ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει κακοκαιρία

Aναλυτικές προβλέψεις

newsroom must

Θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι αύριο το απόγευμα, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από αύριο μέχρι και την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, η οποία υποχωρεί αργά το απόγευμα της Τρίτης, ενώ οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της οποίας, αναμένονται στη μέση ατμόσφαιρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νωρίς το πρωί παροδικά αυξημένες μέσες νεφώσεις πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά κατά τόπους μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα παροδικά αυξημένες μέσες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στο δυτικό μισό του νησιού τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αργότερα, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά αργότερα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, τις πρωινές και τις νυκτερινές ώρες. Το βράδυ θα σημειωθεί χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ στα παράλια θα πνέουν τοπικά πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως το πρωί μέχρι το μεσημέρι, ενώ στα παράλια θα πνέουν τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί δυτικοί άνεμοι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη, για να κυμανθεί όμως μέχρι αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X