ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αυτές είναι οι γυναίκες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε και εκτός από την Ζέτα Αιμιλιανίδου που παραμένει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είδαμε την προσθήκη ακόμα 2 γυναικών που αναλαμβάνουν θέση σε Υπουργείο.

Πρόκειται για την Βασιλική Αναστασιάδου τη νέα Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, και την Νατάσα Πηλείδου που αναλαμβάνει καθήκοντα Υφυπουργού Ναυτιλίας.

Ακόμα μια γυναικεία παρουσία προστίθεται με την Κλέλια Βασιλείου να αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπρόσωπου.

ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ

 

Απέκτησε πτυχίο νομικών σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος ''Marketing Management'' του Cyprus Institute of Marketing. Έχει πετύχει στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος από το 1978.
Από τις 15 Μαρτίου 2010 μέχρι τις 2 Απριλίου 2013 κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού. Κατά την περίοδο αυτή, είχε την ευθύνη ολοκλήρωσης του 2ου Γύρου Χορήγησης Αδειών Εξερεύνησης Υδρογονανθράκων σε Υπεράκτιες Περιοχές της Κύπρου. Ήταν η Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία με βάση τον νόμο είχε την ευθύνη της αξιολόγησης των αιτήσεων των εταιρειών οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, που τελικά οδήγησε στην υπογραφή συμβολαίων για 5 τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ήταν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κατά την περίοδο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία και διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου και του Ειδικού Ταμείου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας.Στις 3 Απριλίου 2013 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Θέση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM in European Union Law) στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και απέκτησε άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Το 1983 διορίστηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ανήλθε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της υπηρεσίας αυτής. Το 1999, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα της θέσης Πρώτου Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, που κατείχε, της ανατέθηκε ο συντονισμός της έκτακτης υπηρεσίας της Βουλής που ανέλαβε το έργο για την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο. Το 2002 διορίστηκε Διευθύντρια της νεοσυσταθείσας τότε Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θέση από την οποία εργάστηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. To 2007 διορίστηκε Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και το 2013 Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΗΛΕΙΔΟΥ

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία πέραν των δώδεκα ετών, κυρίως σε διευθυντικές θέσεις. Συγκεκριμένα, εργάστηκε με την PwC στην Κύπρο, στο Μιλάνο και στο Λονδίνο στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές εταιρείες όπως τράπεζες, χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, κατασκευής έργων, ναυπήγησης και πώλησης προϊόντων ταχείας κατανάλωσης. Μέχρι την 31η Μαρτίου είναι η Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία και αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

ΚΛΕΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Κατέχει πτυχίο στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Εθνικό και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε από διάφορες θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες και διετέλεσε Διευθύντρια Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και Πρόεδρος του ΔΣ των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου.

 Την 1η Μαρτίου  αναλαμβάνουν και επίσημα τα καθήκοντά τους.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση