ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Βρετανία: Δύο νεογέννητα νίκησαν τον κορωνοϊό

Η ιστορία των μικρών Mason και Ava

Δύο νεογέννητα στην Βρετανία κατάφεραν να νικήσουν τον κορωνοϊό σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail.
Ο Mason Atton, από το Τσέστερφιλντ του Ντέρμπισαιρ νόσησε με τον κορωνοϊό στις μόλις 6 εβδομάδες της ζωής του και η μικρή Ava da Silva Jules, από το Άισλινγκτον του βόρειου Λονδίνου στις 7 εβδομάδες.

Τα δύο παιδιά ανέβασαν πυρετό και εκλέγαν ενώ οι γονείς τους δεν γνώριζαν τι να κάνουν ευτυχώς νοσηλεύτηκαν και πλέον αναρρώνουν.
Μετά από την περιπέτεια που έζησαν οι γονείς των δύο, αποφάσισαν να στείλουν το μήνυμα σε όλους τους γονείς να κάνουν το τεστ στα παιδιά τους αφού ο ιός δεν επηρεάζει μόνο τις μεγάλες ηλικίες.

«Μην ακούτε που λένε ότι ο κορωνοϊος μεταδίδεται μόνο στους ενήλικες, μπορεί να μεταδοθεί και στα παιδιά. Πάρτε τηλέφωνο τους ειδικούς και ζητήστε βοήθεια» δήλωσε ο πατέρας του μικρού Mason.

Όπως αναφέρει ο Mason ανέβασε πυρετό και όταν επισκέφτηκαν τον γιατρό τους συμβούλεψε να πάνε στο νοσοκομείο αφού ο πυρετός τους δεν έπεφτε «μας συμβούλευσαν να τον πάμε στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορούσαμε να κατεβάσουμε τον πυρετό του»
Στο Νοσοκομείο αρχικά ο γιατρός πίστευε ότι πρόκειται για βρογχίτιδα ενώ του έγινε και τεστ για Covid-19. Επιστρέφοντας στο σπίτι την επόμενη μέρα δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα που τους ενημέρωνε ότι το τεστ ήταν θετικό.

Επέστρεψαν στο νοσοκομείο για να συμβουλευτούν τους γιατρούς οι οποίοι χορήγησαν παρακεταμόλη στον μικρό για να ρίξουν τον πυρετό και έμειναν εκεί όλο το βράδυ.

«Μια εβδομάδα πριν αρρωστήσει ο Mason είχα επιστρέψει από το Λονδίνο με υψηλό πυρετό και βήχα και πιστεύω ότι εγώ έφερε τον ιό στο σπίτι. Νιώθω ένοχος που κόλλησα τον Mason και την σύντροφό μου Danielle» δήλωσε ο πατέρας.

Η μικρή Ava από την άλλη πέρασε την περιπέτειά της μακριά από την μητέρα της αφού είχε έντονο βήχα και δεν μπορούσε να είναι μαζί της στο νοσοκομείο. Την θέση της πήρε ο σύντροφός της ο οποίο ήταν μαζί με την μικρούλα συνεχώς.

«Το να μην μπορώ να είμαι με την κόρη μου όταν πήγε στο νοσοκομείο ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, δεν μπορούσα να φάω. Δεν έχω κλάψει ποτέ περισσότερο» δήλωσε στην Daily Mail.

Λίγες μέρες αφότου παρουσίασε συμπτώματα βήχα η μητέρα, η μικρή Ava άρχισε να μην τρώει και ανέβασε πυρετό «Εμφάνισε κάτι σαν άσθμα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά. Η θερμοκρασία της ανέβαινε και έφτασε τα 38,2. Κάλεσα βοήθεια και χρειάστηκαν λίγες ώρες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο».

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο γιατρός υπέθεσε ότι πρόκειται για μηνιγγίτιδα όμως της έκαναν και το τεστ στο οποίο βρέθηκε θετική και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δύο ημέρες. «Το τεστ ήταν θετικό και ο σύντροφος μου ξέσπασε σε κλάματα όταν μου το είπε στο τηλέφωνο. Ήμουν συντετριμμένη που δεν μπορούσα να είμαι μαζί της»

«Κάποιοι λένε ότι τα μωρά δεν μπορούν να κολλήσουν τον ιό αλλά ξεκάθαρα μπορούν. Δεν συνειδητοποιούν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση» τονίζει με την σειρά της και η μητέρα της Ava.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X