ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες και sneakers μαζί με μια oversized τσάντα ώμου
 

Αυτά είναι τα σημεία για rapid test την Πέμπτη 04/03

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Συνεχίζονται τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, με γνώμονα τη διαρκή επιτήρηση της κοινότητας και των χώρων εργασίας.

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τα Διατάγματα, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ευθύνη να συντονίζουν όπως οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε rapid test, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού ως ακολούθως:

• Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους.
• Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 4 εργαζόμενους.
• Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 11 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά.

Επιπρόσθετα, μέσω του προγράμματος οφείλουν να συμμετέχουν και οι αυτοεργοδοτούμενοι, καθώς και άτομα που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί ή/και έχουν την ευθύνη για τη φροντίδα ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία ή ατόμων που δεν μπορούν να αυτό-εξυπηρετηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό σχολικών μονάδων οφείλουν υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test αντιγόνου. Το πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος θα πρέπει να παρουσιάζεται κατά τους ελέγχους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Διάταγμα, ημερομηνίας 2 Μαρτίου, από τις 8 Μαρτίου απαιτείται από τους μαθητές/μαθήτριες ηλικίας 12 ετών και άνω η προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικού rapid test σε εβδομαδιαία βάση. Σημειώνεται ότι κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στα δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, ωστόσο το προσωπικό και οι μαθητές μπορούν να εξυπηρετούνται και στα διάφορα σημεία δειγματοληψίας.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες, σύμφωνα με το πλάνο που καταρτίζει ο εργοδότης/προϊστάμενος. Για την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, οι μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στις ακόλουθες τοποθεσίες:




NEWS: Τελευταία Ενημέρωση