ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Λούβρου

Η Des Cars είναι συνδεδεμένη με το Λούβρο από το παρελθόν, έχοντας σπουδάσει ιστορία τέχνης στο École du Louvre, τη σχολή του μουσείου

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Της Λουΐζας Λούη

Το Λούβρο πρόκειται να έχει γυναίκα πρόεδρο για πρώτη φορά στην 228ετή ιστορία του μουσείου του Παρισιού.

Η Laurence des Cars, η οποία είναι επί του παρόντος πρόεδρος δύο άλλων ιδρυμάτων του Παρισιού, το Musée d'Orsay και το Musée de l'Orangerie, θα αναλάβει τη δουλειά σε ένα από τους πιο σημαντικούς χώρους στον κόσμο της τέχνης από την 1η Σεπτεμβρίου.

Θα αναλάβει το μουσείο - το οποίο έχει ετήσιο προϋπολογισμό 240 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 291 εκατομμύρια δολάρια), περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους και περιφερειακό φυλάκιο στη βόρεια Γαλλία - σε μια δύσκολη στιγμή. Η πανδημία έβαλε φρένο στον διεθνή τουρισμό. Πριν χτυπήσει πέρυσι, το Λούβρο συγκέντρωσε περίπου 10 εκατομμύρια ετήσιους επισκέπτες, καθιστώντας το πιο δημοφιλές μουσείο στον κόσμο.

Η Des Cars, 54 ετών, είναι συνδεδεμένη με το Λούβρο από το παρελθόν, έχοντας σπουδάσει ιστορία τέχνης στο École du Louvre, τη σχολή του μουσείου. Στο προηγούμενο διάστημα επέβλεπε την ανάπτυξη του Λούβρου Abu Dhabi, ενός μουσείου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που εκμισθώνει το εμπορικό σήμα του Λούβρου και άνοιξε το 2017. Εκείνη τη χρονιά, διορίστηκε επίσης για τη διοίκηση του Musée d'Orsay, όπου έχει επαινεθεί για τις εκθέσεις σε συνεργασία με συνεργάτες όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Thyssen-Bornemisza στη Μαδρίτη. Η εκπομπή του 2019 «Black Models: From Géricault to Matisse», η οποία επικεντρώθηκε σε μαύρες φιγούρες που είχαν προηγουμένως παραλειφθεί στη γαλλική τέχνη και αναπτύχθηκε με την Wallach Art Gallery στη Νέα Υόρκη, θεωρείται ορόσημο της θητείας της.

«Ένα σπουδαίο μουσείο πρέπει να αντιμετωπίσει την ιστορία, συμπεριλαμβανομένης της ματιάς στην ιστορία των ιδρυμάτων μας», είπε στην Agence France-Presse σε συνέντευξη τον Απρίλιο. Είναι από τις λίγες γυναίκες που έχουν οδηγήσει μεγάλα γαλλικά μουσεία. Αυτή η έλλειψη είναι «συνέπεια των επίσημων θεσμών να μην φτάνουν αρκετά στις γυναίκες ή να μην τους παρέχουν αρκετή αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο des Cars σε συνέντευξη του 2018 στους The New York Times. Αλλά υπάρχει επίσης το «ζήτημα της αυτο λογοκρισίας - της γυναίκας που σκέφτεται,« δεν είμαι σε αυτό το είδος δουλειάς », είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση