ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Απίστευτο: Άντρες στην Νότια Κορέα μαγνητοσκοπούν γυναίκες σε τουαλέτες και όχι μόνο

Δέσποινα Άσπρου

Η ορμή του κινήματος #MeToo απελευθέρωσε τόσο τον θυμό όσο και τον λόγο. Από την ημέρα που αρκετές celebrities και όχι μόνο, κατήγγειλαν επίσημα το γεγονός ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχληση, μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερες γυναίκες βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν. Αυτή την φορά τα νέα έρχονται από την Νότιο Κορέα.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, σύμφωνα με τις Νοτιοκορεάτισσες ένα φαινόμενο ιδιαίτερα τραγικό θα λέγαμε, ακμάζει στην χώρα ολοένα και πιο πολύ: Άντρες μαγνητοσκοπούν γυναίκες εν αγνοία τους και σε βάρος τους μέσα στις τουαλέτες, στο σχολείο, μέσα στα τραίνα, στα αποδυτήρια, σε βεστιάρια. 

Το φαινόμενο αυτό, το οποίο ονομάζεται "molka", οι γυναίκες από την Νότιο Κορέα αποφάσισαν έμπρακτα να το αντιμετωπίσουν. Ήδη από τον Μάιο ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Αίτημα τους, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα για την καταστολή της "πορνογραφίας από κρυφή κάμερα".

Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ότι στην χώρα σχεδόν καθημερινά ο Τύπος γράφει για τη σύλληψη ανδρών που πιάστηκαν την ώρα που μαγνητοσκοπούσαν μυστικά γυναίκες σε πολύ ιδιωτικές στιγμές της ζωής τους.

Οι ηδονοβλεψίες, σύμφωνα τόσο με τα στοιχεία, όσο και με τις γυναίκες που διαμαρτύρονται, είναι καθηγητές, γιατροί, πάστορες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αστυνομικοί και ακόμη και ένας δικαστής. Συνήθως τιμωρούνται με πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης με αναστολή. Οι διαδηλώτριες ζητούν αυστηρότερες κυρώσεις και παύση της λειτουργίας ιστοτόπων που μεταδίδουν τα βίντεο αυτά.

Οι αναφορές στην αστυνομία που κάνουν λόγο για περιστατικά με κρυφές κάμερες αυξήθηκαν από 1.100 που ήταν το 2010 σε 6.500 πέρυσι. Πραγματικά η κατάσταση αυτή σοκάρει και επιβάλλεται άμεσα να σταματήσει. 

Δείτε βίντεο από διαδήλωσή τους: 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση