ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Διαφορετικά τα συμπτώματα του ιού στα παιδιά

Το συμπέρασμα αυτό βασίστηκε στα συμπτώματα 198 παιδιών που ήταν θετικά στον κορωνοϊό, στη Βρετανία

Τα παιδιά σπανίως εμφανίζουν συμπτώματα κορωνοϊού και όταν αυτό συμβεί, τα συμπτώματα δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με εκείνα των ενηλίκων, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Επιθεώρηση Ιατρικής. Η ιατρική ομάδα, που αντλεί στοιχεία από την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα συχνότερα συμπτώματα στα παιδιά είναι ο πυρετός, η κόπωση και ο πονοκέφαλος.

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, τα βασικά συμπτώματα της νόσου είναι ο υψηλός πυρετός, η εμφάνιση επίμονου βήχα και η απώλεια ή αλλαγή στην αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης. Ομως η εικόνα στα παιδιά είναι διαφορετική. «Πρέπει να αρχίσουμε να ενημερώνουμε για τα σημαντικότερα συμπτώματα στην κάθε ηλικιακή κατηγορία, αντί να εστιάζουμε επίμονα μόνο στον πυρετό, τον βήχα και την απώλεια όσφρησης», είπε στη βρετανική εφημερίδα ο καθηγητής επιδημιολογίας στο Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, Τιμ Σπέκτορ.

Το συμπέρασμα αυτό βασίστηκε στα συμπτώματα 198 παιδιών που ήταν θετικά στον κορωνοϊό, στη Βρετανία.

Μεταξύ αυτών που ελέγχθηκαν, το ένα τρίτο δεν εμφάνισε καθόλου συμπτώματα. Από αυτά που εμφάνισαν συμπτώματα, το 55% είχε κόπωση, το 54% πονοκέφαλο, το 49% πυρετό και το 38% πονόλαιμο. Το 35% απώλεια όρεξης, το 15% είχε εμφανίσει ασυνήθιστο εξάνθημα και το 13% είχε διάρροια.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν είναι να σπρώξουμε τα παιδιά να κάνουν διαγνωστικούς ελέγχους, αλλά να τα κρατήσουμε μακριά από το σχολείο, αν έχουν συμπτώματα», είπε ο Σπέκτορ. Σύμφωνα με τον Βρετανό καθηγητή, σε κάθε ηλικία, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον ιό με διαφορετικό τρόπο. «Με βάση τα ευρήματά μας, θεωρούμε ότι τα γαστρεντερικά συμπτώματα πρέπει να προστεθούν στη λίστα των συμπτωμάτων που πρέπει να οδηγούν σε διαγνωστικούς ελέγχους», δήλωσε ο καθηγητής Τομ Γουότερφιλντ στη Βρετανική Επιθεώρηση Ιατρικής. «Παιδιά που εμφανίζουν διάρροιες και εμετούς θα ήταν καλό να ελέγχονται για κορωνοϊό».

 

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X