ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Biden: Τίποτε δεν θα σταματήσει τη μετάβαση εξουσίας

O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι ο Trump δεν έχει αποδεχθεί το αποτέλεσμα

Tίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει τη μετάβαση εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες διαβεβαίωσε πριν από λίγο ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden.

Ο Joe Biden πρόσθεσε ότι η σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει «παρά την άρνηση του Donald Trump να αποδεχθεί τα εκλογικά αποτελέσματα», τονίζοντας πως κατά τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τους ηγέτες του κόσμου, τούς τονίζει ότι «Η Αμερική επέστρεψε».

Μάλιστα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Οι δηλώσεις Biden έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ντέλαγουερ.

Επικοινωνία με Macron

Νωρίτερα ο Joe Biden είχε επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron ο οποίος τον διαβεβαίωσε Joe Biden ότι είναι έτοιμος να εργαστούν από κοινού σε θέματα όπως το κλίμα, η υγεία, η μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Ο επικεφαλής του Γαλλικού κράτους συνεχάρη τονJoe Biden και την αντιπρόεδρό του Kamala Harris και τους διαβεβαίωσε για τη βούλησή του να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων: το κλίμα, την υγεία, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Το μέγαρο των Ηλυσίων ανέφερε, επίσης, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία Μacron- Biden διήρκεσε 10 λεπτά.

Ο Macron, που ανέλαβε καθήκοντα το 2017, δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Joe Biden, που διετέλεσε αντιπρόεδρος του Barack Obama το διάστημα μεταξύ 2009-2017.

Πηγή: Kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X