ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Donald Trump: Θα έχουμε εμβόλιο εντός του 2020

Το μήνυμα του Προέδρου της Αμερικής σχετικά με την οικονομία της χώρας

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump την Κυριακή 3/5 και κατά τη διάρκεια ειδικής εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News στο Lincoln Memorial, στο National Mall της Ουάσινγκτον, εκτίμησηε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2020.

«Πιέζουμε πολύ δυνατά (...) πολλοί όμιλοι (της φαρμακευτικής βιομηχανίας) είναι, νομίζω, πολύ κοντά» στο να αναπτύξουν εμβόλιο, τόνισε ο ίδιος. Έπειτα, όταν δέχτηκε την ερώτηση: «Ποια θα ήταν η αντίδρασή του αν κάποια χώρα ανέπτυσσε εμβόλιο πριν από τις ΗΠΑ;», δήλωσε: «Αυτό δεν μ’ ενδιαφέρει... Θέλω απλά να έχουμε εμβόλιο που να φέρνει αποτέλεσμα».

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου 100 προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου για την πρόληψη της ασθένειας COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων περίπου 10 βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με δεδομένα του London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Επιμένοντας πως θέλει να ξαναρχίσει η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ κατά τρόπο συνετό, πάντως «το γρηγορότερο δυνατό», ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία τον Νοέμβριο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας. Το 2021 θα είναι «απίστευτο», διαβεβαίωσε και τόνισε: «Η Αμερική ανέπτυξε την πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου. Θα το κάνουμε ξανά.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση