ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Bροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος

Αναλυτικές προβλέψεις για τον καιρό μέχρι και το Σάββατο

newsroom must

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, με τα φαινόμενα να εξασθενούν αρκετά κατά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Ωστόσο, στα νότια και στα ανατολικά παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί μέχρι κυματώδης στα ανατολικά παράλια, μέχρι πολύ κυματώδης στα νότια και στα βόρεια παράλια και μέχρι τρικυμιώδης στα δυτικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ σε υπήνεμες περιοχές αλλά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης στα ανατολικά παράλια, μέχρι πολύ κυματώδης στα νότια παράλια και μέχρι τρικυμιώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα καθώς και χιόνια τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ωστόσο κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο ωστόσο θα παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X