ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ανήλικος έβαλε φωτιά σε σχολείο στη Λευκωσία

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Τεχνική Σχολή Β΄ στη Λευκωσία. Μετά από κλήση που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τέθηκε σε κινητοποίηση και κατέσβησε την φωτιά που ξέσπασε σε καναπέ που βρισκόταν στον προθάλαμο του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αστυνομία πραγματοποίησαν εξετάσεις στο σημείο όπου και διαπιστώθηκε πως η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα. Όπως διαφάνηκε μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, στον εμπρησμό εμπλέκεται 17χρονος μαθητής. Ο ανήλικος μαθητής συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας για να δώσει κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό στο κρατικό κανάλι ο Προϊστάμενος για θέματα Ασφάλειας και Υγείας του Υπ. Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζιης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι κατά την διάρκεια που λειτουργούσε το σχολείο «ο συγκεκριμένος μαθητής παρουσίασε κάποιες συμπεριφορές εκτός πλαισίων, ζητήθηκε από τους γονείς του να το παραλάβουν από το σχολείο», προσθέτοντας, πως οι γονείς του «τον παρέλαβαν, αλλά μετά με το πέρας των μαθημάτων, όταν το σχολείο ήταν μόνο το μη διδακτικό προσωπικό», ο 17χρονος «μπήκε μέσα με εύφλεκτη ύλη και έκαψε ένα καναπέ».

Ο κ. Μαρκάτζιης σημείωσε, ότι «το θέμα έχει διάφορες προεκτάσεις, για μένα το πιο σημαντικό είναι προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται αυτού του τύπου τα τελευταία χρόνια είναι προβλήματα τα οποία πηγάζουν από την κοινωνία, κάποτε μπορεί από τις οικογένειες και εισχωρούν στα σχολεία τα οποία αποτελούν προέκταση της ίδιας της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X