ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Διαβάστε τι έγραψε ο εκδότης του βιβλίου του must

newsroom must

Όταν ξεκινούσαµε αυτό το ταξίδι στις 19 Μαΐου 1999, δεν φανταζόµασταν πόσο συναρπαστικό θα γινόταν µέρα µε την ηµέρα.

Το must δεν ξεκίνησε ως γυναικείο / lifestyle περιοδικό, µάλλον προς το αντρικό το φανταζόµασταν τους πρώτους έξι µήνες, οι αναγνώστες του όµως αποφάσισαν στα τρία-τέσσερα πρώτα τεύχη πώς το ήθελαν, πώς το φαντάζονταν να πορευτεί. Το must και τα άλλα δύο γυναικεία / lifestyle περιοδικά της Κύπρου έχουν αφήσει το στίγµα τους στην κοινωνική πορεία του τόπου τα τελευταία χρόνια, όπως η τυπογραφία σε όλο τον ανεπτυγµένο κόσµο τα τελευταία διακόσια τόσα χρόνια, καθορίζει σηµαντικό µέρος του πολιτισµού της κάθε κοινωνίας.

Τα περιοδικά, ως βασικός πυλώνας της ενηµέρωσης, είναι µέρος της ιστορίας κάθε κοινωνίας και στο must είµαστε περήφανοι ως µέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Πιστεύουµε πως συµβάλαµε θετικά στην αναβάθµιση της αισθητικής και της µόδας, αλλά το πιο σηµαντικό, βάλαµε την Κύπρια γυναίκα στο προσκήνιο, στα εξώφυλλα, στην τέχνη, στις συνεντεύξεις, στην οµορφιά. Όπως σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσµου, γύρω από τα περιοδικά µόδας και καλής ζωής δηµιουργήθηκε µία ολόκληρη βιοµηχανία οµορφιάς, µόδας, καλλυντικών, αξεσουάρ, πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής. Στο ζενίθ της αυτή η βιοµηχανία, τις χρονιές 2007-2008, έφτασε να έχει κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 1.2 δισ. ευρώ δίνοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στην οικονοµία του τόπου.

Η ζωή κάνει κύκλους και παρά το νεαρό της ηλικίας της ∆ηµοκρατίας και της σύγχρονης κοινωνίας µας, ένας κύκλος έκλεισε για το µοντέρνο lifestyle µε τα πρώτα δεκαπεντάχρονα και ένας νέος κύκλος ανοίγει σιγά-σιγά.

Αυτό το βιβλίο περιέχει όλη την αγάπη µας για την υψηλή αισθητική, την ενέργειά µας για να βγάλουµε µία καλύτερη Κύπρο µπροστά, µε φωτογραφήσεις σε όλη τη χώρα, σε βουνά, λαγκάδια και στις όµορφες και άσχηµες γωνιές των πόλεών µας, αλλά και στο εξωτερικό, στη Μύκονο, την Αθήνα, τη Φλωρεντία, τη Βενετία και τη γέφυρα του Μπρούκλιν.

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης, περνά από µπροστά του η σύγχρονη ιστορία της µόδας στην Κύπρο, µαζί τα πρόσωπα που συζητήθηκαν αλλά και έγιναν πρότυπα από τη µέση Κύπρια.

Οι Αµερικανοί, δηµιουργοί της σύγχρονης σόουµπιζ και των παγκόσµιων προτύπων, λένε πως η τηλεόραση σε κάνει γνωστό αλλά τα περιοδικά σε κάνουν σταρ. Το γιατί θα το βρείτε στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.    

Καλή ανάγνωση.

∆ηµήτρης Λοττίδης


 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X