ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ας νικήσουμε τη φθινοπωρινή μελαγχολία

Τα πράγματα είναι απλά. Έχει παρέλθει πια η περίοδος του έντονου πυρετού από την επαναφορά στην καθημερινότητα

Λίγο ο φόβος από την πανδημία, λίγο το… κουτσουρεμένο καλοκαίρι που ζήσαμε, το φετινό φθινόπωρο μοιάζει ακόμη πιο μελαγχολικό. Δεν θα το αφήσουμε, όμως, να μας πάρει από κάτω.

Τα πράγματα είναι απλά. Έχει παρέλθει πια η περίοδος του έντονου πυρετού από την επαναφορά στην καθημερινότητα, έχει μπει κάπως η ζωή σας και των οικείων σας σε τάξη. Τώρα, όμως, πώς χειριζόμαστε μια από τις πιο αμήχανες και αβέβαιες περιόδους που μάς περιμένουν; Συνήθως, η συγκεκριμένη περίοδος ήταν η ιδανική για να οργανώσετε τα ταξίδια της σεζόν, να συγκεντρώσετε ιδέες για τις χριστουγεννιάτικές σας διακοπές ή ένα μικρό ταξιδιωτικό διάλειμμα μέσα στον Νοέμβρη. Το τοπίο παραμένει θολό. Πρέπει, λοιπόν, με ρεαλισμό και σύνεση να αποβάλουμε την… παραπανίσια θλίψη του φθινοπώρου βλέποντας με αισιοδοξία τις εξελίξεις.

Πραγματισμός
Πάρτε το απόφαση. Δεν πρόκειται να κάνετε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό για αναψυχή το προσεχές διάστημα και, όσο κι αν ελπίδα σας παραμένει κάπου κρυμμένη πιστεύοντας πως τα Χριστούγεννα θα σας βρουν σε κάποιο εξωτικό μέρος, καλό θα ήταν να προσγειώσετε την ονειροπόλησή σας και να οργανωθείτε από νωρίς εξετάζοντας… ντόπιες επιλογές. Μην αφεθείτε στη σύγχυση που επικρατεί με το εμβόλιο, αλλά, απεναντίας, προσπαθήστε να φανείτε ρεαλιστές. Βρείτε την καλύτερη λύση για χειμερινό τουρισμό -πριν είναι πολύ αργά και κλείστε τις διακοπές σας. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση βεβαιότητας και ασφάλειας κι ένα θετικό ορόσημο προσμονής για το επόμενο διάστημα.

Όσο είναι καιρός…
Με τις προβλέψεις να παραμένουν δυσοίωνες, τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες, αρκετοί ψυχολόγοι, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προτείνουν όπως καθορίσουμε ήδη από τώρα έναν μικρό πυρήνα φίλων, οι οποίοι θα αποτελούν την ασφαλή καταφυγή μας τις στιγμές που θα θέλουμε να πάμε για ένα καφεδάκι ή για φαγητό. Για να μη συνεχίσουμε κι εμείς με τη σειρά μας την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, καλό θα ήταν, λοιπόν, από τώρα, να σταθεροποιήσουμε τον κοινωνικό μας περίγυρο, επιλέγοντας άτομα που τα χαρακτηρίζει η ατομική ευθύνη. Αποφύγετε άσκοπες συναντήσεις με άτομα που γνωρίζετε ήδη πως έχουν βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, που απαιτεί, κιόλας, κοινωνικές συναναστροφές και εγκαρδιότητες, ώστε να μην μπείτε κι εσείς στην αλυσίδα που ενδεχομένως θα σας κρατήσει απομονωμένους στο σπίτι, στην περίπτωση που ένα άτομο από την παρέα ήρθε σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα κ.λπ.

Οι σταθερές αξίες
Κάποιες σταθερές αξίες δεν πρέπει να ξεχνιούνται ποτέ. Αυτή η περίοδος του χρόνου ευνοεί τα νέα ξεκινήματα. Έχοντας ήδη οργανώσει την καθημερινότητά σας, μπορείτε εύκολα, πλέον, να διαπιστώσετε κατά πόσον σάς μένει αρκετός χρόνος, ώστε να επιδοθείτε σε κάποιο άθλημα, να ξεκινήσετε ένα χόμπι γενικότερα ή μια ξένη γλώσσα. Ειδικά για τις πιο… καθιστικές ασχολίες, οι διαδικτυακές κι εξ αποστάσεως λύσεις έχουν πάρει φωτιά το τελευταίο διάστημα ελέω πανδημίας, οπότε δεν έχετε πια καμιά δικαιολογία για τεμπελιά. Ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας είναι πολύτιμος, καθώς τονώνει την αυτοπεποίθησή μας και δημιουργεί μικρές καθημερινές οάσεις που μάς βοηθούν να δραπετεύσουμε από τα κοινωνικά κι επαγγελματικά «πρέπει».

Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση