ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η Βρετανία από την Δευτέρα κλείνει τα σύνορα: Μόνο με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες

Σε 10ημερη καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Το Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει όλους τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους από τη Δευτέρα ώστε να προστατευτεί από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει το BBC, η ανακοίνωση έγινε διά στόματος του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον ο οποίος τόνισε ότι αυτό γίνεται για να «προστατεύσει από οποιονδήποτε κίνδυνο που ίσως προκύψει από μέχρι στιγμής άγνωστες μεταλλάξεις της Covid».

Όποιος ταξιδεύει στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ κορωνοϊού προτού ξεκινήσει ενώ σε καραντίνα θα μπαίνουν από την Δευτέρα όλοι οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό, καθώς τερματίζονται οι εξαιρέσεις που ίσχυαν για ορισμένες χώρες.

Η κυβέρνηση διευκρίνισε στη συνέχεια ότι καταργεί τις «εξαιρέσεις» για τους ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία και στο εξής όλοι όσοι φτάνουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών. Το διάστημα αυτό μπορεί να μειωθεί εφόσον υποβληθούν σε τεστ και βγει αρνητικό, πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους.

Παράλληλα, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε έκκληση στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να «μείνουν στο σπίτι το Σαββατοκύριακο» προειδοποιώντας ότι «δεν είναι η ώρα να χαλαρώσετε».

Το Ηνωμένο Βασίλειο πλήττεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας της Covid-19, γεγονός που αποδίδεται στην πιο μεταδοτική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού που κυκλοφορεί στη χώρα.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X