ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Άναψε η Ολυμπιακή φλόγα με δημιουργίες Κατράντζου

Ξεκίνησε το μοναδικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, με 10.000 λαμπαδηδρόμους ως τις 26 Ιουλίου.

Μαρία Καραμάνου

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη ιστορία και συμβολισμούς, η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της προς το Παρίσι από την Αρχαία Ολυμπία, σε μια τελετή που έλαμψε για τη μοναδικότητα και την αρχαιοπρεπή της εκδήλωση. Την Τρίτη 16 Απριλίου, παρά την απρόσμενη συννεφιά που εμπόδισε την παραδοσιακή ανάφλεξη της φλόγας μέσω του κάτοπτρου, η τελετή δεν έχασε τη μαγεία της. Χρησιμοποιήθηκε η φλόγα από την επίσημη πρόβα, διατηρώντας το συμβολισμό της άμεσης σύνδεσης με τις αρχαίες Ολυμπιακές τελετουργίες.

Η Πρωθιέρεια, Μαίρη Μηνά, με επιβλητική παρουσία, παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο. Η στιγμή ήταν γεμάτη συμβολισμό και αποτέλεσε ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης προς όλο τον κόσμο. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πρόσθεσε μια αίσθηση επίσημης επικύρωσης στην εκδήλωση, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε την εθνική σημασία της στιγμής.

Photo By Kathimerini

Η ολυμπιακή φλόγα, μετά από αυτή την τελετή, θα ταξιδέψει από την Ελλάδα στο Παρίσι, όπου θα φιλοξενηθεί το επόμενο Ολυμπιακό φεστιβάλ, μεταφέροντας τα αρχαία ιδανικά και την αθλητική παράδοση στη σύγχρονη εποχή. Αυτό το ταξίδι όχι μόνο θα φωτίσει τις αθλητικές επιδόσεις, αλλά και τη διαχρονική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων ως παγκόσμιο φόρουμ για την προώθηση της ειρήνης και της καλής θελήσεως μεταξύ των εθνών.

Photo By Kathimerini

Η τελετή ανάφλεξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία ήταν φέτος ένα θέαμα γεμάτο μεγαλοπρέπεια και συναισθηματική φόρτιση. Οι 35 Ιέρειες και οι 15 Κούροι, ντυμένοι στις εκπληκτικές δημιουργίες της διάσημης σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου, προσέφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα στο πλαίσιο του Τελετουργικού με τίτλο «Θρόισμα της Ιεράς Σιωπής». Η Πρωθιέρεια στην Ολυμπιακή τελετή ανάφλεξης, στέκεται υπέροχα με ένα ρούχο που θυμίζει αρχαία τόγα. Ο σχεδιασμός του φορέματος είναι μοντέρνος και κομψός, με στενή μέση και maxi φούστα που προσθέτει μια αίσθηση αρχαίας δραματικότητας. Το ύφασμα διαθέτει κάθετες λωρίδες σε αποχρώσεις του γκρι και του λευκού, μια επιλογή που προσδίδει μια αέρινη, κλασική αίσθηση, συνδυάζοντας την αρχαιότητα με τη σύγχρονη εποχή. Το κλασικό, καθαρό γραμμικό σχέδιο και η απλότητα των χρωμάτων τονίζουν το στοιχείο του χρόνου και της παράδοσης. 

Photo By @marykatrantzou On Instagram

Με διακοσμητικά μοτίβα που θυμίζουν αρχαίες κολώνες, κάθε φόρεμα προσθέτει ένα στοιχείο πολυτέλειας και διακριτικής ομορφιάς. Τα πλούσια διακοσμητικά στοιχεία στο επάνω μέρος των φορεμάτων αποπνέουν μια αίσθηση ρυθμού και αντίθεσης που παραπέμπει στην τέχνη της αρχαίας Ελλάδας.

Η χορογραφία της Άρτεμις Ιγνατίου, συνδυάστηκε αρμονικά με τη μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, δημιουργώντας έναν απόλυτα μαγευτικό και συναισθηματικά φορτισμένο σκηνικό. Η κορύφωση της βραδιάς ήταν η ερμηνεία του Ολυμπιακού Ύμνου από τη διάσημη Αμερικανίδα mezzo soprano, Joyce DiDonato, η οποία με τη φωνή της κατάφερε να συγκινήσει και να ενώσει το κοινό σε μια στιγμή απέραντης υπερηφάνειας και ιστορικής συνέχειας. Την ίδια στιγμή, οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σχημάτισαν τους Ολυμπιακούς Κύκλους και ένωσαν τους περισσότερους από 10.000 θεατές που γέμισαν τις κερκίδες του Αρχαίου Σταδίου.


Photo By Kathimerini

Δείτε το βίντεο:

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS