ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αυτές είναι οι χαλαρώσεις για την Καθαρά Δευτέρα

Μετά από την αξιολόγηση των δεδομένων αλλά και την κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως τα νέα μέτρα να μην έχουν τις χαλαρώσεις που ο κόσμος ανέμενε αλλά όσον αφορά στην ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 15 Μαρτίου λήφθηκαν σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως επιτραπεί η πρόσβαση σε πλατείες και πάρκα μέχρι 6 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών ενώ μόνο  για τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα.

Όσον αφορά στο Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως τα μέτρα επικεντρωθούν στα πιο κάτω. 

16-31 Μαρτίου
Στοχευμένα μέτρα σε κλειστούς χώρους που παρουσιάζουν αυξημένες συρροές κρουσμάτων και με μεγάλο κίνδυνο μεταδοτικότητας (γραφεία, δημοτικά, οικίες, κτλ) σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς στους χώρους αυτούς:

-Επαναφέρεται το 25% σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με αναπροσαρμογή του προγράμματος εβδομαδιαίου ελέγχου rapid tests στο 25% των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών και παράλληλη ενίσχυση της εποπτείας και των ελέγχων.

-Αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων στην Επαρχία Λεμεσού με φυσική παρουσία μαθητών μέχρι τις 31 Μαρτίου.

-Παράταση της αναστολής φυσικής παρουσίας των Γυμνασίων σε παγκύπρια βάση για τις επόμενές δύο βδομάδες (μέχρι τις 31.03.2021), ώστε να αποτραπούν εξάρσεις κρουσμάτων.

-Επιτρέπεται από τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, η πρόσβαση σε πλατείες και πάρκα μέχρι 6 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών. 

-Μόνο για τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα.

-Επαναλειτουργούν από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, μόνο οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών, με αυστηρό πρωτόκολλο που θα δημοσιευθεί, τηρουμένων των μέτρων απόστασης και των υγειονομικών οδηγιών.

-Μετακινείται από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, η ώρα ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ στις 11 το βράδυ ενώ τα μηνύματα παραμένουν στα δύο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση