ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Αυτή είναι η σαπουνόπερα που θέλεις στη ζωή σου!

Ξεκίνησε δειλά-δειλά το 1981 και εξελίχτηκε σε μία από τις πιο εμβληματικές τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 1980. Με την Joan Collins στο επίκεντρο, ήταν η σαπουνόπερα που λάτρευες γιατί ξεχείλιζε από δράμα και ίντριγκα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να καταλήξουμε στο γιατί έχουμε ενθουσιαστεί με την επιστροφή της στην TV.

Το στόρι
Η πλοκή της νέας σειράς είναι πάνω κάτω η ίδια με της παλιάς. Δύο από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Αμερικής, οι Carringtons και οι Colbys πασχίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο στα παιδιά και στην περιουσία τους. Η ιστορία θα εξιστορείται κυρίως μέσα από τα μάτια των δύο γυναικών σε κόντρα, της Fallon Carrington, κόρη του δισεκατομμυριούχου Blake Carrington, και της μελλοντικής μητριάς της, της Cristal. Το καστ περιλαμβάνει τους Grant Show, Elizabeth Gillies, Nathalie Kelley, James Mackay, Alan Dale, Rafael de la Fuente και Sam Adegoke. Μία από τις ελάχιστες διαφορές που θα έχει η νέα εκδοχή με την παλιά, είναι πως στη νέα, η Sammy Jo (ο χαρακτήρας που υποδυόταν η Heather Locklear) είναι ένας γκέι άντρας με το όνομα Sam Flores (και τον υποδύεται ο de la Fuente). 

Η επιστροφή
Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανακοινώθηκε πως μια νέα εκδοχή της σαπουνόπερας βρισκόταν σε εξέλιξη στο αμερικανικό δίκτυο The CW. Στα ηνία του σεναρίου είναι οι Josh Schwartz και Stephanie Savage, το δίδυμο πίσω από σαρωτικές τηλεοπτικές επιτυχίες όπως το «The O.C.» και το «Gossip Girl», και τη σεναριογράφο και παραγωγό του «Revenge», Sallie Patrick. Στην παραγωγή βρίσκουμε τους Richard Shapiro και Esther Shapiro, δημιουργούς της original σειράς. Λίγους μήνες αργότερα, το The CW έδωσε το πράσινο φως, με τον νέο κύκλο να ξεκινά το φθινόπωρο του 2017. 

H αρχική ιδέα
Η αρχική ιδέα για το «Dynasty» δημιουργήθηκε όταν το αμερικανικό δίκτυο ABC έψαχνε τρόπο να «κτυπήσει» μια άλλη σαπουνόπερα, το «Dallas», του CBS. Τα νούμερα τηλεθέασης της πρώτης σεζόν ήταν κάθε άλλο παρά εντυπωσιακά, κάτι που οδήγησε στην αναβάθμιση που δέχτηκε η σειρά στη δεύτερη. Το στόρι ακολουθούσε τον μεγιστάνα Blake Carrington και τη νέα του σύζυγο Krystle, ενώ στη δεύτερη σεζόν εμφανίστηκε η Joan Collins υποδυόμενη την Alexis, τη δολοπλόκα πρώην σύζυγο του Blake. Μέχρι το φθινόπωρο του 1982, το «Dynasty» έφτασε στις δέκα πρώτες σειρές της Αμερικής και μέχρι το 1985 ήταν η νούμερο ένα στα νούμερα τηλεθέασης. Ωστόσο, κατά τις δύο τελευταίες σεζόν η δημοτικότητά της άρχισε να πέφτει, με αποτέλεσμα να κοπεί την άνοιξη του 1989, μετά από εννέα σεζόν και 220 επεισόδια. Ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα κάθε χρονιά από το 1981 μέχρι το 1986, έχοντας καταφέρει να κερδίσει μόνο το 1984.

Η Joan Collins
Δεν είναι κρυφό πως η είσοδος της Joan Collins ήταν που έσπρωξε το «Dynasty» στην κορυφή. Η Alexis Carrington έκανε την πρώτη της εμφάνιση σαν μάρτυρας στη δίκη του πρώην συζύγου της, του Blake, και από τότε καθιερώθηκε σαν βασικό μέλος του καστ και αγαπημένη του κοινού. Η ίδια η Collins αποκάλυψε στα μετέπειτα χρόνια πως ο σκληροπυρηνικός χαρακτήρας της Alexis ήταν βασισμένος στον Donald Trump, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω της πρώην συζύγου του, Ivana. Παρότι η Alexis λατρεύτηκε από πολλούς και έγινε στην πορεία σήμα κατατεθέν της σειράς, τα αρχικά πλάνα ήθελαν την Collins να κάνει guest για δύο επεισόδια. Η μεγάλη απήχηση που είχε στον κόσμο οδήγησαν τους δημιουργούς στο να της προσφέρουν πολυετές συμβόλαιο. Σήμερα, η «μεγάλη» ηθοποιός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη νέα εκδοχή που ετοιμάζεται για το φθινόπωρο, μιας και είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία της για τη νέα γενιά να δει τη σειρά που έγραψε ιστορία τη δεκαετία του 1980.

Τα πρώτα σχόλια
Αυτή την επιθυμία φαίνεται πως συμμερίζονται οι ιθύνοντες του αμερικανικού δικτύου, αλλά και όλοι οι συντελεστές. Οι πρώτες αντιδράσεις για την επαναφορά της σειράς ήταν θετικές, και μετά την κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ το «Dynasty» μπήκε αμέσως και επίσημα στη λίστα με τα must watch της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Γεμάτο σκάνδαλα, σεξ, δράμα και κωμικοτραγικές καταστάσεις, το «Dynasty» είναι η σαπουνόπερα που θέλουμε οπωσδήποτε στη ζωή μας. 

 

Δειτε το πρώτο τρέιλερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση