοεμβρίου είναι ότι θα παραμείνουν ανοιχτοί οι χώροι λατρείας.

Σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των περιορισμών για τα Χριστούγεννα, στις περιοχές της νέας βαθμίδας περιορισμών ακυρώνονται εντελώς και κάθε νοικοκυριό θα πρέπει να περάσει τις γιορτές μόνο του, πλην περιπτώσεων που έχει συγκροτηθεί «φούσκα υποστήριξης».

Και στην υπόλοιπη Αγγλία, όμως, τα μέλη τριών νοικοκυριών θα μπορούν να συναντηθούν σε ένα σπίτι όχι για το διάστημα 23-27 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν στις 30 Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X