ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Αρχή Ραδιοτηλεόρασης: Δεν κόψαμε εμείς τις σκηνές της Εθνικής Ελλάδος

Kαμιά ευθύνη δεν φέρει η Αρχή για τις κομμένες σκηνές σε επεισόδιο της σειράς Εθνική Ελλάδος. Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης σε ανακοίνωση της ρίχνει τις ευθύνες στον ραδιοσταθμό για τις σκηνές που κόπηκαν και ξεκαθαρίζει την θέση της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων, μια από τις βασικές ευθύνες της Αρχής είναι η προστασία των ανηλίκων από ακατάλληλο ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο. Ειδικότερα σε σχέση με τα θέματα προστασίας των ανηλίκων, επισημαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα “European Regulators Group for Audiovisual Media Services (ERGA)” και συγκεκριμένα στην υποεπιτροπή, η οποία ασχολείται με το θέμα: ''Protection of Minors'', συζήτηση αναφορικά με την ανάγκη αναθεώρησης των προνοιών της υφιστάμενης Κοινοτικής Οδηγίας (AVMS) που αφορούν στην προστασία των ανηλίκων, ούτως ώστε να γίνουν ακόμα πιο αυστηρές.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επικείμενης τροποποίησης της Νομοθεσίας της, η Αρχή έχει συμπεριλάβει νέες και πιο αυστηρές πρόνοιες σε ό, τι αφορά στην καταπολέμηση της ομοφοβίας και της προστασίας της διαφορετικότητας.

Εν πάση περιπτώσει, η Αρχή σε καμία περίπτωση δεν ασκεί λογοκρισία και δεν παρεμβαίνει προληπτικά στο έργο και στις αποφάσεις των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, όπως δεν παρενέβη και ούτε είχε οποιανδήποτε ανάμειξη στην απόφαση του τηλεοπτικού οργανισμού MEGA για αφαίρεση της υπό συζήτηση σκηνής.

Αντιθέτως, η Αρχή ενθαρρύνει την αυτορύθμιση από μέρους των οργανισμών, ούτως ώστε το περιεχόμενο, το οποίο προβάλλεται εντός οικογενειακής ζώνης, να είναι σύμφωνο με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας. Ως εκ τούτου, όταν ένα πρόγραμμα περιλαμβάνει σκηνή ή σκηνές ακατάλληλες για ανήλικους, οι τηλεοπτικοί οργανισμοί έχουν την επιλογή να κρίνουν και να αποφασίσουν κατά πόσο θα το μεταδώσουν εντός οικογενειακής ζώνης, εφόσον έχουν προβεί στις αναγκαίες ρυθμίσεις, ή εκτός οικογενειακής ζώνης, χωρίς οποιεσδήποτε τροποποιήσεις. Πηγή: 24news.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση