ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Γιατί χαστούκισαν τον Macron δημόσια;

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Δύο άτομα συνελήφθησαν στη νότια Γαλλία μετά από επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν. Συγκεκριμένα ένας άνδρας χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο κατά τη διάρκεια περιπάτου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Γάλλος πρόεδρος χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος όταν ένας άνδρας τον χτυπά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια η ασφάλειά του σπεύδει να τον απομακρύνει και ακινητοποιεί τον δράστη και ένα ακόμη άτομο.

Το AFP τονίζει πως δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα κίνητρα του δράστη.

Λίγο πριν το συμβάν ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιούσε περιοδεία στην επαρχία Ντρομ, κατά την οποία συναντήθηκε με εστιάτορες και μαθητές για να μιλήσουν για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής χαιρετισμών με το πλήθος, ένας άνδρας με πράσινο μπλουζάκι, γυαλιά και μάσκα προσώπου, φωνάζει «Κάτω η Μακρονία» και δίνει το χαστούκι Η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια να χτυπήσουν τον Μακρόν, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Επίθεση με αυγά το 2016 και το 2017

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν (τότε υποψήφιος για την γαλλική προεδρία) δέχεται επίθεση. Συγκεκριμένα, το 2017 κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αγροτική έκθεση στο Παρίσι, δέχτηκε επίθεση με αυγά. Το περιστατικό κατέγραψε με την κάμερα του ένας επισκέπτης και στη συνέχεια ο Γάλλος δημοσιογράφος, Ζαν Μπαπτίστ Μαρτό, το ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Παράλληλα, τον Ιούνιο του 2016, διαδηλωτές του επιτέθηκαν με αυγά κατά τη διάρκεια τελετής για την αποκάλυψη επετειακού γραμματοσήμου στη Μοντρέιγ.

 

Δείτε την στιγμή στο πιο κάτω βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X