ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες και sneakers μαζί με μια oversized τσάντα ώμου
 

Βάνα Μπάρμπα: Ζητά συγγνώμη από τα θύματα κακοποίησης

180 μοίρες έκανε η γνωστή τραγουδίστρια μετά το κύμα αρνητικών αντιδράσεων που δέχθηκε στα social media.

Όταν άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με ηγέτιδα την Σοφία Μπεκατώρου και στη συνέχεια τη Ζέτα Δούκα για τις μορφές βίας που δέχθηκαν η καθεμιά ξεχωριστά, πολλοί καλλιτέχνες πήραν θέση και εξέφρασαν είτε τη στήριξη, είτε τη γνώμη τους στα εκάστοτε θύματα.

 Μία από αυτούς ήταν η Βάνα Μπάρμπα, η οποία στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στις αρχές Φεβρουαρίου δήλωσε χαρακτηριστικά:

 "Είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η κατάσταση, η θετική πλευρά είναι ότι ο κόσμος μιλάει. Τα κορίτσια δεν έχουν φόβο. Το αρνητικό της κατάστασης είναι ότι λοιδορούνται άνθρωποι μέσα στο χώρο που δεν ξέρουμε κατά πόσο φταίνε. Με ενοχλεί ότι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει ένα μεγάλο τηλε-δικαστήριο από τον κόσμο και ίσως αύριο να είμαστε και εμείς θύματα. Δεν αμφισβητώ κορίτσια που βγήκαν, αλλά μήπως αυτό το κίνημα παίρνει μπάλα και άλλους ανθρώπους που ίσως το φταίξιμο να μην είναι τόσο τεράστιο όσο λένε. Έχεις μεγάλο βάρος αυτό. Εγώ ρωτάω; Ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια; Εγώ ρωτώ κατά πόσο υπάρχει; Αυτή είναι δουλειά των ελληνικών δικαστηρίων. Αν αποφανθεί ότι η ευθύνη τους είναι τεράστια και έχουν τραυματίσει ανθρώπους ψυχικά, δεν το συζητήσω σωματικά, να τους αφαιρεθεί η άδεια, να μην ανέβουν ξανά στο σανίδι και να τους ξεφτιλίσουμε”.

Μία δήλωση που εξόργισε τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι έσπευσαν να την βομβαρδίσουν με χιλιάδες αρνητικά σχόλια για το πως μπορεί η ίδια να αμφισβητεί την εξομολόγηση των θυμάτων, ότι θα έπρεπε να ντρέπεται κι άλλα τέτοια παρόμοια.

Ένα μήνα μετά, στις 2 Μαρτίου, η Βάνα Μπάρμπα απολογείται μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook με κάποιους χρήστες να την αμφισβητούν γράφοντας της συγκεκριμένα: "Εξαιρετική η κωλοτούμπα σας κα Μπάρμπα αλλά μην το κάνετε γιατί επιβεβαιώνετε τη χειρότερη σκέψη μας για εσάς. Ο κόσμος δεν είναι τόσο ηλίθιος".

 Στην ανάρτηση της αυτή λοιπόν δηλώνει και αυτή σα καλλιτέχνης τη στήριξη της στα θύματα και επισημαίνει ότι είναι μαζί τους ότι και να συμβεί. "Δέχτηκα κριτική.. Για θέμα που απασχολεί το χώρο του θεάτρου.. ότι δεν πήρα θέση σχετικά με τα θύματα ανεξάρτητου φύλου που κακοποιήθηκαν.. Στην ουσία δεν τους στήριξα ως όφειλα πρώτα εξετάζω ποιος το λέει.. αν με αφορά η γνώμη του και έπειτα κάνω αυτοκριτική μου. Τελικά η κυρία που το είπε είχε.. δίκιο φώναζα για την δικαίωση μέσα από τη δικαιοσύνη. Όμως παρέλειψα να πω στα θύματα ότι είμαστε όλοι μαζί τους καταρχάς. Και δεύτερον να παροτρύνουμε κι άλλους να μιλήσουν.. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ.. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει τώρα.. Για να αλλάξει αυτή η κατάχρηση εξουσίας. Και συγγνώμη αν δεν το φώναξα επαρκώς. Εγώ.. Αλλά οι φωνές των άλλων.. Ίσως ήταν πιο δυνατές Ευχαριστώ.. Μαριλένα", γράφει στο Facebook.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση