ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αναλύοντας το άγαλμα της Diana και τα τρία άγνωστα παιδιά γύρω της

Τι αποκάλυψε ο γλύπτης

newsroom must

Τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου αγάλματος της Diana στο Sunken Garden έγιναν και μάλλον δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος γενικότερα. Το μπρούντζινο άγαλμα στήθηκε στον αγαπημένο της κήπο στο Kensington Palace με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό της και τα 60 από την γέννησή της, και η δημιουργία του ξεκίνησε από το 2017 όταν έγινε η ανάθεση στον Ian Rank από τον William και τον Harry. 

Ωστόσο η μορφή του αγάλματος απογοήτευσε. Το γνωστό χαμόγελο - ή τουλάχχιστον μειδίαμα - που υπήρχε σχεδόν πάντα στο πρόσωπο της Diana εδώ απουσιάζει. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της δεν παραπέμπουν ιδιαίτερα στο αληθινό της πρόσωπο και δεν αποπνέουν την χάρη και την ζωντάνια που ξέραμε.Το σώμα της φαίνεται βαρύ, άχαρο, με τσαλακωμένη φούστα και ένα πουκάμισο υπερβολικά ανοιχτό. Να σημειωθεί πως το άγαλμα βασίστηκε σε μια φωτογραφία όπου η Diana φοράει αυτά τα ρούχα και κρατάει τους δύο πρίγκιπες. 

Η επιλογή να αποτυπωθεί η Diana με τρία άγνωστα παιδιά αντί μόνη της, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο γλύπτης, έγινε για να τιμήσει την ανθρωπιστική της δράση και την ζεστασία που έβγαζε προς τα παιδιά. 

''Νιώθαμε πως αν η πριγκίπισσα στεκόταν μόνη της, θα έμοιαζε απομονωμένη. Και αν ένα πράγμα έγινε αντιληπτό όσο μιλούσαμε σε φίλους και συγγενείς της, είναι πως ήταν μια πολύ φιλική γυναίκα, και είχε ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά. Με πολλούς τρόπους, το άγαλμα παραπέμπει στην ανθρωπιστική της δράση'' ήταν η δήλωση του Rank. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
diana  |  άγαλμα  |  νταϊάνα  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση