ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αυτές είναι οι εξαιρέσεις τις μέρες των γιορτών

Εξαιρέσεις ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας που θα ισχύουν τις ημέρες των εορτών νοουμένου ότι η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέπει

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, συμπεριλαμβανομένων και των χαλαρώσεων που αναμένεται να ισχύσουν σε παγκύπρια βάση από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021, εάν και εφόσον η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάσει βελτίωση.

Μαζί με τις πιο πάνω εξαιρέσεις, ο Υπουργός ανακοίνωσε και αυτές που θα ισχύσουν τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παγκύπρια μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από 14 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι 7 Ιανουαρίου 2021, νοουμένου ότι η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέπει:

1. Επαναφέρεται η απαγόρευση ρύθμισης της μετακίνησης προσώπων στις 23.00 μ.μ. μέχρι τις 05.00 π.μ. εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετάβασης από και προς χώρους εργασίας, μετάβασης ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά και διακίνησης κυνηγών προς και εντός μη απαγορευμένων περιοχών κυνηγίου από τις 03.00 π.μ. μόνο κατά τις επιτρεπόμενες ημέρες κυνηγίου.

Με μοναδική εξαίρεση στις 24 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Χριστουγέννων), 31 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Πρωτοχρονιάς), η απαγόρευση μετακίνησης διαφοροποιείται και ισχύει από τις 02.00π.μ. μέχρι τις 06.00π.μ.

2. Παραμένει η απαγόρευση της παρουσίας και συναθροίσεων πέραν των 10 προσώπων σε οικίες

Εξαίρεση στις, 23/12 έως 1/01 μέχρι 15 πρόσωπα

3. Επαναφέρεται η λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 22.30 μ.μ. (αυστηρή προϋπόθεση η εξυπηρέτηση να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, δεν επιτρέπονται κρατήσεις πέραν των έξι προσώπων, μέγιστος αριθμός 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 σε εξωτερικούς χώρους υπό την προϋπόθεση της τήρησης του μέτρου του ενός προσώπου ανά 3 τ.μ. κατ΄ ελάχιστο για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. κατ΄ ελάχιστο για εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων των κατευθυντηρίων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας).

Εξαίρεση παραμονής Χριστουγέννων και Παραμονής Πρωτοχρονιάς 12.30πμ

Πηγή: Η Καθημερινή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X