ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Πύργο - Απόψε η μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Δέσποινα Άσπρου

Απόψε θα δοθεί η μεγάλη μάχη με τις φλόγες, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή του Δάσους της Πάφου και καθιστούσαν το έργο της πυρόσβεσης δυσκολότερο, έχουν κοπάσει.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμ. Δασών, η πυρκαγιά μπορεί να ελεγχθεί απόψε, ενώ όπως συμπλήρωσε, ο Βοηθός Διευθυντής, Ανδρέας Χρήστου, στο 24News, πρόλαβαν να επιχειρήσουν δύο αεροπλάνα και τα εκμισθωμένα ελικόπτερα, πριν το σκότος.

Στάληκαν ενισχύσεις από Λευκωσία και από το Δασικό Κολλέγιο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του Τμ. Δασών με οχήματα, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται ήδη μέσα στο μέτωπο και επιχειρούν, ενώ εργάζονται και μπουλντόζες.

Τέλος, επανέλαβε ο κ. Χρήστου, η μεγάλη μάχη αναμένεται ότι θα δοθεί απόψε, καθώς με το πρώτο φως του ήλιου, οι άνεμοι θα ενισχυθούν ξανά, γεγονός που θα δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης.

Νωρίτερα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο κρατικό δάσος, στην περιοχή του Πύργου Τυλληρίας, στην περιοχή Αγίας Παρασκευής..

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ελικόπτερα.

Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλει το Τμήμα Δασών με την συνδρομή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάφου για την κατάσβεσή της.

Ο Α’ Συντηρητής Δασών του Τμήματος Δασών Χρίστος Χρίστου σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:30 περίπου, είναι τεραστίων διαστάσεων στην καρδιά του δάσους Πάφου με κατεύθυνση από τον Πάνω Πύργο προς τον Σταυρό της Ψώκας.

Ο κ. Χρίστου είπε πως στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών, περίπου το 50% παγκύπρια, μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Λόγω του σκότους το έργο της κατάσβεσης καθίσταται δύσκολο.

Σύμφωνα εξάλλου με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή αποστάληκαν από πλευράς της Πυροσβεστικής υπηρεσίας τέσσερα οχήματα από τους σταθμούς του Πύργου Τηλλυρίας και Πόλης Χρυσοχούς καθώς και τα δύο ελικόπτερα που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του Τμ. Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι γύρω στις 7 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά εντός του κρατικού δάσους Πάφου παρά τον Πύργο Τυλληρίας.

Στην περιοχή βρίσκονται ή και κατευθύνονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

«Μεγάλη η ζημιά»

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κοινοτάρχη του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, Νίκου Κλεάνθους, στο 24News, η πυρκαγιά καλύπτει μεγάλη έκταση, ενώ φαίνεται πως προκαλεί μεγάλη ζημιά στο δάσος.

Όπως μας είπε, δεν διατρέχουν κίνδυνο οικίες ή άλλα υποστατικά, ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής συνδράμουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης, που καταβάλλουν εξ αρχής το Τμήμα Δασών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Φόβος και στις κατεχόμενες περιοχές

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, δυνάμεις της "αστυνομίας", της "πυροσβεστικής", του "τμήματος δασών" και της "πολιτικής άμυνας" έχουν σταλεί στην τ/κ περιοχή του Λιμνίτη, κοντά στον Πύργο Τηλλυρίας όπου μαίνεται πυρκαγιά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τα μέτρα λήφθηκαν καθώς υπάρχει η πιθανότητα η πυρκαγιά που καταλαμβάνει μεγάλη περιοχή να περάσει και στην τ/κ πλευρά.

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση