ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ανεξέλεγκτη η πανδημία στην Ευρώπη

Ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων καταρρίπτονται καθημερινά και τα κράτη σταδιακά ολισθαίνουν προς «ήπια» lockdown

Στο στόχαστρο του κορωνοϊού παραμένει η Ευρώπη, με τα ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων να καταρρίπτονται καθημερινά και τα κράτη σταδιακά να ολισθαίνουν προς «ήπια» lockdown για την αποτροπή της διασποράς της COVID-19. Ενδεικτική της βαρύτητας της κατάστασης είναι η χθεσινή σύγκληση, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκτακτης τηλεδιάσκεψης κορυφής με θέμα τον κορωνοϊό την 29η Οκτωβρίου. Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. θα συζητήσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς δεν παρουσιάζει καμία τάση ύφεσης.

Η Ισπανία έσπασε χθες ακόμα ένα θλιβερό πανδημικό ρεκόρ και έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης με ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ραγδαία επεκτείνεται η πανδημία και στη Γερμανία, όπου χθες ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Στον κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, τονίζοντας ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η διατήρηση της λειτουργίας των σχολείων και της οικονομίας. Στο Βερολίνο, το οποίο εδώ και μέρες κατατάσσεται στις «περιοχές κινδύνου», η υπουργός Υγείας Ντιλέκ Καλαϊτσί προειδοποίησε ότι είναι πιθανό ένα νέο lockdown στην πόλη.

Ταυτόχρονα, η Τσεχία, που επλήγη με ιδιαίτερη δριμύτητα τις τελευταίες εβδομάδες, προχώρησε σε κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων και υπηρεσιών, ενώ επιτρέπονται μόνον οι αναγκαίες μετακινήσεις προς τον ιατρό ή την εργασία. Στη Γαλλία θα τεθούν σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» περισσότερες περιφέρειες, γεγονός που προμηνύει την επιβολή απαγορεύσεων στην κυκλοφορία κατά το πρότυπο του Παρισιού και άλλων αστικών κέντρων.

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψε η Ιταλία που χθες ανακοίνωσε περισσότερες από 15.000 νέες λοιμώξεις, ενώ στη Λομβαρδία βρέθηκαν 4.126 νέες λοιμώξεις εντός 24 ωρών. Στους ίδιους ρυθμούς κινείται και η Πολωνία, που ανακοίνωσε χθες 10.400 νέες λοιμώξεις εντός 24 ωρών. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, ενώ η κυβέρνηση μελετά την επιβολή νέων μέτρων.

Τέλος, με βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, χθες ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ εξέφρασε την «ειλικρινή του μεταμέλεια» και ζήτησε συγγνώμη για το ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, και τη μη συμμόρφωση με τις κυβερνητικές συστάσεις περί μη αναγκαίων μετακινήσεων. Η ολλανδική βασιλική οικογένεια, τελικά, παρέμεινε στη χώρα μας μόλις μία ημέρα, μετά τη γενική κατακραυγή, τη στιγμή κατά την οποία η Ολλανδία βρίσκεται σε καθεστώς «μερικού lockdown».

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση