ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

«Αποκρουστικές οι γυναίκες με τρίχες, ραγάδες και κυτταρίτιδα»

Tα σχόλια της Αφροδίτης Λατινοπούλου και ο πραγματικός κόσμος των γυναικών

newsroom must

Λίγες μέρες μετά και τον σάλο που έγινε στα Ελληνικά μέσα για την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στον τελικό της Eurovision 2021, και τα επικριτικά σχόλια για το σώμα της, μετά και τις τοποθετήσεις δεκάδων γυναικών για την ανάγκη για πάταγο του ‘body shaming’, έρχεται η πολιτευτής της Ν.Δ, Αφροδίτη Λατινοπούλου, να ξαναβάλει φωτιά στα μέσα.

Η ίδια, αν και μόλις 30 ετών, μιλά με απαρχαιωμένες, στερεοτυπικές απόψεις για την καλαισθησία και τα όσα πιστεύει ότι πρέπει να υπόκεινται οι γυναίκες, για να είναι «παρουσιάσιμες» με τα δικά της δεδομένα, πράγμα που όπως καταλαβαίνετε δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικά, σε ένα βίντεο της η ίδια είπε «Η αξύριστη γυναικεία μασχάλη ως νέο "πρότυπο" ομορφιάς που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Πρόκειται για τις περιβόητες φωτογραφίες γυναικών, οι οποίες αναδεικνύουν τα τριχωτά σημεία του σώματός τους, αφήνουν τρίχες στα πόδια και τα φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους. Και αναρωτιέμαι στους άνδρες προφανώς μπορεί να μην αρέσουν, ή να αρέσουν. Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα νιώθω ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιες φωτογραφίες. Είμαι γυναίκα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου εγώ γιατί πρέπει να το δω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και φυσιολογικό. Δεν είναι. Είναι άσχημο. Και βλέπουμε από την άλλη τους άνδρες να γέρνουν προς την γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού, βάφονται, φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα. Γενικότερα κάνουν πράγματα που συνήθως κάνουν οι γυναίκες. Από την άλλη οι γυναίκες γέρνουν προς τους άνδρες. Μένουν αξύριστες, προβάλλουν το ότι είναι αξύριστες, ντύνονται με oversized ρούχα, που πολλές φορές είναι ανδρικά ρούχα και όλο αυτό θέλουν να δείξουν ότι είναι φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι αποκρουστικό και για τις γυναίκες και για τους άνδρες. Μία νοσηρή μειοψηφία που δεν θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς, ούτε το φυσιολογικό που έχουμε μάθει έως τώρα. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε. Και όσοι μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη γιατί αυτό που αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη, είναι η εποχή των σπηλαίων. Γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μια γυναίκα δεν περιποιούταν τον εαυτό της».

Και όλα αυτά ξεκίνησαν από την Ella Emhoff (θετή κόρη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ – Kamala Harris) η οποία είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα στον χώρο του μόντελινγκ – και μέλος ενός τεραστίου πρακτορείου μοντέλων. Οι αναρτήσεις της σύμφωνα με τους ‘New York Times’ «δεν αφορά πλέον το σχήμα, το μέγεθος ή το φύλο. Η Έλα δείχνει την τάση της εποχής. Αποπνέει ένα αίσθημα χαράς».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ella emhoff (@ellaemhoff)

Στην αντεπίθεση όμως πέρασαν και μερικές από τις γνωστές για την κοινωνική τους ευαισθητοποίηση, Ελληνίδες celebrities, μέσα από αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, ταγμένες εναντίων τέτοιων απόψεων.

Χαρακτηριστικά, πρώτη η Μαίρη Συνατσάκη, με μία ανάρτησή της στο Instagram απαντά στα σχόλια της Λατινοπούλου, λέγοντας «Μου το έχετε στείλει άπειροι το βίντεο της κυρίας που γίνεται έξαλλη με τις τρίχες άλλων γυναικών. Δεν το ποστάρω και δεν βάζω το λινκ, γιατί εγώ προσωπικά δεν θέλω να αναπαράγω τέτοιου είδους σκοταδιστικές απόψεις. Πιστεύω ότι ήθελε να γίνει viral. Πιστεύω ότι τα εννοεί, αλλά θεωρώ πως ήθελε έξτρα προσοχή. Προτείνω να μην της τη χαρίσουμε. Αυτό το βίντεο είναι το απόλυτο παράδειγμα τού πώς μοιάζει ο εξωτερικευμένος μισογυνισμός. Και ξέρετε κάτι; Δεν έχει νόημα να βγούμε όλοι και να την κράξουμε. Τη συμπονώ. Μεγάλωσε όπως όλοι μας σε μια κοινωνία εξαιρετικά προβληματική στο πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με βάση το φύλο τους. Αυτό έμαθε. Αυτό αναπαράγει. Αν δεν της κάνουμε το χατίρι του virality μπορεί να είναι καλύτερα. Δεν ξέρω. Είναι οι πρώτες μου σκέψεις. Όσο λιγότερο φως δίνουμε στις σκοτεινές απόψεις, τόσο πιο πολύ θα χάνονται στις σκιές τους. Μέχρι κάποτε να εκλείψουν».

Θέση στο θέμα πήρε και η Ελένη Φουρέϊρα, αναρτώντας μια εντελώς αφιλτράριστη φωτογραφία στο Instagram της, και γράφοντας «Αγαπώ το σώμα μου, αγαπώ τις ραγάδες μου, αγαπώ την κυτταρίτιδά μου, είμαι γυναίκα».

Ενώ τέλος, τοποθετήθηκε η Ζέτα Δούκα με παρόμοιο τρόπο, ανεβάζοντας ένα Instastory που έλεγε «πολλά», σε μια φωτογραφία που έγραφε «Ας μη δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που δεν έχουν κάτι να πουν. Ας μην ασχολούμαστε με τρίχες».

Στον χορό των απαντήσεων μπήκε και η Μαρία Σολωμού με την δική της ανάρτηση, γράφοντας «Μέσα σ όλη αυτήν την ινσταγκραμική φρενίτιδα και την αγωνία του ιδανικού ρετούς ένιωσα την ανάγκη να ανεβάσω κάποιες πραγματικές φωτογραφίες ,όχι για να το παίξω έξυπνη – έχουμε πολλούς τέτοιους έτσι κι αλλιώς-αλλά για την απομυθοποίηση του πράγματος ….. βαριέμαι αυτήν την κρυφή ενοχή της ατέλειας ! Έχω ραγάδες απ τα 13 μου, κυτταρίτιδα απ τα 18 και έσχατως απέκτησα και επιδερμική χαλάρωση….. και ας κάνω 5 φορές την βδομάδα γυμναστική και ας κάνω διατροφές και αποτοξινώσεις και ας έχω δοκιμάσει από λεμφικά μασάζ ,μέχρι scrubs , dry brush και κρέμες …..και ας μην έχω το δικαίωμα να παραπονεθώ για τίποτα απ όλα αυτά γιατί η απάντηση «εσύ μη μιλάς» είναι ομόφωνη …..Καλοκαιράκι προ των πυλών ,θα φορεθούν τα καινούρια μαγιουδάκια, θα γίνουμε σοκολατί, θα ποζάρουμε με σκέρτσο για να έρθει στο τέλος το απαραίτητο ρετούς να τελειοποιήσει το ποστ μας!!! . Δεν αποτελώ εξαίρεση, …….η ανακάλυψη της κατάλληλης σκιάς και ώρας για το κλικ της επιτυχίας είναι πλέον ειδικότης μου!!! Να σας πω όμως και κάτι…;;; Ας μην κοροϊδευόμαστε κανείς δεν είναι όπως στις φωτογραφίες, ΚΑΝΕΙΣ!!! Δεν υπάρχει τέλειο…αυτό που υπάρχει είναι ο φοβερός @nikzik ,ο κατάλληλος φωτισμός και η σωστή γωνία, χωρίς make up ,χωρίς ρετούς …τόσο απλά. Γιατί ένα ωραίο σώμα μπορεί να έχει ατέλειες ,και να σας πω και κάτι; Δεν πειράζει!!…. καθόλου δεν πειράζει…

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maria Solomou (@mariasolomou_official)

Ποια είναι η γνώμη σας;
Οι γυναίκες να αφήνουν τις τρίχες τους και να δείχνουν τις ατέλειες τους αν το επιθυμούν
Να ξυρίζουν οι γυναίκες τις τρίχες τους και να μην δείχνουν δημόσια τις ραγάδες και την κυτταρίτιδα τους
 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση