ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Αναστασία Ισαάκ: Η κόρη του ήρωα στην πρώτη γραμμή των μοτοσυκλετιστών

Πραγματοποιήθηκε για 20η συνεχόμενη χρονιά η «Πορεία Ελευθερίας» από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, με αφετηρία το Βερολίνο και τελικό προορισμό την επιστροφή στην Κύπρο.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, έχει ως βασικό της στόχο τη διατήρηση της μνήμης των δύο ηρώων ενώ ανάμεσα στους μοτοσυκλετιστές και η πλέον 20χρονη κόρη του ήρωα Τάσου Ισαάκ αλλά και η αδελφή του Άντρη.

Όπως και κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, στην «Πορεία Ελευθερίας» συμμετέχουν 42 άντρες και γυναίκες με 30 μοτοσικλέτες.

Η πορεία ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου από το Βερολίνο και την Πύλη του Βραδενβούργο, πέρασε από την Πράγα, τη Βουδαπέστη, την Σόφια και το Βελιγράδι. Ακολούθως επισκέφθηκαν την Ελλάδα, ενώ πέρασαν από Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, και Αθήνα.

Με την επιστροφή τους στην Κύπρο, κατέθεσαν στεφάνια στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ενώ κατευθύνθηκαν στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Ακολούθως, τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Πεττεμερίδης, εκ μέρους των μοτοσικλετιστών, επέδωσε πλακέτα στον Νίκο Αναστασίαδη, στην οποία αναγράφεται το οδοιπορικό στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε πως η Λευκωσία, είναι το τέρμα «διότι είναι το τελευταίο σημείο που μπορούμε να διακινηθούμε χωρίς να δείξουμε ταξιδιωτικά έγγραφα».

Παραλαμβάνοντας την πλακέτα ο Κύπριος Πρόεδρος ευχήθηκε αυτή η χρονιά είναι η τελευταία «που χρειάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα για να διακινούμαστε ελεύθερα στον τόπο μας».

Οι εκδηλώσεις μνήμης, αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Ιουλίου, με την Παγκύπρια Αντικατοχική Πορεία που θα έχει κατάληξη στο Κοινοτικό Στάδιο Παραλιμνίου όπου θα πραγματοποιηθεί αντικατοχική εκδήλωση. Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση