ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Διακοπές στην Κύπρο; Οι φθηνότερες πόλεις

Με το καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει επισήμως εδώ και μερικές ημέρες, οι τουρίστες έχουν αρχίσει τις πρώτες αποδράσεις απολαμβάνοντας τις διακοπές τους.

Πόσο τους κοστίζει, όμως, για το μήνα Ιούνιο; Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στους κυπριακούς προορισμούς; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Ιούνιο 2015.

Σε ετήσια βάση: Κυρίως μειώσεις χαρακτηρίζουν τη διακύμανση τιμών των κυπριακών ξενοδοχείων, καθιστώντας την Κύπρο πολύ πιο οικονομικά προσιτή σε σχέση με πέρυσι, αφού οι τιμές των ξενοδοχείων της είναι μειωμένες κατά 3%. Οι γενικότερες μειώσεις κυμαίνονται από 2% έως και 30%, με τις σημαντικότερες να παρουσιάζονται στον Πρωταρά (-30,1%), στην Κακοπετριά, με τις τιμές χαμηλότερες κατά 13% και στην Πάφο, όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης πέρυσι ήταν στα 116 ευρώ, ενώ φέτος στα 106 ευρώ, δηλαδή 8,6% πιο οικονομικά.

Σε μηνιαία βάση: Τόσο αυξήσεις όσο και μειώσεις φαίνεται να έχουν τα ξενοδοχεία της Κύπρου διατηρώντας ωστόσο τα γενικότερα επίπεδα σε φυσιολογικό για την εποχή πλαίσιο, αφού η μέση τιμή της Κύπρου ανέρχεται στα 106 ευρώ για τον Ιούνιο, μόλις 7%υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα.

Σε επιμέρους κυπριακούς προορισμούς, όπως η Λεμεσός, η Πάφος και η Λάρνακα, παρατηρούνται αυξήσεις, ωστόσο χαμηλού επιπέδου, μεταξύ 2% και 9%. Εξαίρεση αποτελεί η μεταβολή τιμών στην Αγία Νάπα, όπου οι μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι στα 129 ευρώ, 30 ευρώ δηλαδή ακριβότερη από τον προηγούμενο μήνα. Χαμηλότερες τιμές φαίνεται να έχουν τα ξενοδοχεία στην Κακοπετριά και στον Πρωταρά, κατά περίπου 3% και 5% αντίστοιχα.

Στον πίνακα - δεύτερη φώτο - παρουσιάζονται ενδεικτικά οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε κυπριακούς προορισμούς.

Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση