ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες και sneakers μαζί με μια oversized τσάντα ώμου
 

Αναμένεται περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων κατά κορωνοϊού από 1η Αυγούστου

Η κυβέρνηση μελέτα και το σενάριο της αυστηροποίησης του SafePass

newsroom must

Περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για αναχαίτιση του κορωνοϊού από 1η Αυγούστου εξετάζει η κυβέρνηση, με στόχο την εξεύρεση λύσης για ανατροπή της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με τον τερματισμό των δωρεάν Rapid Test από 1η Αυγούστου, η κυβέρνηση μελέτα και το σενάριο της αυστηροποίησης του SafePass, το οποίο πλέον θα γίνει υποχρεωτικό σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό υποστατικών.

Στο Υπουργικό αύριο η αυστηροποίηση του SafePass

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο ο Υπουργός Υγείας θα θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα, με το οποίο θα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση του SafePass σε περισσότερους χώρους και συγκεκριμένα σε χώρους με λιγότερο κόσμο, όπως πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το σενάριο που προκρίνεται είναι η επίδειξη του SafePass και σε χώρους, όπου βρίσκεται μονοψήφιος αριθμός ατόμων και ως εκ τούτου αναμένεται ότι στο νέο διάταγμα που θα εκδοθεί από 1η Αυγούστου, θα συμπεριληφθούν και οι μικρότερες επιχειρήσεις, όπως περίπτερα, mini market κ.λπ.

Σημειώνεται ότι με το ισχύον διάταγμα απαιτείται η προσκόμιση SafePass σε χώρους, όπου βρίσκονται πέραν των είκοσι ατόμων.

Στο τραπέζι και ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12

Στο μεταξύ, αύριο τίθεται επί τάπητος και το θέμα της έγκριση εμβολιασμών παιδιών άνω των 12 ετών.

Αν και μερίδα μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής εκφράζει επιφυλάξεις, εντούτοις η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την έγκριση εμβολιασμών παιδιών άνω των 12.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιστήμονες έχουν ένσταση στον εμβολιασμό παιδιών 12, 13 και 14 ετών, ενώ προκρίνουν τους εμβολιασμούς από 15 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις φαίνεται να υπάρχουν και από μέλη της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, η οποία απόψε συνεδριάζει με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

PCR test ανά 48ωρο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας

Επιπλέον, η κυβέρνηση προτίθεται να μεταφέρει αύριο ενώπιον του Υπουργικού εισήγηση όπως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε γηροκομεία να προβαίνουν στη διενέργεια PCR τεστ κάθε 48 ώρες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ισχύον διάταγμα λήγει την 31η Ιουλίου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση