ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στην κατηγορία Α

Την ερχόμενη Πέμπτη το ζήτημα της Ελλάδας θα τεθεί επί τάπητος κατά τη διαδικασία ανακατηγοριοποίησης των χωρών την οποία επιλαμβάνονται οι αρμόδιοι.

Της Άντρης Θρασυβούλου

Ολοένα και πιο απομακρυσμένο είναι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει από την ταξιδιωτική κατηγορία Β' στην Α με την επιδημιολογική κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες στη χώρα επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση για υποβάθμιση της η οποία επέφερε αρκετές αντιδράσεις ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο.Πηγές εκ της επιδημιολογικής ομάδας ανέφεραν στην «Κ», ότι η κατάσταση στην Ελλάδα η οποία φαίνεται ότι χειροτερεύει, δεικνύει την ορθότητα της απόφασης της Κύπρου για υποβάθμιση της στην Κατηγορία Β.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 153 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, αριθμός ο οποίος αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας ενώ την Παρασκευή τα νέα κρούσματα έφθασαν τα 151. Την ίδια ώρα, μελετάται το ενδεχόμενο Lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού που έφθασαν τα 103 σε τρεις ημέρες. Επιπλέον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, παραπέμποντας και στις σχετικές κατευθύνσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) το οποίο συστήνει την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία.

Πάντως, την ερχόμενη Πέμπτη το ζήτημα της Ελλάδας θα τεθεί επί τάπητος κατά τη διαδικασία ανακατηγοριοποίησης των χωρών την οποία επιλαμβάνονται οι αρμόδιοι.

Ο συντονισμός των επιδημιολόγων σε Ελλάδα και Κύπρο υπό τη μορφή της υπο-ομάδας που έχει συσταθεί θα βοηθήσει σε καλύτερη ανάλυση της κατάστασης. Δύο μέλη της επιδημιολογικής ομάδας της Κύπρου όπως πληροφορούμαστε, αναμένεται να συντονιστούν με την αντίστοιχη επιδημιολογική ομάδα της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο σε ότι αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων του ιού τις τρεις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζεται ως σχετικά ικανοποιητική από τους επιδημιολόγους καθώς δεν παρουσιάζεται αυξητική τάση.

Όπως ανέφερε στην «Κ» η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, δρ Μαρία Κολιού, η κατάσταση αυτές τις ημέρες τουλάχιστον δεν έχει επιδεινωθεί. Bάση του γεγονότος ότι οι έλεγχοι έχουν πλέον αυξηθεί θεωρείται θετικό ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν ξεπερνά τα 20.

Πάντως, τέσσερα άτομα είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε Φιλανδία, Αμερική, Σουηδία και Πάρο, επιστρέφοντας στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του τελευταίου 10ημέρου ανήκουν στη λίστα των νέων κρουσμάτων. Να σημειωθεί επίσης ότι τα τέσσερα είναι εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά.

Δεκαπενταύγουστος με... προσοχή

Ο συνωστισμός και οι υπερβολικές συναθροίσεις θα πρέπει ν' αποφεύγονται σημειώνει η κ. Κολιού ενόψει του Δεκαπενταυγούστου όπου παραδοσιακά πραγματοποιούνται οικογενειακές συνάξεις. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους, η ερχόμενη εβδομάδα ανάλογα και με τη διαμόρφωση της επιδημιολογικής εικόνας θεωρείται κρίσιμη εν αναμονή και της σύσκεψης των ειδικών την ερχόμενη Τρίτη όπου θα τεθούν όλα τα δεδομένα επί ταπήτος ώστε να ληφθούν αποφάσεις εάν είναι αναγκαίο.

Yπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο της επέκτασης των μέτρων όπως στην περίπτωση της Λεμεσού, σε ολόκληρη την Κύπρο να αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο σε περίπτωση που χρειαστεί καθώς ο χρόνος που θα μεσολαβήσει θα καταδείξει με μεγαλύτερη ακρίβεια το μέγεθος της διασποράς του ιού στην κοινότητα

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση