ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Celebrities ενώνουν τις φωνές τους προς τους G7 για τα εμβόλια κατα της COVID-19

Οι Liam Neeson, Orlando Bloom, David Beckham και Priyanka Chopra ζητούν ίσο καταμερισμό στις φτωχές χώρες.

newsroom must

Με την επικείμενη σύνοδο των G7 στην Βρετανία, όλος ο κόσμος αναμένει τα αποτελέσματα των αποφάσεων από τις συζητήσεις, έτσι και οι περίπου 30 διάσημοι του εξωτερικού, ζητούν από τα μέλη της συνόδου να δώσουν σε φτωχές χώρες δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

Με μια ανοικτή επιστολή, οι ίδιοι – από όλους τους χώρους (θεάματος και αθλητισμού) καλούν τους ηγέτες των χωρών (Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Καναδά, Ιαπωνίας, Γερμανίας και των ΗΠΑ) να δεσμευτούν ότι πρόκειται να σταλούν επειγόντως τουλάχιστον 20% των εμβολιαστικών δόσεων κατά της νόσου, σε φτωχές χώρες.

Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν την επιστολή είναι και οι Liam Neeson, Orlando Bloom, David Beckham, Joe Jonas, Katy Perry, Whoopi Goldberg, Sergio Ramos, Priyanka Chopra και Fernando Alonso.

Συνιστώντας ότι με μια αναμενόμενη προσφορά ύψους 150 εκατομμυρίων δόσεων (Ιούνιο – Αύγουστο) θα μειωθεί τόσο ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού αλλά και η απειλή παραλλαγμένων στελεχών, υπογραμμίζουν στην έκκλησή τους.

Χαρακτηριστικά γράφουν σε ένα κομμάτι της επιστολής «Ο κόσμος πέρασε ενάμισι χρόνο στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19, όμως ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες και να παράγει νέα στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν πάλι εκεί απ΄όπου ξεκινήσαμε».

Συνεχίζοντας, «Αυτό σημαίνει νέο κλείσιμο σχολείων, περισσότερη αναστάτωση στη φροντίδα υγείας και ακόμα μεγαλύτερη πτώση της οικονομίας, απειλώντας το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο", αναφέρουν οι συντάκτες της».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X