ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Με ελληνικό εθνόσημο η σημαία που θα σκεπάζει το φέρετρο του Φίλιππου

Δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει άλλην από αυτήν της Ελλάδας.

newsroom must

Η κηδεία του Φίλιππου αναμένεται να γίνει το Σάββατο (17/04/21) όπως ανακοινώθηκε από τα ανάκτορα του Buckingham και θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου στο κάστρο του Windsor ενώ θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Όπως έχουν τα δεδομένα στην κηδεία θα παρευρεθούν με βάση το πρωτόκολλο 30 άτομα ενώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περιλαμβανομένης της βασίλισσας αναμένεται να φορούν μάσκα.

Τα τελευταία νέα όμως φέρνουν την είδηση της σημαίας που καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής θα καλύπτει το φέρετρο του Πρίγκιπα Φίλιππου. Δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει άλλην από αυτήν της Ελλάδας.

Η σημαία αποτελείται από 4 κομμάτια. Στην αριστερή γωνία υπάρχουν σε κίτρινο φόντο, κόκκινες καρδιές και μπλε δράκοι που αναπαριστούν το οικόσημο της Δανίας. Πάνω δεξιά υπάρχει ο λευκός σταυρός της σημαίας της Ελλάδας. Κάτω αριστερά υπάρχουν σε λευκό φόντο μαύρες κάθετες γραμμές, που είναι το οικόσημο της οικογένειας Mountbatten. Και κάτω δεξιά, υπάρχει ένα σκίτσο με ένα κάστρο που αναπαριστά το κάστρο του Εδιμβούργου, προς τιμήν του τίτλου του, Δούκας του Εδιμβούργου.

Ταυτόχρονα αναμένεται μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου να εκτεθούν τα μετάλλια και τα στρατιωτικά παράσημα που έχουν απονεμηθεί στον πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς και η στρατιωτική ράβδος και τα «φτερά» του βαθμού του από την θητεία του στην RAF.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X