ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Ανείπωτη τραγωδία! Ξεπερνούν τους 70 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική

Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν από χθες το μεσημέρι την Αττική. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, τα θύματα ανέρχονται σε 76 και 187 τραυματίες στην Αττική.

Φόβους για 100 και πλέον νεκρούς εκφράζει ο Δήμαρχος Ραφήνας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι έχουν βρεθεί αρκετοί νεκροί και σε περιοχές που ανήκουν στον δήμο Μαραθώνα.

Εξ αυτών, 26 βρέθηκαν νωρίς το πρωί σε χωράφι σε σημείο της ακτής - και συγκεκριμένα στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη.

Σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές, είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Η περιφέρεια ανατολικής και δυτικής Αττικής κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την ανείπωτη τραγωδία που έχει αφήσει πίσω της περιουσίες κατεστραμμένες και πολίτες σε κατάσταση απόγνωσης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 156 είναι οι τραυματίες - ανάμεσά τους και 16 παιδιά. Εντεκα τραυματίες από τις πυρκαγιές στην Αττική παραμένουν διασωληνωμένοι, όπως δήλωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου.

Στην Αθήνα μεταβαίνει αυτή τη στιγμή ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρίστος Στυλιανίδης για παροχή βοήθειας αλλά και για εξέταση των ζημιών.

Ειδική ομάδα ιατροδικαστών για ταυτοποίηση των σορών

Ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Αττική συγκρότησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «συναισθανόμενο την ανάγκη για συμβολή στην αντιμετώπιση του πόνου που προκάλεσε η εθνική τραγωδία, ενεργοποίησε το σύνολο των δυνάμεών του για την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση του ιατροδικαστικού έργου». Ήδη έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να εξασφαλίσει «με πλήρη αξιοπιστία την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς, να πιστοποιήσει τις αιτίες θανάτου ενός εκάστου και να υποστηρίξει τους συγγενείς των θυμάτων».

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο «ελπίζεται στον συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθούν οι σοροί στους συγγενείς των θυμάτων για να ταφούν μαζί με αξιόπιστη αναφορά των αιτιών θανάτου».

Βοήθεια 20 εκατ. ευρώ για αντιμετώπιση πρώτων αναγκών

Εκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Το βοήθημα θα προέλθει από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Και ο Πούτιν έτοιμος να στείλει βοήθεια

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τηλεγράφημά του, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την ελληνική κυβέρνηση και προσφέρθηκε να συνδράμει την Ελλάδα με την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών, αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος του ρωσικού κράτους υπογράμμισε ότι η Ρωσία συμμερίζεται ειλικρινά το πένθος του αδελφού λαού
και εκφράζει την συμπόνια και την συμπαράστασή του στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών» αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την προθυμία του να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπιες της θεομηνίας» αναφέρει στην συνέχεια η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει εαν χρειαστεί. Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε τα συλληπητήριά του προς τον ελληνικό λαό.

Τσίπρας: Τριήμερο εθνικό πένθος

Σε τριήμερο εθνικό πένθος βρίσκεται από σήμερα η Ελλάδα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Έλληνας Πρωθυοπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως επεσήμανε τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί και τίποτα όπως είπε δεν θα μείνει αναπάντητο αναφορικά με την πυρκαγιά.

Ετοιμος να βοηθήσει ο Ερντογάν

Με τον Έλληνα ομόλογό του συνομίλησε ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί λέγοντάς του ότι στη Σμύρνη είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, να απογειωθούν τουρκικά αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μμε ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει ανάλογο αίτημα από την Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν πάντως δήλωσε έτοιμος για να βοηθήσει. “Μπορούμε να στείλουμε κάθε είδους βοήθεια στην Ελλάδα εάν χρειαστεί”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό για τις απώλειες ζωών από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Από το πρωί ξεκίνησαν τα εναέρια πυροσβαστικά μέσα

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες έχουν κοπάσει, ενώ σημειώνεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Παράλληλα, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, που είχε διακοπεί λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Σημειωνεται το μέτωπο της Κινέτας επιχειρούν αυτή την ώρα 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και 5 ελικόπτερα.

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, που προκάλεσε και τις μεγαλύτερες καταστροφές, σε Μάτι, Νέο Βουτζά, Ραφήνα και Πεντέλη, επιχειρούν αυτή την ώρα 190 άτομα, με 96 οχήματα, 23 άτομο πεζοπόρο, 25 εθελοντικά οχήματα και 6 υδροφόρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.

 Νωρίτερα:

 Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας έχουν παραδοθεί από το μεσημέρι περιοχές της Αττικής. Στις δώδεκα το μεσημέρι της Δευτέρας ξέσπασε η πυρκαγιά στην Κινέτα. Λίγες ώρες μετά γύρω στις 17:00 εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης από όπου εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Αττικής, μεταξύ των οποίων το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς.

Η περιφέρεια ανατολικής και δυτικής Αττικής κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την ανείπωτη τραγωδία που έχει αφήσει πίσω της περιουσίες κατεστραμμένες και πολίτες σε κατάσταση απόγνωσης.

Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

Ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από στελέχη του Λιμενικού, πριν από λίγο, στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας.

Πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης με πλωτό σκάφος του σώματος.

Διαβάστε επίσης:

Κύπριοι Δασικοί: Αισιόδοξα μηνύματα από το Μάτι

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Στους 60 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις Αρχές στη μεγάλη πυρκαγιά της Αν. Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγα λεπτά η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Είκοσι πέντε από τα θύματα βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι τραυματίες είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς 16 παιδιά - χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

Διαβάστε επίσης

Πυργκαγιές Αττικής: Η μανία της φύσης σε δύο φωτογραφίες

 

Eικόνες καταστροφής: Οι πυρκαγιές απο ψηλά

''Μαύρο'' στα social media για την πύρινη λαίλαπα στην Αττική

Καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι της Χριστίνας Λαμπίρη

Αναχώρησε για την Αττική η κυπριακή αποστολή με 60 πυροσβέστες

Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

''Σπαράζει'' η Ελλάδα: Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους

Κόκκινος συναγερμός και στην Κύπρο για κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών

''Μαύρο'' στα social media για την πύρινη λαίλαπα στην Αττική

Μαρία Κορινθίου: Η απίστευτη κίνηση ανθρωπιάς για τους πληγέντες της πυρκαγιάς

Το συγκινητικό μήνυμα του Σάββα Πούμπουρα και η στήριξή του στους πληγέντες

 

Έρευνα για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών στην Αττική διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τις χθεσινές πυρκαγιές, που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδων πολιτών και στην καταστροφή περιουσιών.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση