ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Βαρυμπόμπη: Αστυνομικοί και πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες

Από τους ασυρμάτους ζητούν να γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα για να καταφέρουν να βγουν όλοι σώοι

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Στις φλόγες έχουν τυλιχτεί σπίτια στη Βαρυμπόμπη, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι έχει φτάσει στην πλατεία του οικισμού, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός.

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ζώα που βρίσκονταν στις αυλές σπιτιών έχουν καεί και τόσο οι αστυνομικές δυνάμεις όσο και οι δημοτικές αρχές πηγαίνουν πόρτα-πόρτα προκειμένου να απομακρυνθούν όλοι οι κάτοικοι με ασφάλεια.

Σύμφωνα με ρεποτάζ του ΣΚΑΪ, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες, όπου μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό τους. 

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, ο οποίος έκανε έκκληση για περισσότερες εναέριες δυνάμεις.

«Είναι ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης. Όπως δηλώνει, αυτή τη στιγμή απειλείται ο οικισμός της Βαρυμπόμπης ενώ η πυρκαγιά έχει κατέβει και στις Αδάμες.

«Είναι πάρα πολλά τα μέτωπα. Επιχειρούν πάρα πολλές δυνάμεις», τονίζει ο κ. Κόκκαλης ενώ προσθέτει ότι αυτή την ώρα πνέουν αρκετά δυνατοί άνεμοι. Ακόμη ο κ. Κόκκαλης αναφέρει ότι όσο βρισκόταν στη Λεωφόρο Βαρυμπόμπης είδε να έχουν πάρει φωτιά οι περίβολοι δύο σπιτιών, ωστόσο το ένα ήταν ακατοίκητο.

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και πυροσβέστες έχουν εγκλωβιστεί στην 8η στάση Βαρυμπόμπης στην οδό Ερυθραίας, όπου είναι σε εξέλιξη το μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αστυνομικοί πήγαν να βοηθήσουν πολίτες που εγκλωβίστηκαν στον δρόμο με τα αυτοκίνητά τους και εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι.

Κατάφεραν να απομακρύνουν κάποιους, όμως τους περικύκλωσε η φωτιά.

Από τους ασυρμάτους ζητούν να γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα για να καταφέρουν να βγουν όλοι σώοι.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση