ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ανοίγουν για το Architectural Digest οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου

Όλες οι πληροφορίες.

newsroom must

Με ένα post στο Instagram ανακοίνωσε το Architectural Digest India, ένα αφιέρωμα στο περιοδικό για το ανακαινισμένο Μέγαρο Μαξίμου, γράφοντας «Ως συνιδρύτρια του Zeus + Dione, ενός οίκου μόδας υψηλής ποιότητας που αναδεικνύει την ελληνική χειροτεχνία - η Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη είναι εκπαιδευμένη στο design».

Ενώ συνεχίζει, «Έτσι, όταν ο σύζυγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας τον Ιούλιο του 2019, δεν μπορούσε να μην παρατηρήσει ότι ο χώρος όπου εκείνος εργάζεται αλλά και όπου υποδέχεται ξένους αξιωματούχους δεν ήταν ακριβώς μια διαφήμιση για την ελληνική αισθητική».

Στην συνέχεια βλέπουμε την σύζυγο του Πρωθυπουργού να σχολιάζει το γεγονός ότι το κτήριο είχε να βαφτεί από το 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αφορμή για την ανακαίνιση ήταν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Χαρακτηριστικά η πρώτη κυρία, περιέγραψε «Η φιλοσοφία μου ήταν ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε, να αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό», ενώ αναφερόμενη στα πρώτα σχόλια του συζύγου της είπε, «Μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε, αλλά δεν μπορεί να κοστίσει στο ελληνικό κράτος ούτε μια δεκάρα».

Έτσι και έγινε, με μια ομάδα από περίπου 10 εθελοντές, που δούλεψαν σκληρά για να αποκατασταθούν, τρείς αίθουσες, η αίθουσα συσκέψεων, ο χώρος υποδοχής και του γραφείο του Πρωθυπουργού, με την διακόσμηση να γίνεται από Έλληνες καλλιτέχνες, συλλέκτες αλλά και από ιδρύματα που δάνεισαν τα έργα τέχνης τους για δύο περίπου χρόνια. Ενώ, «Η σκέψη είναι να ανανεώνουμε τη συλλογή των έργων τέχνης κάθε δύο χρόνια, ώστε να μπορούμε να αναδείξουμε το ταλέντο των Ελλήνων καλλιτεχνών τόσο στους ξένους αξιωματούχους που επισκέπτονται το χώρο όσο και σε πολίτες», εξηγεί αποκαλύπτοντας ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να ανοίγει το γραφείο στο κοινό μία φορά το μήνα.

Ακόμη ένας στόχος ήταν να αναδειχθούν οι δουλειές γυναικών καλλιτεχνών, όπως ένα γλυπτό της κεραμίστας Ελένης Βερναρδάκη κοσμεί την αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ για το σαλόνι, η Ελληνοαργεντίνη Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου πρόσφερε ένα υφαντό που απεικονίζει το φαράγγι της Σαμαριάς. Με την κυρία Μητσοτάκη να αφηγείται «Την κάλεσα στην Αργεντινή και τη ρώτησαν αν έχει κάτι που θα ήθελε να μας δανείσει, και εκείνη όχι μόνο συμφώνησε αλλά ο σύζυγός της το έφερε ο ίδιος, ώστε να έχει φτάσει έγκαιρα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου».

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι υπάρχει η σκέψη να ανανεωθεί και ο εξωτερικός χώρος, συγκεκριμένα η αυλή αφού πολύ συχνά ξένοι αξιωματούχοι που βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα προσκαλούνται για πρωινό.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X