ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Αυτός είναι ο 17χρονος που έφτιαξε το site με την live επέκταση του κορωνοϊού

«Ήθελα απλά να κάνω τα δεδομένα αυτά εύκολα προσβάσιμα για όλους αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα γινόταν κάτι τόσο μεγάλο»

Καθώς ολόκληρες πόλεις και χώρες προχώρησαν σε lockdown για να αποφύγουν την εξάπλωση του κορωνοϊού πολλοί ήταν αυτοί που δεν έβλεπαν πόσο μπορούσε να επεκταθεί ο ιός που σήμερα μας έκλεισε στα σπίτια μας.

Ο 17χρονος Avi Schiffmann από την Washington όμως κατάλαβε από νωρίς τι συνέβαινε έτσι κατάφερε να λανσάρει ένα Website το οποίο δείχνει πόσο εξαπλώνεται ο ιός σε όλες τις χώρες. Το ncov2019.live είναι το site που περίπου εκατομμύρια εμπιστεύονται καθημερινά για να ενημερώνονται σχετικά με τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο.

«Ήθελα απλά να κάνω τα δεδομένα αυτά εύκολα προσβάσιμα για όλους αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα γινόταν κάτι τόσο μεγάλο» δήλωσε στους New York Times

 
 
 
 

O Schiffmann συγκεντρώνει δεδομένα από διάφορες πηγές από όλο τον κόσμο όπως ο ΠΟΥ και το Centers for Disease Control and Prevention χρησιμοποιώντας μια τακτική κωδικοποίησης γνωστή ως "web-scraping".

Οι πίνακες και τα απλά γραφικά του site είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει αφού είναι εύκολο για όλους να παρακολουθήσουν το τι γίνεται. Ακόμα τα δεδομένα του ανανεώνονται αυτόματα κάθε ένα λεπτό.

Ο Schiffmann φοιτά στο Λύκειο του Mercer Island και έμαθε μόνος του από όταν ήταν 7 χρόνων για το coding βλέποντας βίντεο στο YouTube.

«Ο προγραμματισμός είναι ένα εξαιρετικά δημιουργικό μέσο. Αντί να χρησιμοποιείς πινέλο ή κάτι τέτοιο απλά γράφεις πολλές funky λέξεις και φτιάχνεις ένα site για τον κορωνοϊό» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος στους New York Times

Το πρώτο του «έργα» ήταν στο δημοτικό και ονομαζόταν «a stick-figure animation hub» ενώ έχει φτιάξει πάνω από 30 σελίδες.

«Ο εγκέφαλός τους πάει συνεχώς από το ένα πράγμα στο άλλο, το οποίο είναι καλό, όμως προσπαθώ να τον κάνω να συγκεντρωθεί κιόλας» δήλωσε η μητέρα του Nathalie Acher. «Εγώ δεν είμαι της τεχνολογίας. Μου φαίνεται βαρετή εκείνος όμως την βλέπει σαν μια μορφή τέχνης» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, o Schiffmann έφτιαξε την σελίδα κατά την διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου στο οποία είχαν πάει οικογενειακός για ski. Όπως ανέφερε ο ίδιος λαμβάνει πάρα πολλά email καθημερινά από κόσμο οι οποίοι όπως του γράφουν αγαπάνε την σελίδα αλλά του στέλνουν ένα σωρό πράγματα τα οποία θέλουν να αλλάξει «Είμαι κάπως οκ, μετά…»

Πήρε την απειλή του ιού πολύ σοβαρά πριν πολλοί άλλοι το κάνουν «Ανησυχούσα για λίγο επειδή έβλεπα ότι εξαπλωνόταν πολύ γρήγορα ανά το παγκόσμιο». Η μητέρα του παραδέχεται ότι έπρεπε να τον είχε ακούσει πιο νωρίς όταν εκείνος την ενημέρωνε για τα νέα κρούσματα εκείνη απαντούσε ότι είναι μακριά από αυτούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση