ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Διαδηλωτές απειλούν το άγαλμα του Churchill: «Ντροπή», λέει ο Boris Johnson

Σε μια σειρά από tweets, ο Johnson είπε ότι μνημεία όπως ο αυτό του Churchill είχαν δημιουργηθεί από προηγούμενες γενιές

Η προστασία ενός αγάλματος του Winston Churchill από πιθανό βανδαλισμό είναι «παράλογο και επαίσχυντο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Boris Johnson.

Δήλωσε ότι ο ηγέτης του πολέμου εξέφρασε απόψεις που ήταν «απαράδεκτες για εμάς σήμερα», αλλά παραμένει ήρωας για τη διάσωση της χώρας από τη «φασιστική και ρατσιστική τυραννία».

Ο Nick Thomas-Symonds, δήλωσε στο BBC ότι ήθελε να ακούσει ότι ο Johnson «κατανοεί τη βαθιά πληγή και τον θυμό που αισθάνονται οι μαύροι στη χώρα μας».

Σε μια σειρά από tweets, ο Johnson είπε ότι μνημεία όπως ο αυτό του Churchill είχαν δημιουργηθεί από προηγούμενες γενιές και καθώς παρότρυνε τους ανθρώπους να «μείνουν μακριά» από διαδηλώσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μια διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο μετακινήθηκε μια ημέρα λόγω φόβων ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν βίαιες συγκρούσεις με ακροδεξιές ομάδες

Οι ηγέτες της πορείας προέτρεψαν τους παρευρισκόμενους να κρατήσουν την διαδήλωση «ειρηνική» και να μην συμμετάσχουν σε αντιδημοκρατικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν το Nelson's Column στην πλατεία Trafalgar περπατώντας από το Hyde Park, καθώς παρακολουθούσαν περίπου δώδεκα αστυνομικοί.

Άλλα μνημεία έχουν αφαιρεθεί πριν από ξεχωριστές διαμαρτυρίες που προγραμματίζονται το Σαββατοκύριακο, ενώ το μνημείο του Cenotaph War, στο κοντινό Whitehall, έχει επίσης καλυφθεί.

Ένα άγαλμα του Winston Churchill στο Λονδίνο ζωγραφίστηκε με spray με τις λέξεις «ήταν ρατσιστής»

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan είπε ότι άλλα "βασικά αγάλματα", συμπεριλαμβανομένου ενός του Nelson Mandela, θα προστατεύονται.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση